6.

1.6K 55 21
                                    


Zelela bih da kazem nesto sto nisam pre. Zaboravila sam.
Ovu pricu posvecujem svoj deci koja su nekada nekoga izgubila. Narocito ako je to prijatelj u pitanju, kao sto je slucaj u ovoj prici. Takodje, posvecujem je onima koji su izgubili sebe tragajuci za necim drugim, za nekim drugim. Svi smo mi deca koja su jednom bila izgubljena, koja su izgubljena i koja ce biti izgubljena. Barem jednom, slusajte moje reci.

Jos bih volela da napomenem da su desavanja iz ove price delimicno istinita. Vecina ovih dogadjaja inspirisana su iskustvima tokom mog zivota u periodu osnovne i srednje skole.

Novi deo je tu, uzivajte ♡.



Sophia p.o.v.

On zna. On zna.

Iste reci ponavljam sebi vec par minuta. Kako je to moguce? Pazila sam. Pokusala sam ostati sto manje primecena od kada sam dosla u skolu. Nikome nisam spominjala nista vezano za moje nekadasnje poroke. Bila sam prokleto oprezna. Ali opet, to je Harry. Naci ce iglu u plastu sena ako zeli. Zaboga.

"Zasto?", tiho sam upitala, plaseci se odgovora.

Upitno me je pogledao, neshvatajuci moje pitanje.

"Zasto to radis? Zasto me sputavas u svemu ovome?", jasnije sam upitala.

"Moze mi se.", poceo je slegati je ramenima kao da je to najocitija stvar na svetu.

"Prestani..", nije mi do igre vise, "molim te.", rekla sam bojazno. Ne zelim da se o meni znaju stvari na koje nisam ponosna.

Mislim da je shvatio moju poruku. Vise me nije zadovoljno gledao. Njegov pogled je vise bio tuzan. Ne tuzna tuzan, Styles ne ume biti tuzan. U pitanju je bilo zaljenje, ali sa dobrom namerom rekla bih.

"Ne brini, lagao sam."

"Ne razumem te?"

"Sve sto sam rekao, bila je laz."

"I dalje te ne pratim..?" Zaista ne razumem.

"Ne znam nista o tebi. Lupio sam one reci, da navodno znam tvoje tajne. To je bio samo izgovor da podjes sa mnom. U ostalom, ne bi trebala da se druzis sa njima."

Prestala sam ga slusati kod dela kada ne rekao da je to bio neki glupi izgovor. Uzdah olaksanja nisam zadrzala ni najmanje. Ogroman kamen mi je pao sa srca. Osecam se neverovatno dobro. Ubicu ga jednom zbog ovoga. Moju radost prekinule su njegove reci,

"Cekaj. Sta bih to trebao da znam o tebi?", sumnjicavo je upitao. Dodjavola.

"Apsolutno nista.", rekla sam kao pravi lazov, barem mislim tako.

"Ne lazi mene.", lezerno je rekao. Moram da izgledam samouvereno.

"Istina je, samo sam se zabrinula da su vec krenule neke glasine i lazi o meni, a tek sto sam dosla u novu skolu. To je sve."

"Oh. U redu onda."

Hvala Bogu. Izgleda da je poverovao. Postajem odlicna glumica.

Harry p.o.v.

Poverovala mi je da sam poverovao. Pocetnicka greska. Kako do sada nije naucila da nisam krelac i da mene ne moze lagati kako joj se prohte?

Reed, imas jos mnogo da ucis. A ja cu saznati ko si i sta si. Saznacu sve to, i imam osecaj da nije nimalo lepo ono sto se krije iza tog lepog lica.

"Pa Reed, moram da se vratim kod svojih prijatelja."

"Da. Znas, to je divno. I ja bih sada bila sa svojima da me nisi odvojio od njih.", smoreno je rekla. Ok?

"Uvek mozes da podjes sa mnom."

"Ne, preskocicu. Idem da potrazim Stefana. Cao.", rekla je sa osmehom. Prokleti Stefan Kidd. Zasto prica sa osmehom o njemu? Ja bih trebao da budem na njegovom mestu. Dok sam se borio sa unutrasnjim glasovima, videm sam njena ledja kako se udaljavaju. Jebiga sada.

Pronasao sam ona dva krelca kako sede za stolom gledajuci u mom smeru. Luke se smeskao. Podigao sa obrve upitno prema Nicu, kome su, sudeci prema svemu, ladje potonule.

"Sta?", upitao sam. Luke je pobedonsno uzimao 20 dolara iz Nicove ruke. Sta koji jebeni kurac?

"Pobedio sam.", rekao je i dalje se smeskajuci. Jebeni Luke Adams.

"U cemu si pobedio."

"Nic, objasni mu.", ponos izbija u njegovom glasu.

"Kladili smo se... Kladili smo se na tebe i Sophiu. Ja sam predvidjao da ces je uspeti dovesti za nas sto, ali on se kladio na nju. Rekao je da nece pristati ni u ludilu."

"Vi ste jebeni debili. To je sve sto cu reci.", nasmejao sam se. Krelci.



Stefan p.o.v.


Moja nova prijateljica je prilicno dobra riba zar ne? Mislim da su glasine o njoj tacnse, i mislim da ce mi se svideti sve sto saznam o njoj, a saznacu. Kad tad. Imam svoje nacine i imam svoje izvore.

Ali devojka je prava riba. Mogao bih nesto tu iskombinovati. Devojke kao ona vole kada si dobar prema njima.

Imam resenje. Glumicu joj prijateljicu. Onako bas dobru. Doci cemo do toga da ce mi se poveravati svakodnevno. Znacu svaki njen korak. Vremenom ce mi prepustiti sebe. Tada cu pobediti. Harry joj nece biti ni na kraj pameti. Moje vreme dolazi.



_____________________________

Heej.

Sta mislite? Kako vam se cine likovi? Ko vam se vise dopada, Harry ili Stefan? Da li mislite da ce Sophia vremenom pasti pod uticaj jednog od ova dva decka, i da li ce se jos nesto otkriti o njoj?

Love,
           S.

Trebam te. /h.s./ /zavrsena/Where stories live. Discover now