#50- dětský svět

757 29 3
                                    

Dětský svět. Tak bezstarostný, plný barev, her a radosti. V dětském světě žijí poníci, princezny a rytíři. Neexistuje nespravedlnost, vítězství lži nad pravdou nebo zla nad dobrem.

Proto se tolik bojím o svou sestru. Začali se stávat divné věci. Dospělí lidé nebo dospívající umírají za záhadných okolností. Někdo říká, že jde o prokletí. Prokletí, které zatím ušetřilo děti. V dětském světě totiž není smrt.

Mé sestře je šest let a žije ve lži, že je vše v pořádku. Není, což ona ale netuší, protože nic o smrti neví. Myslí si, že mamka s tátou odešli pryč, do vlastního světa.

Blíží se ke mně. Každým okamžikem můžu zemřít, ale já se o sebe nebojím. Mám strach o svou sestru. Nevím, jestli to zvládne sama. Možná, že beze mě také zemře. Smrt by pro ni zřejmě teď byla milosrdná, protože kdoví, jak sama dokáže přechod do kruté reality.

V dětském světě není možné zemřít. Říkám si ale, že jsme jí měli o smrti říct pravdu a nenechat žít ve sladké lži. Když se teď dívám do její nicnetušící tváře, cítím vinu. Vinu, že až vyroste, bez varování spadne do pekla. Pekla jménem realita.

Strašidelné příběhyWhere stories live. Discover now