61

1K 45 6
                                    





Harry


Nicolas mi je pre 20 minuta pokazao lokaciju na kojoj se ona nalazi. U blizini Solarie je. Sada prolazimo kroz sumu u nadi da cemo je naci sto pre.

Neverovatna stvar na koju sam se odlucio jeste da smo pozvali policiju. Ne bilo kakvu, specijalnu. Nikada nisam pricao njoj ili bilo kome, ali moj otac je njihov clan. Clan na visokoj poziciji.

Ponekad se osecam kao da znam sve o svim prijateljima ali oni ne znaju nista o meni. Pretpostavljam da je to zato sto sam uvek slusao a nikada pricao.

Moja majka je umrla kada sam bio dete. Umrla je zbog leukemije. Tada se srusio ceo moj svet. Fakticki, ona je bila moj svet.

Za sve sto sam u zivotu naucio, zasluzna je moja majka. Ona je to najlepsa i najplemenitija zena koja je krocila nogom na ovu zemlju.

Kada je umrla, osecao sam se kao da vise ne postojim. Osecao sam se kao da je jedan deo mene zauvek mrtav, a onaj drugi... ziv je, ali ne funkcionise.

Tako sam se osecao dok nisam pronasao nju.

Problem je sto su za to bile potrebne godine. Godine vracanja na staro. Sa druge strane, nisam zloupotrebljavao svoju tugu. Nisam se opijao kao kreten ili koristio narkotike.

Nisam zloupotrebljavao svoj gubitak i koristio ga kao izgovor za svesno unistavanje samoga sebe.

Ona je umrla kao heroj a ja sam tu da zivim ovaj zivot za oboje.

Mislim da na svetu nije bilo srecnijeg deteta od mene kada mi je na samrti odala tajnu.

Rekla mi je da sam joj omiljeno dete za sva vremena. Rekla mi je da sam joj ulepsao zivot svojim postojanjem. Rekla mi je da sam njen svet.

Barem sam bio.

Voleo sam kada me onako majcinski poljubi u celo i pokaze mi malim gestovima kako me voli. U njenu ljubav sam jedino i verovao.

Otisla je ali me nije ostavila. Nije otisla jer je zelela. Uradila je to jer je morala. A sada, nema povratka.

Taj poslednji dan sam proveo sa njom. Citao sam joj Romea i Juliju bas kao sto je ona to radila kada sam bio mali. Citala bi mi pre spavanja.
Razlika je sto je ona to radila kada sam bio sposoban i sam da citam. A ja, ja sam citao za nju jer ona nije mogla da se pomeri.

Sve sto je mogla bilo je da prica. Povremeno bi pomerila ruke da me zagrli. A znam, svaki zagrljaj boleo ju je kao pakao. Zadnje atome snage ulagala je u te zagrljaje.

Vec sam pomenuo da mi je odala tajnu. Tada mi je otkrila da postoji nesto u vezi Jareda sto jos ne sme da mi otkrije. Mrzeo sam ga. Uvek jesam. Verovatno zato sto sam se bojao da ce ukrasti maminu ljubav. A pored toga, bio je zao prema meni.

Tog trenutka, u ruke mi je stavila pisamce oblozeno kovertom. Rekla mi je sa je otvorim nakon osamnaestog rodjendana ili kada budem bio spreman. Poenta je bila da budem odrastao kada procitam to. Pogledao sam u nju zbunjeno.

Odgovorila mi je da cu za nju zauvek biti jedini decak kojeg je volela. Svima je bilo poznato da je mrzela mog oca. Varao ju je tokom celog zivota. Plod tog varanja, bio je Jared.

Zadesilo se da se Jared, sin njegove ljubavnice koja je igrom slucaja bila prostitutka, rodi na isti dan kao i ja. Tata je dobio poziv od doktora da je zena koja je rodila to dete pobegla i ostavila oprostajnu poruku.

Nije mogla da razume mog "tatu" zbog toga sto joj je napravio. Ipak, majka je prihvatila to kopile. Prihvatila ga je samo da bih ja imao oca u buducnosti. Da bih imao na koga da se ugledam. Malo li je znala... Moj otac je u sustini djubre.

Trebam te. /h.s./ /zavrsena/Where stories live. Discover now