Hoofdstuk 14

134 8 1
                                    

Shawn 🔥
Ik heb Blake nog wat pijnmedicatie gegeven, met stiekem wat slaapmedicatie ertussen. Nadat ik er zeker van was dat ze deze had ingenomen, liep ik samen met Bailey naar beneden.

"Sorry dat je dat moest zien." ze kijkt me eigenlijk een beetje niet begrijpend en zelfs pissed aan.

"Ik snap jou niet, weet je dat?" nu ben ik degene die het niet meer begrijp. Ik kijk haar vragend aan terwijl ze me hoofdschuddend aankijkt. "Je kwam duidelijk opgewonden de deur open maken, je broek sprong zowat open. Dus ik dacht dat Blake en jij een relatie hadden en ik iets onderbrak, maar ze zei dat jullie niet samen waren. En toen dacht ik, dat dat misschien niet lang meer zou duren. Vervolgens geef je eerlijk is eerlijk ontzettend mooi advies, waarvan ik dacht dat Blake zich echt gelukkig mag noemen met een jongen als jij in haar leven. Maar tot slot kwets je Blake en ik weet niet eens of je het zelf eigenlijk wel door hebt. Ben eens eerlijk Shawn, wat betekent Blake echt voor je? Want als je haar alleen het bed in wil krijgen om haar vervolgens weer achter te laten en dus een spel met haar speelt, dan kun je beter nu gaan. Je speelt met haar gevoelens." ik doe wat?! Woede begint in me op te razen en ik kijk haar vol ongeloof aan. Wat denkt ze wel niet van me?!

"Je weet niet waar je het over hebt!" sis ik. Zorgen nemen mijn lichaam over als ik aan Blake denk. Ik zou haar nooit, maar dan ook echt nooit zo behandelen. Mijn vroegere ik misschien, maar ik ben veranderd. Daarbij laat Blake me dingen voelen die ik nog nooit heb gevoeld.

"Shawn, ben je echt zo blind?! Heb je niet door hoe ze naar je kijkt, ze is voor je aan het vallen!" ik haal geïrriteerd mijn hand door mijn haren en de woorden van Ivy spoken door mijn hoofd. "Ik weet wat Ivy heeft gezegd gisteren over niet bang zijn om te doen wat nodig is. Maar ik denk dat wij beide weten, dat dit niet is wat ze bedoelde."

"Je snapt het echt niet he Bailey?! Ik wilde juist naar beneden om met jou te praten over Blake. Ik ben niet uit op alleen maar seks als je dat denkt, Blake is geen spel voor me. Maar ik weet gewoon niet wat ik moet doen... Ik moet eerlijk toegeven dat Blake anders is dan meiden waar ik normaal op val. En momenteel wordt ik gek van mezelf. Ik weet dat Ivy me heeft vertelt dat ik rustig aan moet doen, maar ik weet niet of ik dat wel kan. Wat is rustig en wat is te snel? En die black-out van haar net, ik maak me gewoon zorgen. Ik wilde eigenlijk vragen of jij weet, wat er vroeger gebeurd is? Ivy heeft het wel kort even over haar vorige relatie gehad, maar tegelijkertijd ook weer niet." ze zucht even, maar schudt dan haar hoofd.

"Ik ken Blake ook nog niet zo lang. Ik denk dat de enige persoon die daar antwoord op kan geven Ivy is. Naast Blake zelf natuurlijk." ik knik en ze kijkt me even schuldig aan. "Sorry, ik liet me net even gaan. Ik had je niet vals mogen beschuldigen." ik sla mijn armen om haar heen en geef haar een stevige knuffel.

"Je wilde haar alleen beschermen, daar kan ik alleen maar respect voor hebben." ze glimlacht even en laat me vervolgens weer los. "Ethan heeft ontzettend veel geluk met een vriendin als jij. Ik durf te wedden dat hij zijn geluk niet op kan als hij je uiteindelijk ook daadwerkelijk de zijne kan noemen." ze begint te blozen.

"Ik moet jou en Blake bedanken. Door jullie ben ik in ieder geval minder nerveus voor mijn date morgen. Beloof je wel dat je de groetjes aan Blake voor me doet?" ik knik en zwaai Bailey nog even uit. Tijd om die ravage op te ruimen die je hebt veroorzaakt Shawn.., te beginnen met de keuken en daarna Blake.

Vermoeid loop ik naar boven. Het was niet makkelijk, maar alle schade is hersteld. Tenminste.., de schade aan het huis. Zachtjes loop ik Blakes kamer binnen en zie dat ze nog steeds ligt te slapen. Stilletjes kruip ik naast haar in bed, terwijl ik haar voorzichtig in mijn armen neem. Mijn hartslag begint te versnellen terwijl ik zachtjes door haar haren heen strijk. Baileys woorden spoken door mijn hoofd en ik voel mezelf een beetje misselijk worden aan de gedachte alleen al. Ik schrik op uit mijn eigen gedachten door Blake die wakker wordt.

"Hey..
Hoe heb je geslapen." ze kijkt me zonder ook maar enige emotie aan, waardoor ik haar moeilijk kan peilen. Er hangt even een ongemakkelijke stilte tussen ons, wat me alleen nog nerveuzer maakt. Ze zucht even en neemt voorzichtig een beetje afstand van me. En eerlijk gezegd, dat raakt me.

"Shawn, doe je dit alleen voor Ivy?" ik kijk haar vragend aan, maar haar gezicht blijft uitdrukkingsloos. "Je sloot me buiten Shawn door niet met Bailey verder te willen praten waar ik bij was, dat deed pijn weet je?" ze probeert elke vorm van contact te vermijden, maar mijn vingers vinden weer hun weg naar haar kin waardoor ze gedwongen wordt om me in de ogen te kijken.

"Blake, ik doe dit omdat ik me zorgen maak om je. Ik geef om je. Ik doe dit omdat ik dit zelf wil, niet omdat Ivy het aan mij heeft gevraagd." voorzichtig veeg ik wat tranen weg en druk ik een kus op haar voorhoofd. "Wat dacht je van gewoon lekker samen een filmpje kijken?" ze kijkt me even twijfelend aan, maar toch neem ik haar weer in mijn armen.

"Je hebt zoveel geluk met dat gezicht van je." mompelt ze. Ik pak meteen mijn laptop uit mijn tas en start Netflix op. Ze kruipt dichter tegen me aan en ik verstevig mijn grip om haar lichaam.

"Heb je nog iets nodig?" ze kijkt me even twijfelend aan en staart naar mijn lippen. Even lijkt het alsof haar gezicht dichterbij komt, maar ze schudt haar hoofd en legt haar hoofd snel terug op mijn borstkas. Damn it..
Ik laat haar een film kiezen zonder zelf ook maar te protesteren. Zolang zij zich prettig voelt, ben ik al tevreden.

Als ze na een aantal films weer in slaap is gevallen, ruim ik voorzichtig mijn laptop op. Een glimlach verschijnt op mijn gezicht. Het enige geluid wat de kamer vult is onze ademhaling en om eerlijk te zijn vind ik de stilte niet zo erg. Als ik heel eerlijk ben, ben ik juist ontzettend gelukkig. Opnieuw vandaag schrik ik op van mijn telefoon die afgaat. Blake mompelt iets dat ik niet kan verstaan, maar blijft gelukkig wel slapen. Snel neem ik de telefoon op.

"Hey Nov,
Sorry voor gisterenavond..." ik fluister zachtjes, omdat ik niet wil riskeren dat ik Blake wakker maak.

"Is al goed Shawn.
Hoe is het daar nu, gaat het al wat beter met d'r?" ik kijk naar Blake die vredig tegen me aan ligt en verstevig mijn grip.

"Ze slaapt nu. Ze heeft vandaag nog wel pijn gehad, maar volgens mij gaat het wel beter met haar dan gisteren." ik bijt zachtjes op mijn lip als ik weer aan vandaag denk. Vandaag was me toch een wilde achtbaanrit..

"Shawn, lieverd.., wat is er aan de hand?.." ik schrik even van de plotselinge vraag, want eerlijk gezegd zag ik die niet aankomen. Terwijl ik eigenlijk beter zou moeten weten, Nova weet altijd precies wanneer er iets aan de hand is. "Je weet dat ik aan je stem kan horen als iets je dwars zit, vertel je grote zus eens wat er is." ik zucht en kijk voor even naar Blake.

"Ik maak me zorgen Nova.., Blake zat in een soort van trance vanmiddag en het was angstaanjagend om te zien. Ze reageerde nergens op.., maar het had volgensmij met haar ex vriend te maken. Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. Ik weet wat Ivy heeft gezegd, maar ik weet niet hoe lang ik dat nog volhoudt. Die meid doet iets met me wat ik niet kan beschrijven en ik weet niet hoe lang ik de controle nog over mezelf kan bewaren." het is een tijdje stil aan de andere kant van de lijn, wat me ontzettend zenuwachtig maakt. Ik ben bang voor wat mijn zus van me denkt.

"Misschien is het tijd om daar met Ivy over te praten, kijken wat zij weet. Ik denk namelijk niet dat Blake er zelf klaar voor is om er iets over los te laten. Maar Shawn, als je Blake echt beter wil leren kennen en wil kijken of er misschien wel iets meer in zit, dan zul je toch echt geduld moeten hebben lieverd. En ik kan aan je zien dat je verliefd op haar aan het worden bent, ik kan aan je zien dat je voor haar wilt gaan, maar soms hebben dingen nou eenmaal wat tijd nodig. En ik weet dat dat lastig voor je is, dat het je normaal allemaal nogal makkelijk afgaat. Omdat het eerlijk is eerlijk normaal gesproken in je handen komt vallen, je aan komt waaien. Je moet je gewoon afvragen of je het de moeite waard vindt en ik denk dat wij beide weten dat het antwoord op die vraag een volmondige ja is. Ik wil alleen dat je voorzichtig bent Shawn.." ik kijk naast me en zie dat Blake wakker begint te worden. Meteen ontstaat er een kleine glimlach op haar gezicht, zodra ze mij ziet en ik kan de lach op mijn gezicht niet tegenhouden. Snel verstopt ze haar gezicht in mijn shirt en ik schud lachend mijn hoofd.

"Altijd Nova, altijd. Hou van je!" ik hang de telefoon op en leg deze meteen weer aan de kant. Ik kijk naar Blake die me met een gebroken uitdrukking aankijkt. Voorzichtig klimt ze over me heen en baant zich een weg richting de badkamer. Niet begrijpend kijk ik haar na. Wat heb ik nu weer gedaan?..

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now