Hoofdstuk 22

82 6 1
                                    

Nova ⚡️
Ik kijk naar Shawn die eindelijk rustig op de bank ligt te slapen. Hij had de laatste paar dagen blijkbaar geen oog dicht gedaan door wat er was voorgevallen op school. Harry is er nog steeds niet blij mee dat Shawn hier nog steeds is. Mokkend zit hij aan de keukentafel met een ijszak tegen zijn hoofd aan gedrukt, terwijl ik door de pan met eten sta te roeren. Vanmiddag was Ivy weer even langs geweest om opnieuw trouwjurken te bekijken. Shawn heeft ons ook meegeholpen en zijn excuses bij Ivy aangeboden voor zijn gedrag van gisteren. Ivy was ondertussen wel al naar huis gegaan, ze had namelijk afgesproken met Levi, Bailey en Ethan vanavond voor een dubbeldate. Het gerucht gaat dat Ethan vandaag de vraag zou gaan stellen, maar dat is iets wat de tijd nog uit moet wijzen. Met mannen weet je het maar nooit wat dat betreft. 

"Hey Grumpy, hoe is het met die bult van je?" Harry zijn ogen schieten vol vuur, terwijl hij me alleen maar nog chagrijniger aan kijkt. Laten we het erop houden dat Shawn nogal hard kan slaan, vooral als Harry weerloos en nog half dronken op de grond ligt.

"Ik kan hier verdomme echt niet om lachen Nova! In mijn eigen huis heb ik dit laten gebeuren hè en ik mag hem verdomme niet wegsturen van je!" ik rol even mijn ogen en zet vervolgens het vuur laag. "Ik begrijp jou echt niet Nova, wij hebben een toekomst samen of was je van plan die met Shawn te delen?" geërgerd gooi ik de lepel terug in de pan, terwijl ik me abrupt naar hem omdraai.

"Ja Harry, dat is iets wat jij nooit begreep en nog steeds niet begrijpt, dat heet familie. Wij mogen dan wel samen een toekomst tegemoet gaan, maar Shawn zit ook in mijn toekomst. Shawn is namelijk mijn broertje Styles, dus hij zal in ons leven blijven en daar zul je toch echt mee moeten leren leven. Ik heb Shawn ook al vertelt dat ik geen keuze ga maken, jullie zullen elkaar maar moeten leren accepteren! Gedraag je alsjeblieft nou eens volwassen, kom op zeg." hij gromt een beetje, maar houdt verder wel wijselijk zijn mond dicht. Prima dat je misschien niet al te goed met elkaar door een deur kunt, maar ga me niet dwingen om een keuze te maken. Ik kijk naar Shawn, maar zie dat hij niet meer op de bank ligt. Een zucht verlaat mijn mond. "Harry kun jij het eten even in de gaten houden? Ik ga Shawn zoeken." hij mompelt iets wat ik niet kan verstaan, maar ik negeer het. Als hij het aan laat branden heeft hij pech. Ik ga namelijk niets anders voor hem klaar maken en ik ga ook niet speciaal iets voor hem bestellen, omdat hij te lam en te lui is om even de pan in de gaten te houden alleen omdat hij boos is. Ik loop de trap op naar boven om te kijken of ik Shawn ergens kan vinden. Op de badkamer en in de slaapkamer van mij en Harry is hij in ieder geval niet. Niet dat ik hem in die laatste kamer verwacht had. Ook in de was kamer is hij niet te bekennen. Zachtjes loop ik de zoldertrap op om te kijken of hij misschien in de grote logeerkamer te vinden is, waar hij inderdaad zit.

"Nova laat me maar even." ik rol mijn ogen en ga op de rand van het bed zitten. Mannen die altijd maar denken dat ze vrouwen kunnen vertellen wat ze moeten doen. Hij ligt plat op zijn rug, terwijl hij naar het plafond staart. Mijn blik valt op zijn telefoon als deze oplicht. Diverse gemiste oproepen van Blake en ik denk dat de berichten die eronder staan ook van haar afkomstig zijn.

"Shawn volgens mij ben je vergeten dat je je momenteel in mijn huis bevindt. Wat is er jonkie?" hij kijkt me even aan en zucht even. Ik ken die blik van hem maar al te goed, schuld gevoel. "Shawn, lieverd, je doet je best en dat waardeer ik. Ik ga je echt niet in de steek laten, omdat Harry dat wil. Voel je nou eens niet zo schuldig over het feit dat je niet zo goed met hem op kan schieten. Ik mocht ook niet elk meisje met wie jij omging en dat heb ik ook weleens duidelijk laten merken. Je liet je gisteren weer even gaan, maar aan de dingen die je naar je hoofd gesmeten kreeg te horen had hij het ook wel even verdiend. Al had ik inderdaad wel op een andere oplossing gehoopt dan geweld. Je bent hier altijd welkom Shawn en dat weet je. Maar goed, waarom negeer je Blake?" hij kijkt even om naar zijn telefoon, om vervolgens weer naar het plafond te staren.

"Ik weet het even niet meer. Het doet nog steeds pijn dat ze niet eerlijk is geweest over Kai. Ik bedoel hij is al die tijd hier geweest, hij is nooit verhuist geweest." ik strijk even door zijn haar en geef vervolgens zijn telefoon aan hem.

"Praat met haar jonkie. Ik snap dat je je gekwetst voelt, maar probeer het ook eens vanuit haar perspectief te bekijken. Kai heeft haar duidelijk pijn gedaan vroeger en het liefste zou ze het helemaal niet meer over die jongen willen hebben. En ik weet dat dat ook niet de oplossing is, maar geef haar wat tijd en ruimte. Ik bedoel jullie zijn best serieus op weg, ik hoorde namelijk van Ivy dat je haar hebt uitgenodigd voor het etentje met pap en mam morgenavond. Ze vertelt het je echt wel als de tijd daar is. De vraag is niet of zij jou vertrouwd, maar of jij haar vertrouwd. Geduld is een schone zaak Shawn." hij staart even naar zijn telefoon, maar knikt dan toch. Kort daarna belt hij Blake op, terwijl ik de zoldertrap weer afloop richting beneden.

"Gevonden wat je zocht?" ongelooflijk die mannen van tegenwoordig. Ik rol mijn ogen en neem het koken van mijn toekomstige husband to be weer over.

"Eruit." het komt er nog vrij rustig uit, maar er is een zeer duidelijke scherpe ondertoon in mijn stem te horen. Ik ben er voor vandaag helemaal klaar mee met dat kinderachtige gedoe.

"Sorry, wat zeg je?" Harry kijkt me verbaasd aan, zich waarschijnlijk afvragend of die woorden zojuist daadwerkelijk uit mijn mond kwamen.

"Je hebt me gehoord Styles. Of je kunt je volwassen gaan gedragen of je slaapt maar bij je ouders vanavond. Ik ben er echt helemaal klaar mee voor vandaag. Morgen is dat etentje met mijn ouders en Shawn en ik hoop echt voor je dat jullie je beide kunnen gedragen. Anders ben ik bang dat dat voor jullie beide nogal negatieve gevolgen gaat hebben." hij zucht even, terwijl hij zijn armen rondom mijn middel slaat. 

"Je bent zo vurig als je boos bent." zijn warme adem blaast in mijn nek, terwijl zijn krullen tegen mijn oor kietelen. Geïrriteerd draai ik me naar hem om zodat ik hem aan kan kijken. Ik maak geen grapjes en ik denk dat Harry dat nu ook wel door moet hebben.

"Harry ik meen het.." sis ik, terwijl ik mijn geïrriteerde blik vastberaden probeer vast te houden.

"Nov sorry... Ik zal het proberen goed? Ik zal me proberen te beteren voor jou.." hij drukt zacht zijn lippen op die van mij, terwijl hij zijn handen laat rusten op mijn billen. Een kleine glimlach kan ik niet onderdrukken als ik oprechtheid in zijn ogen bespeur. Zachtjes knijpt hij in mijn kont, terwijl hij de afstand tussen onze lippen weer sluit. Ik sla mijn armen rondom zijn nek en laat de krullen in zijn nek door mijn vingers glijden. "Ik hou van je Nova..." zijn warme adem kietelt tegen mijn lippen en zijn schitterende groene ogen laten me niet los.

"Ik ook van jou Hazz... Ik zal Shawn na het eten thuis brengen goed?" ik druk zacht een kus op zijn neus voor ik weer verder ga met het eten.

"Doe geen moeite zus, veel plezier vanavond. Ik zie jullie morgen." verbaasd draai ik me weer om en zie dat Shawn blijkbaar ook naar beneden was gekomen. Een glimlach staat op zijn gezicht en hij geeft me een dikke knuffel. "Bedankt Nova, maar ik heb vanavond andere plannen." ik kijk hem niet begrijpend aan, maar meer laat hij er ook niet over los. Kort nadat hij mij heeft losgelaten, loopt hij naar Harry en geeft hem een stevige handdruk. We kijken hem beide stomverbaasd aan, maar Shawn laat zich niet van de wijs brengen. "Sorry voor gisteren, ik had mezelf niet onder controle.. Ik weet dat dat geen excuus is, maar toch mijn verontschuldigingen." Harry kijkt mij even snel aan, maar ik haal mijn schouders op. Beide volgen we Shawn tot aan de voordeur, om deze na gedag te hebben gezegd verbaasd achter hem te sluiten.

"Je hoort mij niet klagen, maar wat is er zojuist gebeurd." een kleine glimlach staat op mijn gezicht als ik Shawns stralende uitstraling weer voor me haal. 'Ik heb vanavond andere plannen.' Ik denk weer even aan Shawn en begin licht te grijnzen. Die kleine smiecht.. Leugenaar, Kai was niet te reden dat hij zo zat te piekeren. Hij was gewoon te nerveus om Blake opnieuw terug te bellen. Hij mag Kai dan wel een enorme klootzak vinden, Shawn is zelfverzekerd genoeg om te weten dat hij beter dan hem is. Nee, Blake maakt mijn zelfverzekerde broertje met enkele momenten lichtelijk nerveus...

"Liefde Harry.., dat was liefde. Shawn is verliefd..." en hij weet niet wat hij er mee aan moet.

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now