14

3.2K 274 50
                                    

[14]  Elvadult érzelmek
▄▄▄▄▄▄

● Reece ● 

Hálaadás.

Együtt kellett volna lennie az egész családnak és ez csak arra emlékeztetett leginkább, hogy az anyám egy kórházi teremben tengette az ünnepét, míg az apám már alulról szagolta az ibolyát.

Tiana a nappaliban ücsörgött, míg én tehetetlenül meredtem bátyámra, aki a konyhapultnak dőlve dörzsölte meg a szemeit.

- Be kellene mennünk anyához?

Megvontam a vállamat, nem tudtam megfelelő választ adni erre a kérdésre.

- Nem tudom, Grayson. Hogyan reagálna rá? – sóhajtottam és követve a példáját én is a homlokomat dörzsölgetve álltam tétlenül a konyha repedezett csempéin.

- Már nem gyerek, Reece. Örülni fog neki. – A kulcsot a markába kapta, különös pillantással jutalmazott meg, majd egy fáradt és hihetetlenül göcsörtös mosolyra görbültek az ajkai. – Tudod, öcskös, büszke vagyok rád. – Értetlenül meredtem sötét szemeibe, mély nevetés hagyta el a száját. – Szemtanúja voltam életed első bűntettének. – Zavartan sütöttem le a szemeimet, de egy mosoly az én ajkaimra is felkúszott. – Máskor talán nem egy poros útra kellene vinned az autót, minden mocsok rajta maradt.

- Bocs...

- Ugyan, öcskös. – Rekedtesen megveregette a vállamat.

Évek óta ez volt az első testvéries párbeszédünk. Felkaptam magamra a kabátomat és követtem Graysont, aki a cipős szekrény fiókjában kereste az öngyújtóját, mikor pedig rátalált követett engem a verandára és mindketten az egyik üres műanyagszékre vetettük magunkat.

Az utca végéről hallottam néhány sipító gyermek kacajt, majd meg is láttam a biciklin száguldó szomszéd kisfiút. Nevetve intett nekünk, majd a mögötte loholó gyermek is intett egyet és el is tűntek a kerítés mögött. Grayson meggyújtotta a cigarettáját, arca valahogy másnak tűnt, mintha végre egy kis része megnyugodott volna, vagy talán csak a nikotin nyugtatta meg háborgó bensőjét.

- Ki a csaj? – Reszelős hangja csapta meg a fülemet, mire újból csak egy értelmetlen tekintetett kapott tőlem. Bátyám hangosan felnevetett, sosem láttam ennyire önfeledtek. – Ugyan már, nem tudsz beetetni azzal, hogy nincs csaj a hátterében!

- Félreérted.

- Lehet ezt félreérteni? Te, pont te szegnéd meg a törvényt azzal, hogy jogsi nélkül vezetsz csupán mert ehhez van kedved? Ugyan már! Valami csaj van minden mögött. Ilyenek ezek a ringyók. Elveszik az eszedet, egyik pillanatban úgy tűnik ő a mindened, fel sem fogod mit teszel meg érte, a második pillanatban pedig arra leszel figyelmes, hogy egy másik faszt szopogat. – Nevetségesen hosszú ideig tartotta magában a füstöt, majd kifújva azt megrázta a fejét. – Őrült voltam, mikor összejöttem azzal. Mindegy is. Ki a csaj?

- Ő a barátom. – Hallottam magamat kívülről és már magam is elszégyelltem magamat attól, amit mondtam.

- A barátod egy csaj? – Hitetlenül kapta rám a szemeit. Megrázta a fejét, majd a földre hajítva a csikket rátaposott. Felpattant a helyéről. – Ne etess ezzel a faszsággal!

- Ő csak egy barát, Grayson! – Sóhajtottam fáradtan. – Ejthetnénk a témát?

- Csak aggódom, öcskös. 19 éves vagy és alig látom, hogy lenne egy csajod is. Figyelj én megértem, ha a másik...

Bársonyrózsa | ✓Where stories live. Discover now