21

8.4K 447 89
                                    

VERA

Kada mi je Vlad onog dana rekao da mi je brat doživeo saobraćajku, a nedelju dana kasnije i umro od posledica nesreće, mislila sam da se nikada neću oporaviti.

Jesam, kao i uvek, ožalim i isplačem svu bol a onda se vratim životu.

On više nije tu pored nas, ali tu je negde u nama. Gledam ga u Jani, u Jovanu. Imam sećanja i lepe uspomene.

Svima nam je bilo potrebno vreme da izlečimo emotivne boli. Neveni je bilo najteže, izgubila je supruga, zdravlje i bila na granici da izgubi i volju za životom.

Njen oporavak i dalje traje. Zbog povrede je godinu dana bila u kolicima, sada konačno hoda uz pomoć štaka. Duševni oporavak joj tek sledi.

***

Kako sam razmislila o Vladovom predlogu i shvatila da ni malo nije loš. Zašto sam uopšte išla na fakultet kad neću da radim u toj struci?

Onda i odgovorim sebi na pitanje. Zato što sam volela da učim, zato što su moji roditelji potencirali da nešto studiram i ne ostanem samo na gimnaziji, jer šta ću da radim u životu sa njom. Zato što sam u to vreme bila zaljubljena u dečka koji je planirao da upiše ekonoski fakultet, zato što sam ja Verica i nikada ne razmišljam baš racionalno.

Već dve nedelje se Lav i ja privikavamo na novo okruženje, on u jaslicama ja u kompaniji gde sam nekada radila. Mogu samo reći da je Lav uspešniji u tome od mene.

Ja sam htela da ide u jaslice i sad ja tugujem što ga ostavljam?

Inače uspešna kompanija je postala još uspešnija od kada je Vlad preuzeo kormilo. On je imao principe od kojih nije odstupao i kojih je svako morao da se pridržava. Kako je njegova porodica bila većinski vlasnik grupacije, vrlo lako su postizali konsenzus. Dunja je svakako bila nezainteresovana za kompaniju, njeno zanimanje je bilo na sasvim suprotnoj stani. Profesor na fakultetu muzičke umetnosti, sasvim logično da je sva ovlašćenja je prepustila bratu. Slično je bilo i sa ostalim članovima porodice Petrov. I upravo je to rezultiralo da kompanija procveta.

Već nakon prve nedelje sam shvatila koliko mi je zaista falilo da radim, da svoje misli okupiram još nečim. Bilo je kao da i nisam odlazila, istog momenta sam se uklopila u kolektiv.

Dok sam radila bila sam u odličnim odnosima sa svima, dobro skoro sa svima, tako da su se ti odnosi opet obnovili. Marketing služba je bilo pravo osveženje, ni malo nije ličila na druge službe, sloboda, kreativnost, spontanost a opet visoka profesionalnost.

Vlad je opet pokazao koliko me poznaje, promenila sam mišljenje ,ovo jeste posao iz mojih snova. Sad samo da vidimo da li ću biti uspešna poput žene koju ću zameniti. Za to će trebati vreme, da pokaže.

Opet mislim da se mom povratku najviše obradovao Dani, dočekao me je rečima kojima sam se dobro nasmejala.

"Konačno neko vredan moje pažnje u ovoj firmi. Znaš ti šta to znači." I onda mi namignuo.

Zahvaljujući njemu ja sam i tokom ovih par godina ostala obaveštena šta se i kada se zbiva. Prvo je tim pričama pokušavao da mi skrene pažnju, kasnije je pričao da malo razbijemo monotoniju, kako on voli da kaže.

Od njega sam saznala kako je Danijela postala šef prodaje, kako je gospodin Bojić otišao u penziju, godinu dana ranije i kako se razveo i udeo koji je imao u firmi predao supruzi. A svoje mesto prepustio mladoj i perspektivnoj koleginici.

Ali mi ni u jednoj rečenici nikada nije pomenuo da li i dalje obleće oko Vlada, mada me je i bilo briga. Verujem Vladu i verujem da nije neko ko će prokockati i poverenje, ljubav i porodicu zarad neke avanture.

Kad sam sreo Veru 🔚Where stories live. Discover now