#54- 20 pravidel

646 30 13
                                    

Zde je 20 pravidel, které je nutné dodržovat, pokud chceš přežít až budeš mít pocit, že je něco hodně špatně. Ať už podezření, že tě sleduje nějaká nadpřirozená síla nebo jsi vyhlédnutou obětí šíleného vraha.

1) Měj vždy zdroj světla. Ne jen tak ledajaký, ale dostatečně silný, aby dokázal odehnat to, co tě sleduje.

2) Nic z toho, co jsi viděl/a, nebyl výplod tvé fantazie. Ať už si myslíš, že jsi zahlédl/a něco nereálného.

3) Nikomu nevěř. Je možné, že ten, s kým budeš mluvit po telefonu nebo si s ním psát, rozhodně nebude ten, kdo si myslíš.

4) Dávej dobrý pozor na zrcadla. Nedívej se do nich příliš dlouho. Mohl/a bys tam vidět něco, co rozhodně není přátelské.

5) Opatři si pořádnou zbraň, se kterou budeš umět zacházet. Zde totiž platí jen jedno pravidlo: zabij, nebo buď zabit/a.

6) Musíš chtít přežít. Jestli nebudeš mít opravdu vůli k přežití, můžeš rovnou zamávat bílým šátkem a čekat, než tě zabije.

7) Pokud chceš volat policii, tak dostatečně předem a musíš naléhat, aby přijeli okamžitě. Pokud se ti bude zdát, že se chovají divně (dávají ti podivné rady, uklidňují tě, že je vše v pořádku...), nečekej na ně, ale uteč a už jim nesděluj svou polohu.

8) Měj nějakou skrýš. Něco důmyslného, ne že se jen schováš ve skříni a budeš doufat, že tě nenajde. Musíš se tam dostat rychle a počítat s tím, že v ní možná budeš dlouho.

9) Ujisti se, že je všechno zavřené. Dveře, okna, případně jiné vchody musíš mít zamčené, aby se do tvého domu nic nedostalo. I kdybys zapomněl/a na jednu věc, stejně by tě to mohlo stát život.

10) S nikým si nedopisuj přes mobil. Nevíš, kdo je na druhé straně a v případě, že budeš chtít s někým komunikovat, prostě mu zavolej.

11) Pokud ti přijde, že se tvůj kamarád chová divně, přeruš s ním jakékoliv spojení. Zablokuj ho, neodepisuj mu, nepřijímej jeho zprávy. Už vůbec ne, pokud bude chtít vědět, kde jsi, jestli jsi doma sám, nebo tě bude někam navádět.

12) Nic nepodceňuj. I ta roztomilá panenka na tvé poličce může být ve skutečnosti zákeřná vražedná zrůda, která čeká právě na to, že jí budeš přehlížet.

13) Neignoruj podivné chování zvířat. Ať už začne tvůj pes zničehonic štěkat nebo tvoje kočka bude prskat a zírat na prostor, kde nic nevidíš, seber se a uteč. Oni mohou vidět věci, které ty ne.

14) Buď naprosto potichu. I když ti to možná přijde směšné, musíš potichu chodit, sedět, ležet nebo i dýchat. I ten nejmenší zvuk tě může prozradit.

15) Měj vždy po ruce něco, co odežene zlé síly - sůl, kříž, růženec, svěcenou vodu nebo křídu. Pokud tě ale bude pronásledovat člověk, moc platné ti to nebude.

16) Nedávej nikomu záminku ublížit ti. Nevyvolávej duchy, nepoškozuj hroby, nehledej a nesnaž se rozluštit tajemství, neurážej síly, kterým nerozumíš, nechoď na místa, ke kterým se vážou nějaké špatné pověsti nebo historky.

17) Pokud ti instinkt radí, abys utekl/a, rozhodně posechni. Zde platí, že kdo uteče, vyhraje. Mysli však na to, že si ale stále musíš krýt záda. Instinkt tě sice odvede od toho zlého pryč, ale před vrahem tě nezachrání.

18) Pokud zjistíš, že je ve tvém okolí (doma, ve škole, na zahradě) něco v nepořádku, odejdi odtamtud a nevracej se.

19) Když budeš někde mimo domov a někdo tě bude lákat zpátky, odolej. Nenech se nachytat, nechce tě totiž vidět nikdo, komu na tobě záleží, ale chce ti ublížit.

20) I když jsi třeba zabil/a nebo zničil/a to, co tě chtělo zabít, nevyhrál/a jsi. Bude tě stále pronásledovat, dokud tě nedostane.

Pravidla znáš. Snaž se je tedy dodržovat, protože na všechno jsi teď sám/sama. Přeji ti hodně štěstí, budeš ho potřebovat...

Tak co, dodrželi byste všechny? :D

Strašidelné příběhyWhere stories live. Discover now