Hoofdstuk 16

135 9 1
                                    

Shawn 🔥
Met een warme kop thee in mijn handen loop ik naar de woonkamer van mijn appartement. Langzaam neem ik plaats op de bank en staar een beetje uit het raam. Het prachtige, rustgevende uitzicht van het park kalmeert me telkens weer. Zelfs nu met al die gevallen bladeren heeft het iets sprookjesachtig. Voor een vroege zaterdagochtend zijn er al best veel mensen in het park te vinden. Jonge kinderen rennen achter elkaar aan, een aantal joggers rennen over de paden en anderen laten in alle rust de hond uit. Mijn aandacht wordt getrokken door de bel die door het appartement klinkt. Met een glimlach op mijn gezicht loop ik richting de hal en open ik de deur. Maar mijn glimlach trekt al snel weg als ik zie dat Nova niet alleen voor de deur staat.

"Styles." grom ik.  Hij rolt zijn ogen, maar kijkt me vervolgens chagrijnig aan. Ook mijn blik spreekt boekdelen, terwijl Nova ons zuchtend bestudeerd.

"Shawn, doe rustig. Hij kwam me alleen even brengen." Harry grijnst even en ik moet moeite doen om mijn woede in bedwang te houden. Mijn kaakspieren staan strak gespannen en mijn knokkels worden wit, terwijl ik moeite moet doen om mijn handen thuis te houden. Het liefst zou ik die grijns van zijn gezicht afwerken.

"Ik had je toch ook gewoon op kunnen halen?!" Harry's grijns wordt alleen maar breder en dat is wanneer ik knap. Nova kan me nog net tegen houden of Harry en ik zouden waarschijnlijk opnieuw vechtend op de grond hebben gelegen. Geïrriteerd zet ik weer een stap terug mijn appartement in om vervolgens meteen verder door naar binnen te lopen. Ik hoor hoe ze elkaar nog gedag zeggen en hoe Nova de deur vervolgens achter ons sluit. "Serieus Nova?! Je weet verdomme hoe ik over die jongen denk!!" ze schudt haar hoofd en kijkt me vol ongeloof aan.

"Shawn we hebben dit gesprek al diverse keren eerder gehad! Jij bepaalt niet voor mij met wie ik om ga en wie ik date!!" geërgerd sla ik tegen de muur waardoor de lijsten en de gitaren die aan mijn muur bevestigt zijn, beginnen te trillen.

"Prima, maar moet je hem dan ook echt mee naar míjn appartement nemen?! Ik kan het niet uitstaan om die klootzak te zien en dat weet je!! Dat is gewoon vragen om problemen!!" ze mompelt iets onverstaanbaars en loopt vervolgens in de richting van de keuken. Kort daarna hoor ik de waterkoker. Ik loop weer terug in de richting van het raam en pak mijn nog steeds dampende thee in mijn handen.

"Weet je al wat je met Halloween doet eind volgende week op school?" ik loop richting de keuken en neem plaats aan het kookeiland. Een kookeiland? Ja een kookeiland. Mijn appartement is inderdaad vrij groot. Onze ouders hebben beide betaald voor het eerste huis van zowel Nova als mij. Ik schud mijn hoofd en kijk naar Nova die tegenover me zit. "En ga je weer naar het Halloween feest?" ik haal mijn schouders op en neem een slok van mijn thee. Een aantal vrienden van mij geven met Halloween altijd een van de grootste feesten, waar ik normaal gesproken ook altijd te vinden ben met Halloween. Alcohol, vrienden, meiden, harde muziek, kortom top avond. En daar zeg ik normaal inderdaad nooit nee tegen, ik twijfel er normaal niet eens over om te gaan. Maar dit jaar is anders... Nova kijkt me ondertussen verbaasd aan, maar ik negeer het.

"Wat?" vraag ik kil. Ik weet gewoon nog niet of ik dit jaar wel wil gaan, dat is alles en daar is lijkt mij toch ook niks raars aan? Nova legt even haar hand op mijn voorhoofd en ik rol geïrriteerd mijn ogen. Ik weet dat ze het als grapje bedoeld, maar ik heb hier nu gewoon echt even geen zin in.

"Shawn doe gewoon even rustig, het was maar een grapje. En sorry voor dat van Harry net okay?, maar je zult het toch echt moeten leren accepteren. We zijn nu al een lange tijd samen en ik zie ons eerlijk gezegd niet meer uit elkaar gaan..." zuchtend neem ik nog een slok van mijn thee en ik probeer het Harry onderwerp los te laten. Ik knik maar en sta op om uit de koelkast wat yoghurt te pakken.

"Hoe laat wilde je aanrijden?" vraag ik, terwijl ik wat yoghurt in een schaaltje schenk. Ik had nog niet ontbeten, aangezien ik vooral weer bezig was met nadenken. De laatste week zat ik weer teveel met mijn gedachten bij Blake en Jax. De afgelopen week heb ik verschillende dagen met Jax aan de creatie voor Blake gewerkt. Toch sprak hij niet zo veel over zijn moeder dit keer, hij sprak vooral over het weekendje weg met zijn opa en oma. Ik draai me terug om naar Nova en ze kijkt me nogal serieus aan.

IJskoud ❄️ Shawn Mendes AU || ON HOLDWhere stories live. Discover now