Hoofdstuk 17

140 6 3
                                    

Blake ❄️
Jax rent vrolijk door de kostuumwinkel. Hij heeft vanochtend gevraagd of ik na school met hem een kostuum wilde halen. Morgen is het Halloween en dat betekent natuurlijk voor het eerst echt verkleed naar school. Ik loop snel achter hem aan, omdat ik hem niet kwijt wil raken in deze mensenmassa. Ik pak voorzichtig zijn kleine handje vast en loop naar het gedeelte waar ze de kostuums voor kinderen hebben. Sinds dat de voorlichting op school heeft plaats gevonden is Jax een stuk vrolijker. Hij heeft zelfs al verschillende speelafspraakjes met vriendjes en vriendinnetjes gehad. Met grote oogjes kijkt hij naar alle kostuums en ik glimlach even. Samen bekijken we een aantal kostuums, tot dat ik mijn telefoon voel trillen.

"Heel eventjes wachten lieverd, mama wordt gebeld." hij blijft netjes wachten, terwijl ik mijn telefoon uit mijn broekzak haal. "Hey Ivy, zeg het eens."

"Hey Blake, heb je zin om mee naar het park te gaan?" zelfs vanaf de andere kant van de lijn kan ik de grijns op haar gezicht voor me zien. Ik kan al aan haar stem horen dat ze iets van plan is.

"Ik zal even aan Jax vragen of hij dat goed vindt. We zijn namelijk aan het kijken voor een Halloween kostuum." Jax kijkt me vragend aan en ik glimlach even. "Ivy vraagt of we zo mee gaan naar het park." zijn ogen lichten op alleen al bij het horen van het woord park en hij knikt enthousiast. "Iv, we komen zo. Eerst even een kostuum uitzoeken." ik aai Jax even over zijn bol, terwijl hij steeds meer begint te glunderen.

"Is goed! Dan zien we jullie zo?" wacht wat? Ik probeer nog te vragen wat ze bedoeld, maar ze heeft al opgehangen. Wie bedoelt ze in hemelsnaam met we? Jax moet mijn verbazing ook zijn opgemerkt, want hij kijkt me vragend aan. Maar ik wuif het gauw weg. Het is ook niet dat ik hem daar een duidelijk antwoord op kan geven.

"Kom lieverd, kies maar iets leuks uit." gefascineerd kiest hij een paar kostuums uit om te passen, maar het enige wat hem echt goed past is een skelet pakje. De andere kostuums waren er niet meer in zijn maat en de alternatieven vielen gewoon veel te groot uit. Beteuterd gaat hij op de grond van het pashokje zitten.

"Ik wil niet net als iedereen zijn mama." ik kijk hem vol medelijden aan en begrijp precies wat hij bedoeld. Een skelet met Halloween is zo standaard. Ik ga voorzichtig naast hem zitten en sla mijn arm om hem heen. Mijn hand wrijft kalmerend over zijn zij, terwijl hij dichter tegen me aan kruipt. Ik leg mijn gezicht tegen zijn haar aan en sus hem zachtjes. Zijn geur dringt mijn neusgaten binnen, waarna ik plotseling een idee krijg.

"Jax lieverd, mama zorgt ervoor dat je niet zomaar een skelet wordt goed? Jouw eerste echte Halloween krijg je een tof kostuum." hij begint weer te glimlachen en knikt. "Kom, dan trekken we je eigen kleren weer aan. Mama doet zo afrekenen en dan kunnen we zo naar het park." snel probeert hij het pak uit te trekken, terwijl ik hem help omkleden. Vervolgens lopen we naar de kassa om het kostuum, dat slechts een klein deel van het eindresultaat wordt, af te rekenen.

Samen met Jax loop ik door het park. Giechelend schopt hij tegen de hoopjes bladeren, terwijl hij steeds verder voor me uit rent zodra hij Ivy ziet. Mijn glimlach groeit als ik haar samen met Levi, Bailey en Ethan zie. Dat bedoelde ze dus met we.

"Tante Ivy!!" Jax knuffelt haar benen en begint nog harder te lachen als Levi hem op tilt.

"En wie is deze kleine man?" vraagt Ethan terwijl hij Jax een high five geeft. Bailey en Ethan hebben Jax natuurlijk nog nooit ontmoet en ik heb het eerlijk gezegd ook niet echt benoemd gehad de vorige keer. Het is niet echt gebruikelijk om als twintigjarige al een driejarig zoontje te hebben.

"Dat is J-.." maar verder kom ik niet. Ik kijk verschrikt op als ik Shawn zijn ogen verderop vind en hij samen met het meisje dat ik herken van de bakkerij deze kant op komt gelopen. Ik werp snel een blik op Ivy en haar gezicht zegt al genoeg. Ze haalt 'onschuldig' haar schouders op, maar elke vezel in haar gezicht schreeuwt iets anders. Jax heeft Shawn inmiddels ook opgemerkt.

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now