Hoofdstuk 21

113 5 1
                                    

Nova ⚡️
Samen met Ivy zit ik aan de keukentafel in mijn woning. Harry ligt nog steeds op bed zijn roes uit te slapen, terwijl Ivy en ik trouwjurken aan het bekijken zijn in de magazines die voor onze neus op tafel liggen.

"Wat voor iets zoek je precies?" ik kijk even op naar Ivy en neem een slok van mijn thee. Al snel haal ik mijn schouders op en staar weer naar de diverse jurken voor mijn neus. Ik weet het echt niet eerlijk gezegd, veel meiden beginnen als klein meisje al met het plannen van hun droombruiloft. Zo was ik niet. Ik ben al lang blij dat ik op zijn minst mijn droom man heb gevonden, dat was namelijk al een hele opgave opzich.

"Weet ik niet zo goed. In ieder geval een aansluitende jurk en geen baljurk, echt wit en kant vind ik ook ontzettend mooi." Ivy begint met sterretjes zetten bij diverse jurken en ik volg haar voorbeeld. Natuurlijk is dit niet hetzelfde als daadwerkelijk jurken aanpassen, maar het is alvast een begin. "Ik kan nog steeds niet geloven dat ik ga trouwen Iv..." Ivy kijkt me vragend aan. Ik probeerde het met de volle overtuiging te zeggen, maar zelfs ik weet dat er iets van angst in mijn stem te horen was.

"Laat me raden, er zit toch een kleine keerzijde aan. Er speelt iets is het niet?" ik glimlach even kleintjes en knik. Hoeveel ik ook van mijn kleine broertje houd, het maakt alles wel een beetje verdrietiger en gecompliceerder.

"Shawn.." zucht ik, ze kijkt me niet begrijpend aan terwijl ik toch maar verder praat. "Ik had het me inderdaad allemaal wel wat rooskleuriger en vrolijker voorgesteld, maar het punt is dat Shawn en Harry elkaar niet uit kunnen staan. En soms vraag ik me af of ik er goed aan heb gedaan dat ik ja heb gezegd. Ik houd echt van Harry, maar ik ben bang dat dit Shawn en mij alleen maar verder uit elkaar drijft. En je kent Shawn niet zoals ik hem ken Ivy, net zoals ik Blake niet ken zoals jij haar kent. Het gaat nu eindelijk weer een beetje de goede kant op met hem en ik wil hem niet kwijt raken. Binnenkort heb ik een etentje met pap, mam, Harry en Shawn en ik weet niet of dat wel goed gaat aflopen met die twee." ik slik even om te voorkomen dat er zich een brok in mijn keel vormt. Snel veeg ik een aantal tranen weg en glimlach ik zwakjes naar Ivy, die haar hand op die van mij legt terwijl ze me bemoedigend aankijkt.

"Ik denk dat Shawn andere dingen aan zijn hoofd heeft om zich zorgen over te maken dan om zich aan Harry te irriteren tijdens dat etentje. Blake had het er namelijk over dat Shawn haar mee had gevraagd naar een etentje met zijn ouders, jou en jouw verloofde." verbaasd kijk ik naar Ivy, die simpelweg haar schouders ophaalt. Voor zover ik weet zijn ze namelijk nog geen stel, niet dat dat een probleem is, maar dit verbaasd me wel van Shawn. Op een goede manier ten minste. Mijn glimlach groeit, wetende dat dit een bevestiging is dat het inderdaad de betere kant met hem op gaat. "Hey lachenbekje wat is er?" Ivy kijkt me niet begrijpend aan en ik probeer ondertussen haar woorden nog steeds op me in te laten werken. Shawn heeft haar echt mee gevraagd naar een etentje met het gezin?..

"Shawn heeft nog nooit een meisje aan onze ouders voor gesteld en als ik nooit zeg, bedoel ik ook echt nooit. Misschien wordt dit etentje toch niet zo'n ramp. Misschien is Blake net degene wie Shawn nodig heeft. Degene wie ik nodig heb om Shawn en Harry dichter tot elkaar te brengen of op z'n minst elkaar te laten accepteren." Ivy schudt lachend haar hoofd en met een opgelucht gevoel kijk ik verder naar de diverse trouwjurken. Helaas is dat gevoel maar van korte duur. De bel galmt door het huis heen en kort daarna hoor ik twee duidelijke herkenbare stemmen met elkaar bekvechten in de gang. Oh boy..

"Nova is bezig Mendes, ze heeft nu geen tijd voor je. Dus ga terug naar waar je vandaan komt, ik wil je hier niet hebben." Harry zijn stem klinkt kil, zoals altijd tegenover mijn broertje, maar ook laag en hees. Kortom, Shawn heeft hem wakker gemaakt en als ik iets over Harry heb geleerd is dat hem wakker maken voordat hij volledig is uitgerust slecht nieuws is.

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now