22. 18 Mei 2018

28 1 0
                                    

''And time after time, I will always choose me.'' – T. Haidar

Toen we terug waren uit Berlijn wist bijna iedereen al van onze relatie af. Jona had een slapende foto van mij op zijn Instagram gezet, waardoor het al vrij duidelijk was. Jona plaatste wel vaker foto's van mij, of van ons samen, zelfs toen we nog geen relatie hadden. Ik vond het een lief gebaar.

Er was tussen Jona en mij niet veel veranderd nadat het officieel was geworden. Jona was nog steeds mijn veilige plek en dat waardeerde ik meer dan alles om me heen. Ik was zo ontzettend gelukkig met Jona, het was bijna té mooi om waar te zijn, maar het was waar.

De school bel ging en maakte ons duidelijk dat de pauze voorbij was, mijn klas had een tussenuur na de pauze. Jona zat vandaag niet bij mij in de pauze en ik was op zoek naar hem. Ik liep de studieaula in maar stopte abrupt toen ik bekende stemmen hoorde.

''Mis je me dan echt niet?'' Jona hing lui onderuit in een paarse stoel.

''Ik ben verliefd op Aurora en dat weet je,'' maakte Jona duidelijk.

''Ze hoeft het niet te weten. Gewoon één nachtje, ik weet dat jij het ook mist.'' Sanne wilde zijn haar aanraken, maar Jona pakte haar pols vast en stopte haar.

''Je bent niet goed,'' vertelde Jona aan haar.

Ik liep naar ze toe en ging op Jona's schoot zitten, waarna hij zijn armen om mijn middel sloeg. Sanne keek me woedend aan en greep haar tas, voordat ze de aula uit stormde.

''Blijf,'' mompelde Jona naast mijn oor, toen ik weer van zijn schoot af wilde klimmen. Hij verstevigde zijn grip en drukte zijn lippen zachtjes in mijn hals. Kort sloot ik mijn ogen.

Ik draaide mijn lichaam een kwartslag zodat ik hem aan kon kijken. ''We zijn in het openbaar.''

''Wat? Ik begroet gewoon mijn vriendin. En daarbij, ik zie niemand,'' zei hij met een jongensachtige glimlach, mijn favoriet. Jona trok me dichter tegen zich aan en mijn hoofd belandde op zijn borst. Ik zat tussen zijn benen in, met mijn benen over die van hem.

''Wat wilde Sanne?'' vroeg ik zachtjes.

''Seks, denk ik.'' Jona zuchtte en speelde met mijn haar. Ik duwde mijn hoofd iets dichter tegen zijn borst aan, om de vraag die ik zou gaan stellen te dempen.

''Wil jij dat ook? Ik bedoel, ik zou het begrijpen hoor, ik denk gewoon dat ik er nog niet klaar voor ben, maar misschien doe ik jou nu wel te kort,'' ratelde ik. Jona's lichaam verstijfde even, maar hij herstelde zich al snel.

''Nee. Ik kan echt wel op je wachten hoor, gekkie.'' Ik bloosde door zijn bijnaam.

Ik tilde mijn hoofd van zijn borst en keek hem in zijn ogen aan. ''Ja?''

Jona pakte mijn gezicht vast met zijn vrije hand en drukte zijn zachte lippen op de mijne. Hij trok zijn hoofd snel terug, waarna ik mijn hoofd in zijn nek legde.

''Hallo tortelduifjes,'' riep Levi luid, met Alex, Lauren en Jake achter hem. Sophie was naar de tandarts.

Ik veerde omhoog en Jona ging wat rechter op de stoel zitten, maar ik ging niet van zijn schoot af toen ik zag dat Lauren ook bij Jake op schoot klom. Alex keek even de kring rond.

''Je mag wel bij mij op schoot hoor,'' mompelde Levi bij haar oor en sloeg zijn arm om haar schouder. Alex' wangen werden rood, waardoor Levi naar haar knipoogde en haar tegen zich aan trok. Ik keek Alex grijnzend aan.

's Avonds hadden we filmavond, bij mij thuis. Mijn moeder had dienst en ik had mijn zus gevraagd om bij Thomas te slapen. Sophie, Lauren en Alex stonden om acht uur voor de deur, met hun slaapspullen.

Samen hadden we het matras van mijn zus naar mijn kamer gesleept, zodat ze konden blijven slapen. We hadden allemaal comfortabele kleding aangetrokken, wat voor mij een legging en een van Jona's truien was.

''Jongens, denken jullie dat Levi me leuk vindt?'' vroeg Alex aarzelend. Ze lag naast mij in bed, Sophie en Lauren lagen samen op de grond.

''Het lijkt wel zo,'' antwoordde Sophie eerlijk. Ik was het met haar eens, Levi was een stuk kleffer geworden en zocht Alex de hele dag op.

Alex en ik kropen verder onder de deken. Mijn bed rook nog naar Jona en ik snoof zijn geur op.

''Ik hoop het voor je,'' zei ik.

''Ik moet ook iets bekennen,'' zei Sophie zachtjes. We draaiden ons allemaal om naar haar.

''Ik heb, eh, met Jurre gezoend.'' Lauren gilde en Alex sloeg verbaasd haar hand voor haar mond.

''Je bent toch lesbisch?'' riep ik verschrikt uit. Sophie had nooit echt bevestigd dat ze lesbisch was, ze was nooit echt uit de kast gekomen, maar onze vriendengroep wist het wel.

''Ja, nou ja, dat dacht ik, misschien ben ik nog nooit echt verliefd geweest.'' Sophies wangen werden rood.

''Zou kunnen ja. Hoe was het?'' vroeg Lauren nieuwsgierig. Sophie richtte haar ogen op het dekbed.

''Wel goed, denk ik?'' antwoordde ze vragend.

''En toen? Wanneer was het? Wat zei hij daarna?'' bemoeide Alex zich er mee.

''Het was vanmiddag, na school, in het fietsenhok. Hij had opeens zijn armen om mijn middel heen geslagen en drukte zijn lippen op de mijne, hij was het fietsenhok al uit voordat ik nog iets kon zeggen.'' Ik grinnikte.

''Maar je zoende hem wel terug?'' vroeg ik, nog steeds verbaasd. Sophie knikte. Lauren wilde het verhoor voortzetten, tot dat mijn telefoon af ging. Iedereen keek me vragend aan.

''Jona,'' mompelde ik, waarna ik opnam.

''Roooooooory,'' riep Jona door de telefoon. Ik grinnikte, hij was nu al dronken.

''Hai.'' Ik klom uit mijn bed en gebaarde dat ik even naar de gang ging, waarna mijn vriendinnen hun duimen opstaken.

''Ik mis jou, ik wil langs komen,'' zei Jona enthousiast.

''Ik ben met mijn vriendinnen, morgen misschien?'' Jona wist dat het filmavond was, maar alsnog zuchtte hij teleurgesteld.

''Oh, kom anders naar het feestje! Neem drank mee,'' riep Jona met een dubbele tong.

''Droom lekker verder,'' grinnikte ik.

''Ik droom al over jou,'' bekende hij. Ik kon een glimlachje niet onderdrukken, na het horen van zijn woorden.

''Lief. App je als je thuis bent?'' vroeg ik zachtjes. Jona en ik appte elkaar altijd als we thuis waren aangekomen, vooral na feestjes.

''Doe ik. Dag schatje,'' zei Jona, waarna hij ophing. Ik stormde mijn kamer weer terug in en mijn vriendinnen keken me aan.

''Waarom ben je zo rood?'' Ik voelde aan mijn wangen en ze waren heet. Met mijn hand probeerde ik het weg te wuiven en ik plofte weer terug op mijn bed.

JonaWhere stories live. Discover now