#48- maska✔

717 38 8
                                    

Maska... Každý si pod tím slovem představí něco jiného. Někdo si vybaví kočičí obličej z umělé hmoty, někdo zase krásnou sametovou škrabošku s třpytivými kamínky. Někoho napadne přirovnání ,,ledová maska". Kdo si ale představí normální tvář?

Člověk, který chce být nenápadný si obvykle vezme nějaké přestrojený, aby ho nikdo nepoznal. Jenže přestrojení může kdokoliv prohlédnout, právě kvůli tomu, že se snaží být nenápadný. Čím nenápadnější se snaží být a skrýt svou pravou tvář před světem, tím bývá nejnápadnější.

Maska může být zrádná. Sice pod ní můžete ukrýt svou tvář, ale nejste nenápadní. Samozřejmě se může stát, že vám jí někdo strhne z tváře. Kdo ale dokáže odstranit vaši tvář?

Chcete znát můj názor? Nejlepší maska je taková, která neexistuje, protože jí nemůžete ztratit a stále se skrýváte sami pod sebou. Nikdo vás nebude podezírat, když budete stále vypadat jako vy. Jste tak snadno odhalitelní, že by ostatní ani nenapadlo vás z čehokoliv podezírat.

A teď se trochu zamyslete. Kolik lidí vyjde na ulici běžně ve škrabošce? Žádný a přece každý. Každý má na obličeji masku, pod kterou něco skrývá. Proto dokáží být profesionální vrazi tak nenápadní- vůbec se o nenápadnost nepokouší.

Takže je klidně možné, že někdo, kdo právě přišel do místnosti, sedí vedle vás nebo kolem vás prochází pod svou maskou něco skrývá. Kdokoliv z nich může být vrah, zločinec, který se něčím provinil, ale nikdo ho neodhalí a víte proč? Protože jeho maska je tak nenápadná, že nejde odhalit- žádnou totiž nemá.

Dneska jsem opravdu zvědavá na vaše komentáře, takže pokud nějaký názor máte, tak se o něj se mnou podělte :)

A taky vám děkuji za více jak 8k, jsem moc ráda, že vás stále má tvorba baví ;)

Strašidelné příběhyWhere stories live. Discover now