Prológus

1.2K 38 2
                                    

A furcsa családom

Te + Három fiútestvér + Szülők nélkül = Világrobbanás.

Nagyjából így tudnám definiálni az életem. Ennél részletesebb magyarázatra nem is volt szükség. De hogy, hogy történt mind ez? Hogy történt az, hogy a csodálatos nevelőszüleim elhagyták a világunkat, és a négy gyermekük egyedül maradt? Hát... az egy másik történet.

Minden 1 évvel ezelőtt kezdődött...


*Író szemszögéből*

2017.02.05 23:57 perc

A Cambridge-i úton egy bordó Range Rover haladt szélsebesen a megengedett sebesség határt átlépve. A sofőr egy férfi, aki szakadt inget viselt. Minden bizonnyal utcai verekedésbe keveredhetett, emellett bűzlött az italszagtól. Az ing ujja kissé vérfoltos volt, feltehetően ebbe törölte bele a felrepedt száját. Komótosan beletúrt hirtelen mozdulattal a hajába és közben bekapcsolta a rádiót. Mereven bámulta az utat, és ujjaival dobolni kezdett a kormányon. Automatikusan leengedte az ablakot, ami belecsapott fekete kósza hajfürtjeibe. Jobb kezével lenyúlt a felbontott üveges sörért, majd egy nagyot belekortyolt. Hátra dobta az üres üveget, és rátaposott a gázra.

Eközben...

- Hé, elég, ne szórakozz már Roger! Figyelj inkább az útra. - kuncogott fel a fehér színű családi autóban lévő szőke nő. 40-es éveiben lehetett. Kék koktélruhát viselt, szőke tincsei begöndörítve, ami rá omlott a csupasz vállára. Épp egy partiról mentek haza a mellette ülő férjével, aki elegáns fekete zakót viselt.

- Tudod, hogy figyelek! Na, élvezted a partit? - vigyorgott rá a férfi egy pillanatra elfordítva a fejét az útról. Mintha látni szerette volna a feleségének a mosolyát.

- Valóban élvezetes volt. - mosolyodott el a nő. - Viszont már hiányoznak a gyerekek. - tette hozzá legördülő ajkakkal Miranda. Roger tekintete újra visszavándorolt az útra.

- Nicholas úgyis vigyáz rájuk, mellesleg már nem olyan kicsik. - ellenkezett jókedvűen Roger és közben megfogta Miranda kezét, aki viszonzásul rászorított szerelme kezére.

(...)

- Vigyázz! - üvöltött fel Miranda. De már késő volt. A szembe lévő sávból áttért az a bizonyos bordó autó és ütközött a fehér családi autóval. Csak egy hangos puffanás volt és a fényszórók lecsapódása. A kitört üvegekről még visszatükröződött a mentőautók szirénája. Az üléseket vér borította. Roger élettelen testét a kormány támasztota míg, Miranda fájdalmasan nyögdécselt az ablaknak támaszkodva. Nem kellett volna megtörténnie.
Egy hiba volt egy felelőtlen ember részéről, és ez a hiba két áldozatot követelt.

00:13 perc

Szakadt az eső. Mintha az ég is megérezte volna a tragikus esetet. Depressziót váltott ki az emberekből ha kinéztek az ablakon. Sosem volt még ekkora vihar augusztusban és az időelőrejelzés sem mutatott ilyet.

- Rendkívüli hírek. Frontális autóbaleset történt a Cambridge-i úton. Egy sofőr áttért a szembe lévő sávba és ütközött egy családi autóval. 1 férfi áldozat van és ketten megsérültek. - közölte a híradó bemondója.

Bad Boy - Miért pont te lettél a bátyám?Where stories live. Discover now