4. 31 December 2016

45 2 0
                                    

''And even if the clouds are grey today, I promise we'll be all right someday.'' – T. Haidar

Voor het eerst zou ik het nieuwe jaar niet met mijn moeder en zus ingaan, maar met mijn vrienden. Lauren was uitgenodigd voor een oud en nieuw feestje door haar vriendje, Jake. Ze had Sophie, Alex en mij meegevraagd en na lang zeuren had mijn moeder gezegd dat ik mocht gaan.

Sophie daarentegen mocht niet mee van haar ouders. Ze vonden haar te jong en hadden al plannen gemaakt voor deze dag. Ze moest de volgende dag al vroeg mee naar haar opa en oma. Ook was Sophie niet echt een feestjes type en bleef ze liever thuis.

Alex had al plannen en was uitgenodigd op een feestje, waar de jongen die ze leuk vond zou zijn. Ze wilde graag met ons mee maar zag dit feestje als een goeie kans.

Ondanks dat Sophie zelf niet ging, wilde ze wel graag dat wij zouden gaan. Jake was een erg populaire jongen uit drie havo. Hij was al bijna vijftien en had zijn ouders overgehaald bij vrienden oud en nieuw te vieren. Hij had het huis voor zichzelf.

Jake en Lauren kende elkaar van voetbal. Lauren speelde in de MO-15 en Jake in de JO-15. Jake had haar gevraagd bij zijn voetbal wedstrijd te komen. Daarna oefenden ze vaker samen en spraken ook buiten voetbal veel met elkaar af. Soms zat Jake zelfs bij ons in de pauze.

Eind november had Jake haar verkering gevraagd en zij had ja gezegd. Jake was een aardige jongen en had geen kwade bedoelingen met Lauren.

Toen Lauren dan ook met de uitnodiging kwam, was dat geen verrassing. Ik was erg enthousiast geweest. Jake had veel populaire en knappe vrienden. Met Jurre en Levi, twee van zijn vrienden, hadden we in de eerste klas gezeten.

Ik was om acht uur naar Lauren gegaan om ons daar samen klaar te maken. Lauren had licht make up bij mij opgedaan, omdat ik dit zelf vaak niet deed. Mijn bruine haar had ik losgelaten, zo zat het volgens Lauren het mooist.

Ik had een donkerblauw rokje aan met een wit lange mouwen T-shirt. Samen met leren laarsjes en een panty was mijn outfit compleet. Ik mocht een zilveren ketting lenen van Lauren, die goed samen ging met de armband die ik van Justin had gekregen. Ik droeg de armband nog steeds, omdat ik hem simpelweg erg mooi vond.

Het feest begon om negen uur. Omdat we niet als eerste aan wilde komen, zaten we pas in de auto om half tien. Jake woonde niet ver van Lauren vandaan en binnen tien minuten stonden voor zijn deur.

We zeiden Lauren haar vader gedag en liepen zelfverzekerd naar binnen. In Jake's huis waren al iets van vijftien mensen. Jake had aan Lauren verteld dat er ongeveer 40 mensen kwamen, inclusief het voetbal team.

Dit was een van mijn eerste echte feestjes. Toen ik mijn moeder had gevraagd of ik mocht komen, had ik haar moeten verzekeren dat er geen alcohol aanwezig zou zijn. Dit was er echter wel.

Ik had nog nooit echt alcohol gedronken, maar daar zou vanavond verandering in komen. Ik zou bij Lauren overnachten en hoefde daarom niet als enige geen alcohol drinken.

De ouders van Lauren dachten iets makkelijker over alcohol en vonden het goed als Lauren op feestjes iets dronk, zolang het maar niet té veel was.

De meeste die uitgenodigd waren, waren vijftien en sommige zelfs al zestien. Dit was ook de reden dat Jake alcohol op het feestje had. Zijn ouders hadden een paar flessen gekocht en er waren een paar flessen meegenomen.

Rond tien uur was bijna iedereen gearriveerd. Lauren had mij verteld dat een jongen uit onze klas, Jonathan, bij Jake in het voetbal team zat en waarschijnlijk ook zou komen.

Om precies kwart over tien kwam hij binnen gelopen, samen met Levi en een meisje, waarvan ik de naam niet kende en aannam dat het de vriendin van Levi was. Jonathan had bier meegenomen. Hij had lichtbruin haar waar kleine krulletjes in kwamen en een stoere glimlach, wat hem ontzettend knap maakte.

Jonathan was een mysterieus type. Het leek altijd alsof hij zich te goed voelde voor ons en daarom niet met zijn eigen klas omging. In de pauze was hij vaak buiten of met zijn andere vrienden.

Ik had vaak het vermoeden gehad dat hij en de jongens waarmee hij omging, stiekem buiten aan het roken waren. Al zijn vrienden waren stoer en knap, waardoor ze vaak met veel meisjes waren. Het verbaasde me dat dat nu niet het geval was.

Het eerste drankje dat ik dronk die avond was bier. Lauren vertelde me dat het eerst bitter smaakte, maar dat je daar even door heen moest. Ik dronk er daarna nog twee en had besloten dat het wel oké was.

Toen het elf uur was, was ik Lauren kwijt geraakt. Ze was waarschijnlijk ergens met Jake en ik besloot haar niet te storen. Ik was op een van de banken in Jake's woonkamer gaan zitten. Ik had veel nieuwe mensen ontmoet deze avond en vond ze eigenlijk allemaal erg aardig.

Een van de dingen die ik liever niet had zien gebeuren, was een gesprek met Jonathan. Jonathan was naast mij komen zitten op de grote bank.

''Dus, Aurora, wat brengt jou hier op dit feestje?'' Ik merkte aan de manier waarop hij sprak en de geur van zijn adem, dat hij al aardig wat bier had gedronken.

''Jake had Lau uitgenodigd en ze vroeg of ik mee wilde.'' Iedereen noemde Lauren altijd Lau, doordat het minder serieus klonk.

''Hmm, Lau?'' Het verbaasde me niet dat hij niet wist dat we haar altijd zo noemen. Hij was dan ook niet erg betrokken in de klas.

''Ja, kort voor Lauren.'' Jonathan kwam dichterbij zitten, om me beter te kunnen verstaan. De muziek stond erg hard en je moest bijna schreeuwen om elkaar te horen.

Ik nam nog een slok van de rode beker bier die voor mij stond. Jonathan pakte de beker uit mijn handen, rook er even aan, dronk hem vervolgens leeg en zette de lege beker weer terug op tafel.

''Kleine meisjes horen geen alcohol te drinken,'' mompelde hij bij mijn oor, zijn krullen kriebelden in mijn nek, waarna hij opstond en weg liep.

Ik vond Lauren pas een paar minuten voor twaalf. Ze kwam vrolijk naar me toe gelopen en samen begonnen we af te tellen. Precies om twaalf uur begon iedereen te joelen en Lauren drukte blij haar lippen op die van Jake. Daarna gaf ze mij een knuffel en wenste we elkaar een gelukkig nieuw jaar.

We kletsten nog wat, met elkaar, met anderen en dronken nog wat. Om half twee stond de vader van Lauren weer voor de deur en vertrokken we naar haar huis.

JonaWhere stories live. Discover now