Hoofdstuk 5

177 11 9
                                    

Blake ❄️
Samen met Ivy loop ik door het centrum. Ik had vandaag een roostervrije dag en Ivy heeft vandaag een dagje vrij genomen. Mijn ouders heb ik niet meer gesproken en om eerlijk te zijn zit ik daar nu ook even niet op te wachten. Ik heb zoals Ivy zei echt even die rust nodig. Ik heb al genoeg aan mijn hoofd met Jax en school. Niet dat dat negatief is in tegendeel zelfs. Maar dat zorgt er voor dat ik dat er gewoon niet bij wil en kan hebben nu.

"Wat vond hij van je bedankje." Ivy kijkt me met een grote grijns aan en haar ogen zeggen al meer dan genoeg. Ik voel hoe een lichte blos op mijn wangen ontstaat en ik loop gauw verder. Samen met Ivy loop ik binnen bij de bakkerij waar ik ook de ouderavond met Shawn had. We nemen plaats aan een tafeltje bij het raam.

"Kom op Blake! Ik heb gezien hoe je terug kwam van die ouderavond en hoe je dat schoolgebouw uit kwam gelopen vanochtend! Geef nou maar toe, je hebt gevoelens voor die man." mijn wangen worden alleen maar roder en snel pak ik de kaart in mijn handen om mijn gezicht achter te verbergen. Maar dat is maar van korte duur aangezien Ivy de kaart al snel uit mijn handen trekt.

"Blakey.., waar ben je zo bang voor meid? Wat houdt je tegen?.. Wanneer ga je nou eens eindelijk een keer voor jezelf kiezen en naar je hart luisteren in plaats van voor je ouders en naar je hoofd? Je weet dat ik je niet wil pushen, maar ik heb je nadat je Jax hebt gekregen nog nooit zo gelukkig gezien." mijn ogen slaan neer en ik sta met mijn mond vol tanden. Want ik weet dat ze gelijk heeft en Ivy weet dat ook.

"Ik weet niet Ivy.. Ik ben gewoon bang. Hij is en blijft de docent van Jax. Maar daarnaast ben ik inderdaad bang wat onder andere mijn ouders ervan vinden, om opnieuw gekwetst te worden en überhaupt voor wat dit gevoel i-" ik houd al snel stil als ik merk dat een van de medewerkers blijkbaar bij ons aan de tafel staat.

"Je hoeft niet te stoppen met praten voor mij hoor." ze glimlacht vriendelijk en ik voel al hoe ik meteen een kleur krijg. Ik knik en herken haar van gisteren. Maar dat niet alleen, iets in haar gezicht komt me zo bekend voor. "Kan ik iets te drinken voor jullie inschenken?" Ik probeer zo onopgemerkt mogelijk naar haar naamkaartje te kijken. Nova

"Dat zou fijn zijn, voor mij graag een cappuccino." Ivy staat meteen daarna op en loopt naar de vitrines met allerlei lekkernijen. "Voor mij graag een chai tea latte." Ik glimlach vriendelijk, maar voel me toch aangestaard. Waarom moest mijn vader dan ook zo nodig mijn gezicht raken? Nova is inmiddels terug naar de toonbank gelopen en mijn blik dwaalt weer af naar buiten. Een klein meisje loopt lachend hand in hand met haar ouders over straat. Om de zoveel stappen tillen ze haar samen op en even lijkt ze te vliegen voor ze weer met haar beide voetjes terug op de grond komt. Haar gezicht straalt helemaal. Het raakt me, niet alleen omdat ik dat niet aan Jax kan geven. Maar misschien wel meer omdat het nu pas tot me doordringt waarom ik dat Jax niet kan bieden. Zelf heb ik die vreugde namelijk nooit gekend.. wat ervoor zorgt dat ik simpelweg niet weet hoe ik hem op kan vrolijken. En natuurlijk is dat niet helemaal correct, maar ik ben in mijn opvoeding niet anders gewend dan aan teleurstellingen. En nu begint Jax daar de dupe van te worden.

"Sorry die gebakjes zagen er te lekker uit, dus ik moest gewoon iets halen." verschrikt kijk ik op. Ik had niet eens door dat onze koffie er inmiddels was en dat Ivy weer terug was van de roze wolk waar ze blijkbaar zojuist op had gezeten.

"Blake gaat het wel? Je bent spierwit." ik schud mijn hoofd om het weg te wuifen en neem een slok van mijn koffie. Gedachten razen door mijn hoofd heen ieder schreeuwend voor aandacht. Allerlei vragen, ideeën, emotie en noem het maar op, schieten door elkaar in mijn hoofd. Wat vinden kinderen leuk? Nee, wat vindt Jax leuk? Misschien kan ik hem meenemen naar de dierentuin? Of toch maar de kinderboerderij? Naar de bioscoop? Of samen een film op de bank kijken? Zuchtend drink ik mijn koffie op en kijk weer terug naar buiten.

"Alles nog naar wens?" Ivy antwoord met een grote glimlach en een duim omhoog. Daarna neemt ze voorzichtig mijn hand in die van haar en wrijft met haar duim over de rug van mijn hand. Ik volg haar blik naar de vitrines achter me en begin te begrijpen waar ze op doelt.

"Mevrouw?" Ik voel me op de een of andere reden altijd zo ongemakkelijk als ik dat tegen een relatief jong iemand zeg. "Kunnen jullie ook baksels inpakken zodat ik er een aantal mee kan nemen?" Nova draait zich weer om en knikt vriendelijk.

"Kies gerust wat je wilt! Dan zal ik het wel even inpakken voor je." Ik loop met haar mee richting de vitrines en reken vervolgens af voor alles.

"Bedankt en hopelijk tot de volgende keer." vriendelijk glimlach ik terug en stop het wisselgeld vervolgens terug in mijn portemonnee. Samen met Ivy loop ik de bakkerij weer uit en maken we een rondje door het centrum. Na wat kledingwinkels gehad te hebben, besloten we om nog een film speciaal voor Jax te gaan huren.

"Winnie the Pooh of Cars?" roep ik naar Ivy die alweer bij de romcoms staat te kijken." Ivy reageert niet en zuchtend zoek ik verder tussen de Disney-films. Ik denk aan hoe Jax altijd vrolijk met zijn speelgoedautootjes speelt en besluit om alle drie de Cars films mee te nemen.

"Waarom vraag je Shawn niet of hij mee kijkt vanavond?" Ik val bijna over mijn eigen voeten heen bij het horen van die woorden. Ivy begint hard te lachen en staat stil bij haar auto. Ze proest nog iets uit van je had je gezicht moeten zien voordat ze me weer serieus aankijkt.

"Ik heb toch een date vanavond en ik was van plan om vanavond bij mijn ouders te slapen dus waarom niet?" voor ik ook maar kan protesteren geeft ze mij de sleutels van haar appartement en rijdt ze toeterend weg. Zuchtend neem ik plaats in mijn eigen auto en rijd ik naar de school van Jax om hem op te gaan halen. Hij staat samen met Shawn binnen te wachten. Stilletjes om zich heen kijkend met zijn kleine rugzak in zijn handje.

"Hey vriend, kijk eens wie daar is." Shawn tikt Jax op zijn schouder en wijst in de richting waar ik vandaan kom lopen. Glimlachend ga ik voor hem zitten en aai hem even over zijn bol. Ik haal de eerste Cars film achter mijn rug vandaan en overhandig hem aan Jax.

"Wat zeg je ervan vriend? Straks samen met mama een filmpje kijken?" Met grote twinkelende ogen kijkt hij naar de fascinerende lachende auto op de dvd cover en hij begint aan de mouw van de vest van Shawn te trekken.

"Meester naar auto's kijken met Jax en mama?" voorzichtig sta ik weer op en kijk van Jax naar Shawn die blijkbaar zijn blik al op mij gevestigd had. Ik voel hoe mijn maag zich omdraait en de hitte weer naar mijn hoofd stijgt.

"Lijkt me leuk Jax, maar.." ik zie hoe hij zoekt naar woorden om een excuus mee te vormen. Een pijnlijk gevoel schiet door mijn lichaam en snel focus ik mijn blik weer terug op Jax. Hoopvol kijkt hij Shawn aan, maar ik weet dat hij teleurgesteld gaat zijn bij het feit dat zijn beste vriend niet met hem naar een filmp wil kijken.

"Eigenlijk.. Weet je wat?.. geen maar, kom dan gaan we gezellig auto's kijken." Wat?...

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now