2. 4 Maart 2016

55 1 0
                                    

''I realized that I loved you, when I couldn't be alone in my thoughts anymore. The space was no longer my own, but ours.'' – S. L. Gray

Terwijl het met een van de musketiers slecht ging op school en zij het jaar waarschijnlijk niet zou gaan halen, was er een nieuwe bij gekomen.

Lauren was het nieuwste lid van onze groep en ondanks dat Kim een hekel aan haar had, hoorde ze er wel bij. Lauren was eerst een van de populaire geweest, doordat haar beste vriendin van de basisschool, Indy, haar er bij had getrokken. Ze voelde zichzelf niet op haar gemak bij ze.

Sophie en Lauren kenden elkaar ook van de toneelclub, waar ze beide op zaten en zo kwam Sophie met het idee Lauren de vijfde musketier te laten worden. Het was eerst erg wennen om er een nieuw persoon bij te hebben, maar na een tijdje werden we dikke vriendinnen.

Niet alleen Lauren kwam erbij, maar ook een meisje uit de klas, die toevallig bij mij in het hockeyteam zat, Alex werd onze vrienden. Ze heette eigenlijk Alexandra, maar noemde zichzelf Alex. We werden een hecht groepje van vier en Kim en Irene vielen er een beetje buiten.

Dat was ook de reden dat we hadden besloten om te gaan winkelen in het centrum van Zwolle met zijn vieren. Van al het verjaardag geld dat ik had ontvangen op 10 februari besloot ik een nieuw paar schoenen te kopen.

Zoals tijdens al mijn winkeltripjes, raakte ik Sophie, Lauren en Alex kwijt in de tientallen schoenenwinkels. Dat is hoe ik Justin ontmoette. Justin was een jongen met blond haar en blauwe ogen. Hij woonde in Assen en was net als ik op zoek naar een nieuw paar schoenen.

Ik had Sophie en Lauren gevraagd naar de Macdonalds te komen en daar te herenigen, maar Justin nam ik mee, hij was immers toch alleen aan het winkelen. Terwijl we wachtten op Sophie, Lauren en Alex, leerde Justin en ik elkaar beter kennen. Het was een ontzettend aardige jongen en we wisselden nummers uit. In de maanden daarna spraken Justin en ik nog vaak af.

Zo was 24 Juni daar een voorbeeld van. Ik besloot mijn vrije vrijdagmiddag en zaterdagochtend met hem te spenderen en had mijn moeder gesmeekt me naar Assen te brengen, waar Justin woonde. Ik woonde zelf in Eelderwolde, dat ongeveer een half uurtje verder op lag. Ik had Justins ouders ondertussen ook al meerdere keren gezien en het waren aardige mensen.

Toen ik in Assen aan kwam aten we diepvries pizza en maakten we ons klaar om naar het eindfeest van zijn school te gaan.

Ik had Justins vrienden al vaker ontmoet en ook zij waren erg aardig. Dit zorgde er niet voor dat ik het minder spannend vond. Justin en ik waren vrienden en er was ook nooit meer dan dat geweest, maar de laatste tijd merkte ik dat hij wat brutaler werd en wat meer met mij flirtte. Ik vroeg mij al een tijd af of hij dit met opzet deed of dat het gewoon zijn persoonlijkheid was.

Om 9 uur haalde Brams vader, één van Justins vrienden, ons op en vertrokken we naar het feest. Ik was nog nooit eerder op zijn school geweest en was verbaast over hoe groot de school wel niet was.

Nog een ding waar ik mij over verbaasde was de grote groep meisjes die vaak bij Justin in de buurt kwam. Ik had van te voren niet geweten dat hij erg populair was en dit had hij mij ook niet verteld. Toen ik hem dan ook vroeg of hij de 'badboy' van zijn klas was, grijnsde hij alleen maar.

De muziek die op het feest werd gedraaid was goed en we konden zelf ook nummers aanvragen. Justin besloot een nummer aan te vragen en een paar minuten later kwam ik erachter dat dit No One van Alicia Keys was, een van mijn favoriete nummers.

Justin vroeg toen of ik met hem wilde dansen en ik knikte hevig. We gingen de dansvloer op en zijn vrienden namen hier een voorbeeld aan. Aan het eind van het nummer gaf ik Justin een knuffel en drukte hij een kusje op mijn haar.

Om 12 uur was de avond afgelopen en waren we buiten aan het wachten op Justins vader. Al zijn vrienden waren al naar huis en we waren een van de weinigen die nog buiten stonden.

Terwijl ik aan het begin van de avond nog twijfelde of Justin met mij aan het flirten was, wist ik het nu wel zeker. Hij stak namelijk een plukje haar achter mijn oor en mijn zus had mij verteld dat zoiets betekende dat een jongen je wilde kussen. Dit was ook zijn intentie geweest, waar ik achter kwam toen hij sprak.

''Ro, mag ik je alsjeblieft kussen?'' Ik knikte en bloosde hevig. Justin had een van zijn handen verplaatst naar mijn schouder en vervolgens drukte hij zachtjes zijn lippen op de mijne.

Het was mijn eerste kus, als het al een kus te noemen was, want na enkele seconden toeterde een auto en wisten we dat Justins vader er was. Toen we instapten grijnsde zijn vader naar ons en vroeg of we het gezellig hadden gehad, waarop we beide ''ja'' antwoorden.

Dit was de tweede keer dat ik bij Justin sliep. Zijn moeder had het matras al naast zijn bed gelegd en nadat we beneden nog wat hadden gedronken, gingen we naar boven toe. We hadden niet over de kus gepraat en ik wist ook niet of dat moest.

Ik had Justin gedwongen zich om te draaien terwijl ik mijn pyjama aantrok, ik deed hetzelfde bij hem. Toen ik in bed lag, kwam Justin naast mij zitten besloot hij over de kus te beginnen.

''Je zag er mooi uit vandaag,'' begon hij, ''daarom wilde ik je kussen.'' Ik wist niet hoe jongens werkten en ook niet zo goed hoe ik hier op moest reageren.

''Omdat ik er mooi uitzag?'' Stilte.

''Omdat je mooi bent,'' antwoordde hij, ''en omdat ik je wel leuk vind.''

Justins liefdesovertuiging was niet zo sterk geweest, maar misschien was dit ook zijn eerste keer. Ik twijfelde zelfs een beetje aan hem.

''Aurora, ik meen het.'' Hij pakte mijn gezicht tussen zijn handen en kuste mij nog een keer. Dit keer wat langer. Toen hij terug trok, klom hij in zijn eigen bed.

''Slaaplekker Jus,'' fluisterde ik.

''Jij ook, Ro.''

JonaWhere stories live. Discover now