Hoofdstuk 10

148 10 7
                                    

Shawn 🔥
Lachend loop ik samen met Nova door het centrum. Het was een typische herfstdag deze zondagmiddag. Nova had vandaag een vrije dag en toch hadden we besloten om gezellig in haar bakkerij een kop koffie te drinken en misschien wel iets te eten. Eenmaal bij de bakkerij aangekomen nemen we snel plaats aan het laatste vrije tafeltje.

"Hoe is de voorlichtingsavond gegaan? Is er al vooruitgang geboekt?" vraagt Nova nadat we onze koffie hadden besteld. Ik knik even en denk na over of ik Nova over Ivy moet vertellen. "Shawn? Waar denk je aan?" ik kijk op van mijn handen en zie een grote geamuseerde grijns op haar gezicht staan. Als ik niet beter zou weten, zou ik denken dat Nova die avond alles heeft gezien. Ik voel weer hoe opnieuw het vuur me aan de schenen wordt gelegd.

"Nou.., Blake was niet alleen." mijn stem slaat weer over net als dat het toen die avond bij Ivy deed. De grijns op Nova's gezicht wordt alleen maar breder en ik merk hoe ik een kleur begin te krijgen. "Haar beste vriendin was mee en dat heb ik gemerkt.." nerveus krab ik aan de achterkant van mijn nek. Nova begint hoofdschuddend te lachen terwijl onze koffie voor onze neus op tafel wordt gezet. Snel neem ik de dampende kop vast in mijn handen.

"Je weet dat je hier niet onderuit komt Shawn! Vertel, heeft die beste vriendin je bang gemaakt?" ik zucht even en neem mokkend een slok van mijn koffie, wetende dat Nova me niet met rust laat voordat ik vertel wat er is gebeurd. En wetende dat Nova hiervan zal genieten. Zoals ik al eerder zei, ik raak niet snel zenuwachtig van een vrouw. En dat betekent niet dat ik op Ivy val, dat betekent dat Nova en Ivy precies de gave hebben om me zenuwachtig te maken. Vraag me niet hoe, maar het is zo.

"Nou voordat de voorlichting begon zette ze alle ouders op hun plaats, dat was wel ontzettend stoer van d'r. Toen ik mijn woord had gedaan nam de directeur het van me over. Je kent me, ik was extreem zenuwachtig dus ook nadat ik klaar was met spreken gierde de zenuwen nog door mijn lichaam. Ik vond Blake's ogen in de menigte en ineens ontspande elke spier in mijn lichaam zich.., maar kort daarna snelde ze naar buiten. Ik riep haar nog..., maar het leek wel alsof ze zo van streek was door míj." Nova knikt, maar ik weet dat ze wil dat ik haar over Ivy vertel. Dus ik spreek maar verder. "Ik wilde haar achterna lopen, maar Ivy hield me tegen. Ze trok me aan mijn pols mee een ander lokaal in. Ze begon te vragen of ik Blake die middag had gebeld, vervolgens begon ze indirect over de avond dat ik met Blake in haar appartement was en tot slot zei ze dat ze me met Blake wil helpen." ik voel mijn gezicht als maar roder worden. Mijn gedachten gaan weer terug naar die avond en alles begint weer terug te komen. Nova hoeft alleen niet alles te weten...
Ik kijk weer op naar Nova en haar grijns is alleen maar groter geworden, dat dat nog mogelijk is. Fuck...

"Klinkt als een sassy girl, ik mag haar nu al. Maar mijn kleine broertje laten zweten is mijn taak. Ik weet wanneer je dingen voor me verbergt Shawn. En eerlijk gezegd denk ik precies te weten wat je voor me achterhoudt, dus zeg eens eerlijk kwam dat door Ivy of Blake." god I hate my sister at moments like this.. Het zweet begint me uit te breken. Dit is niet echt iets waar ik het met mijn zus over wil hebben en al helemaal niet in een volle bakkerij waar iedereen mee zou kunnen genieten. Mijn stem begint weer te haperen als ik iets probeer te zeggen, maar Nova is me voor.

"Was het voor Ivy?" ze kijkt me even aan en bestudeerd elke beweging die ik maak. "Of toch voor Blake?" alleen al bij het horen van haar naam krijg ik het warm van binnen. Mijn hartslag schiet omhoog en Nova barst in lachen uit. Nova wist al van Blake af en als nog moet ze me op m'n zenuwen werken.

"Dit is niet grappig!" grom ik terwijl ik beschamend om me heen kijk. Ik sta op het punt van kalmeren als ik merk dat niemand naar ons kijkt, maar mijn ogen worden groot als ik twee bekende gezichten de bakkerij binnen zie stappen. Nova heeft mijn angst zo te zien ook opgemerkt, want ze kijkt me meteen vragend aan.
"Ivy komt heel misschien net binnengelopen." ze kijkt even naar de deuropening en begint dan te lachen.

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now