#59- návod k přežití

477 37 10
                                    

Ahoj, neptej se mě na jméno, ale jsem tvůj přítel, který vidí, jak ti do okna v přízemí nahlíží nějaký člověk. Vím, jsi nahoře v pokoji a nemůžeš ho vidět, ale hlavně se tam nechoď dívat!

Chceš přežít? Fajn, stačí se řídit následujícími radami.
1) Nikomu nevěř.
2) Okamžitě si vypni všechny zvuky v mobilu, které by tě mohly prozradit.
3) Musíš být hodně tichý a rychlý.

Tak jo, pravidla znáš, tak se podle nich zařiď. No a teď se jdi schovat. Hlavně si ale nevybírej něco tak hloupého jako skříň. Tam tě půjde rozhodně hledat jako první.

Na zahradě máte kůlnu. Pokud budeš mít štěstí, povede se ti proklouznout, ale musíš být nenápadný.

Teď jdi ke schodům a podívej se, jestli ho tam někde neuvidíš. Nic? Tak jdi potichu, ale rychle dolů. Vezmi si klíč od kůlny a tam se schovej.

Připrav se na nejrychlejší běh svého života, ale nejdřív se rozhlédni po zahradě, jestli ho tam někde neuvidíš. Ne? Tak teď je ta pravá chvíle pro vyběhnutí.

Rychle odemkni, jsi dovnitř a zase zamkni! Nenápadně se podívej z okna. Vidíš tu postavu u domu? Jde dovnitř hledat tě. Ale ty jsi v kůlně.

No, jsi mimo dům, zřejmě v bezpečí. Na něco jsi ale zapomněl. Ne, nejsou to stopy v blátě ani nic podobného. Přemýšlej. Stále nevíš? Dobrá. Jsi tu jen proto, že jsem tě sem navedl. Ty jsi ale neměl poslouchat, a víš proč?

Zapomněl si, jak znělo pravidlo číslo jedna.

Strašidelné příběhyKde žijí příběhy. Začni objevovat