#61- Strážce pole

473 30 4
                                    

Zdraví tě, jsem tu, abych ti vysvětlila pravidla. Jak víš, koupil sis tu domek, ke kterému vedou dvě cesty: delší asfaltová a kratší, prašná, která vede přes pole.

Vím, je mnohem lepší chodit zkratkou, než se trmácet dlouho okolo. Navíc, ty lány kukuřice poskytují jakýsi pocit bezpečí a trochu i romantický dojem. Takže ano, skutečně se to jeví jako lepší.

Ale ať tě tam ani nenapadne chodit! Říkám ti, žiju tu odmala a tady jsou všechny historky pravdivé. A právě k tomuto poli se jedna váže.

Říká se, že to pole byl dřív hřbitov, tak před tři sta lety. Pak byl ale zrušen. Náhrobky byly odstraněny, kaplička zbourána a zbytek zničil požár. Dnes je tu pole. Hřbitov tu tedy již není. Ale duše mrtvých ano.

A právě kvůli nim má pole svého strážce, který v noci zabije každého, kdo půjde po cestě. Nikdo nesmí narušit klid mrtvých.

Strážce byl prý původně obyčejný strašák, který měl plašit vrány. Podle všeho jej ale ovládl něčí duch. Duch, který střeží to, co bývalo hřbitovem.

Směješ se a máš mě za blázna? Jak myslíš. Teď je jen poledne, takže si klidně pole prohlédni. Ano, skutečně tam již někdo zemřel a strážce ho pohřbil pod zem.

Stále nevěříš? Prohlédni si tu úrodu kukuřice. Nezdá se ti na některých místech zelenější?

Doufám, že nevadí, že jde opět o pole a strašáka, ale je to jiný příběh :D

Strašidelné příběhyWhere stories live. Discover now