20. 16 April 2018

32 1 0
                                    

''The stars are getting jealous of the light shining through you.'' – Miriella Marie

Toen om zes uur mijn wekker af ging, sleepte ik mezelf met moeite mijn bed uit. Ik had Jona gister om tien uur mijn huis uit moeten zetten, als het aan hem had gelegen was hij blijven slapen.

Ondanks dat ik daarna vrij snel in slaap was gevallen, was ik nog steeds ontzettend moe. Op de heen weg zou ik naast Alex in de bus zitten. Ik zou een dekentje mee nemen en Alex haar kussen, zodat we nog een paar uurtjes bij konden slapen.

Ik besloot een dunne witte coltrui aan te doen met daarbij een spijkerbroek. Het was dan wel al April, maar het kon 's ochtends nog behoorlijk koud zijn. Om het niet te koud te krijgen, trok ik nog een leer jasje aan. Mijn bruine haren deed ik in een laag knotje, achter in mijn nek.

Mijn vriendinnen waren nog niet op de hoogte van mijn officiële relatie met Jona. Ik zou ze vandaag de hele dag zien, dus had ik het nog even uitgesteld. Ze wisten al een tijdje dat er wat speelde tussen ons, maar niet dat het serieus was.

Om precies tien voor zeven stonden Alex en haar fiets voor de deur. We fietsten naar school, waar de rest al op ons stond te wachten. Ik had Jona nog niet gezien.

Zodra de deuren van de bus open gingen, was het strijden voor een goede plek. Het andere deel van drie havo ging ook mee, net als de leerlingen uit vier havo die Duits hadden gekozen. Alex en ik vonden al snel een plek halverwege.

Terwijl we onze spullen uit de tassen haalde en de leraren controleerde of we compleet waren, herkende ik Jona's grijze muts. Toen hij me zag, glimlachte hij en kwam hij voor Alex en mij zitten.

Toen ik me omdraaide zag ik dat de bus was verdeeld in twee delen, ons deel van drie havo zat voorin en het andere deel zat achterin. De leerlingen van vier havo waren verspreid tussen de twee delen.

Sanne zwaaide stak haar hand op naar Jona, waarna Jona haar opzettelijk negeerde. Sanne trok haar hand weer omlaag en Jona ging in zijn stoel zitten. Naast Jona zat Levi en links van hun zaten Sophie en Lauren, Jake had geen Duits gekozen.

De bus was pas een kwartier vertrokken toen Alex en Levi in slaap vielen, samen met nog de helft van de leerlingen. Jona draaide zich om in zijn stoel, zodat zijn gezicht naar mij gericht was. Hij had een donkergroene trui aan.

''Lekker geslapen?'' vroeg Jona zachtjes zodat Alex niet wakker zou worden. Hij haalde zijn hand door zijn haar. Ik legde een hand op de leuning van zijn stoel.

''Beetje kort. En jij?'' Ik wreef even in mijn ogen voor het effect.

''Ik ook. Kan ik op de terug weg naast jou?'' Jona trok een pruillip en ik knikte enthousiast. Misschien konden Levi en Alex dan naast elkaar. Jona pakte mijn hand vast en verstrengelde onze vingers.

Op het laatste hockeyfeest hadden ze met elkaar gezoend, maar daarna had Levi weer niks van zich laten weten. Alex werd er ontzettend onzeker van want ze vond hem echt erg leuk.

''Wat vindt Levi eigenlijk van Alex?'' vroeg ik toen zachtjes aan hem. Jona's ogen schoten heen en weer tussen beide.

''We hebben het er niet zo vaak over, maar je weet hoe Levi is. Hij wilt denk ik geen vaste vriendin,'' bevestigde Jona mijn gedachten.

''Ja, weet ik.'' Ik sloot mijn ogen om te gapen en toen ik ze weer opende keek Jona me schattig aan.

''Ga nog even slapen, ik maak je straks wel wakker,'' mompelde hij, waarna ik knikte en mijn ogen sloot.

Toen de geluiden om me heen luider werden, werd ik wakker. Ik keek even op mijn horloge en zag dat het pas negen uur was. Mijn hand was nog steeds verstrengeld met die van Jona en ik glimlachte door het gebaar.

''Wat doen ze?'' vroeg ik aan Alex die ondertussen ook wakker was. Levi knikte trots en grijnsde.

''Iemand roept een stelling en degene bij wie de stelling het beste past, mag weer de volgende stelling bedenken, enzovoorts,'' beantwoordde ze mijn vraag.

''Oké oké, volgende,'' riep Levi luid, ''Wie is er met de meeste mensen naar bed geweest?'' Iedereen moest lachen door de stelling en sommige mensen richtten hun vingers op Sebas, maar ook op Jona. Jona keek even schuldig naar me, maar ik wuifde het snel weg.

''Ik doe wel de volgende,'' riep Sebas, terwijl hij naar Jona keek.

''Wie heeft al het langst geen relatie gehad?'' Een paar vingers gingen Jona's kant uit en hij haalde onschuldig zijn schouder op.

''Ik ben het niet hoor,'' bekende Jona. Levi keek hem vol ongeloof aan.

Met mijn hoofd leunde ik tegen Jona's stoel aan. Jona stak zijn hoofd omlaag en kwam voor me hangen. Hij klemde mijn hoofd tussen zijn handen en glimlachte breed tegen mijn lippen aan, voordat hij me kuste.

Het was een korte kus, maar het was genoeg om mijn lichaam te laten tintelen. Dit was de eerste keer dat we kusten met andere mensen erbij. Jona trok zijn hoofd terug maar bleef wel boven me hangen.

Mensen begonnen te joelen en mijn wangen werden rood van schaamte. Levi gaf een boks aan Jona en mompelde iets in de richting van 'lekker bezig' en 'eindelijk ben je volwassen'.

Alex keek me raar aan. ''Is het officieel?'' vroeg ze vervolgens aan Jona, in plaats van aan mij. Jona knikte enthousiast en drukte een kusje op mijn hand, die nog steeds verstrengeld was met die van hem.

''Sinds wanneer?'' riep Lauren toen.

''Gistermiddag,'' antwoordde ik op haar vraag. Lauren glimlachte blij naar me en Sophie stak twee duimen op. Ook Alex leek blij.

Net voordat de rest door kon gaan met het stellingen spel, stopte de bus bij een tankstation.

''Jullie hebben 20 minuten, dat betekent dat jullie om kwart voor tien weer bij de bus staan. Ben je er niet, dan vertrekt de bus zonder je,'' riep mevrouw den Besten door de microfoon heen.

Iedereen stond op en pakte zijn jas. Jona kwam omhoog, greep onze jassen uit de bakken boven onze hoofden en gaf mijn jasje aan me. Ik glimlachte en bedankte hem.

Alex sloeg haar arm om mijn schouder heen en samen liepen we het tankstation binnen. Het eerste wat we deden toen we binnenkwamen, was op zoek gaan naar een wc. Het was geen schoon gebouw en ik vreesde het ergste.

''Het stinkt hier zo erg,'' riep Sanne uit. Ik kon haar geen ongelijk geven, het was ontzettend goor. Ik besloot mijn neus dicht te knijpen en snel te plassen, voordat ik de wc uit vluchtte.

Ik liep op Jona af en sloeg mijn armen om zijn middel heen. Hij schrok even maar reageerde al snel.

''Ik heb je gemist vannacht.'' Ik glimlachte door zijn woorden. Hij drukte een kusje op mijn haar en trok me dichter tegen zich aan.

JonaWhere stories live. Discover now