Hoofdstuk 24

91 8 1
                                    

Bailey
Rustig zitten we te wachten tot het dessert. Ivy is druk in gesprek met Levi en ik voel hoe een warme hand op die van mij wordt gelegd. Ik kijk naast me waarna ik meteen zijn warme lippen kort op die van mij voel. Een glimlach straalt op zijn gezicht en hij opent zijn mond om iets te zeggen, maar wordt onderbroken door een telefoon die afgaat. Zoekend kijk ik om me heen naar waar het geluid vandaan komt, tot het moment dat ik me realiseer dat het de mijne is. Snel pak ik mijn telefoon uit mijn tasje om vervolgens verbaasd naar het beeldscherm te kijken.

"Wat is er Bail?" Ivy kijkt me vragend aan en ik laat haar zien wie me belt. Waarom zou Shawn mij bellen?.. Ivy pakt snel haar telefoon om vervolgens nog verbaasder naar mijn telefoon te kijken. "Dat is gek, mij heeft hij niet gebeld.." Ik haal mijn schouders op. Even twijfel ik, maar besluit vervolgens om toch maar op te nemen.

"Met Bailey." ik hoor Shawn vaag wat zeggen en het is duidelijk te merken dat hij aan het rijden is. "Shawn wat is er?"

"Sorry dat ik jullie date verstoor Bail, maar ik heb je hulp nodig.. Verdomme rij door!" een toeterend geluid galmt door mijn telefoon, terwijl een naar gevoel mijn lichaam bekruipt. "Het is Blake.., ze wilde niet naar het ziekenhuis, al is dat wel waar ik haar nu naar toe breng. Ze probeerde me iets te vertellen over je vader, maar ze kon haar zin niet afmaken ik.. Ik heb echt je hulp nodig.." zijn stem slaat over, terwijl ik zelf juist alles op een rijtje probeer te zetten. Wat is er in hemelsnaam gebeurd?

"Shawn even rustig.., je slaat nogal wat details over om de situatie te begrijpen. Wat bedoel je met ziekenhuis? Wat is er gebeurd?" ik merk hoe drie paar ogen me geschrokken aankijken, maar alles wat ik kan doen is mijn schouders ophalen. Ik weet zelf namelijk ook niet wat er aan de hand is. "Mijn vader is een arts? Misschien dat ze dat bedoelde? We komen er meteen aan goed Shawn?" ik hoor nog een vage 'is goed' voordat hij het telefoon gesprek beëindigd.

"Ziekenhuis?" Ethan kijkt me vragend aan, terwijl ik meteen mijn spullen pak. "Bailey, lieverd even rustig, wat is er?" maar iets in me zegt dat er geen tijd is om nu rustig aan te doen. Meteen app ik papa dat Blake onderweg is naar het ziekenhuis, misschien kan hij ervoor zorgen dat hij haar dan kan behandelen.

"Shawn is onderweg naar het ziekenhuis met Blake, meer weet ik ook niet. Het klonk in ieder geval niet goed. Hij heeft ons nodig.." Ik kijk naar de andere kant van de tafel waar alleen Levi nog zit. Zoekend kijk ik het restaurant af op zoek naar Ivy, die al bij de bar staat.

"Nou komen jullie nog? Die rekening splitten we later wel!" Ivy stopt haar portemonnee terug in haar tas, terwijl ze vervolgens naar buiten verdwijnt. Snel ren ik samen met de andere jongens achter Ivy aan om vervolgens naar het ziekenhuis te rijden. Een naar gevoel neemt mijn lichaam over. Ik kan er nogal slecht tegen als ik niet goed weet wat er precies aan de hand is. In mijn hoofd spelen zich al snel de ergste scenario's af, ook als het achteraf gezien allemaal wel mee valt. Maar dit zorgt ervoor dat ik me wel ontzettend druk ga maken. Ik schrik van een arm rondom me heen, maar tegelijk is dat wel hetgeen wat me een beetje kalmeert.

"Het komt wel goed Bail, het v-.." maar dat is het enige wat Ethan te zeggen krijgt voordat Ivy zich er mee gaat bemoeien.

"ETHAN HOU JE MOND!!" geschrokken kijken we naar Ivy die het gaspedaal alleen maar harder indrukt, terwijl ze het stuur stevig tussen haar handpalmen klemt. "Je weet niet of het mee valt! Je weet niet waar sommige mensen toe in staat zijn... Je kent verdomme de situatie niet waarin zij verkeert!" haar kaken staan strak op elkaar geklemd, terwijl een enkele traan over haar wang naar beneden valt.

"Ivy? Wat is er aan de hand?" Levi legt voorzichtig zijn hand op haar knie, waarna een diepe zucht haar mond verlaat. Ik denk weer terug aan toen ik Blake voor het eerst zag bij mij thuis, aan de vrijdag avond dat we eigenlijk naar de film zouden gaan en haar thuis op de vloer aantroffen.

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDحيث تعيش القصص. اكتشف الآن