#13 Přenesu tě přes oheň a vodu

1.1K 45 334
                                    

Upozornění: Pro někoho znepokojivé téma

Thor Lokimu slíbil, že ho ochrání a každý - každý - kdo se ho byť jen dotkne, za to zaplatí. Každé slovo myslel vážně.

~~~

Vždy byl tichý. Stydlivý chlapec, který málokdy promluvil. Jak se ten idiot opovažoval na něj takto křičet? Než si to Thor uvědomil, už muži vrazil pěstí do obličeje a zlomil mu nos. Hruď se mu vzdouvala. Jednu ruku měl stále zatnutou v pěst, zatímco druhou položil na Lokiho rameno v ochranném gestu, neboť se Loki schoval za něj.

Loki potichu plakal. Sice to bylo sotva slyšitelné, ale brečel. Snažil se schovat hlavu mezi svá ramena. S každým vzlykem se chlapcovo tělo zachvělo. Zády se pevně přitiskl ke zdi a jednou rukou se chytil bratrova karmínového pláště.

Jediné, co Thora zajímalo, bylo to, že ten idiot ublížil jeho bratrovi. Thorovi bylo ukradené, že ten muž byl jejich trenér a měl by ho respektovat. Thor by nikdy neprojevil úctu někomu, kdo ublížil jeho bratrovi, i když ne fyzicky. Muž na Lokiho pouze křičel kvůli tomu, že pětkrát za sebou upadl, když bojoval s mečem (který byl na něj těžký a třikrát delší než jeho ruka). Vystrašil Lokiho. Rozbrečel ho a musel za to zaplatit.

Nakonec byla zavolána Frigga a trenér byl vyhoštěn z paláce (Thor by preferoval veřejnou popravu, ale usoudil, že je to přijatelné, pokud už toho idiota nikdy v životě neuvidí).

Když nastala noc, v královnině komnatách byli pouze oni tři; Frigga, Loki a Thor. Nebylo snadné Lokiho utěšit. Frigga vyzkoušela svůj nejlepší trik, ale stále svého nejmladšího nepřiměla přestat brečet. A tak se Thor zeptal, jestli to může zkusit on. Královna své syny dobře znala a věděla, že by jim měla dát prostor, aby se navzájem uklidnili. Kývla hlavou, objala je a opustila místnost. Když byl Thor s Lokim sám, přitáhl si ho do objetí. Loki sebou trochu trhl, ale poté se jeho svaly uvolnily a přitulil se k bratrově hrudi.

„Postaral jsem se o to, Loki. S matkou jsme se o to postarali. On už na tebe nikdy nezakřičí," konejšil Thor Lokiho. Chlapec stále plakal, ale už byl klidnější. O dost klidnější. „Copak nevíš, že tě vždy budu chránit?" Thor mu něžně zvedl bradu a jejich pohledy se setkaly. Loki svýma lesklýma očima vzhlédl k bratrovi se zvědavostí a ochotou poslouchat. Ať už Thor říkal cokoli, Loki ho vždy poslouchal. „Přísahám, bratře," řekl Thor, „že tě ochráním, a každý, kdo se tě dotkne, za to zaplatí."

Nebyl to ledajaký bezvýznamný slib, na který do hodiny zapomene.

Thor Lokimu slíbil, že ho ochrání a každý - každý - kdo se ho byť jen dotkne, za to zaplatí.

Každé slovo myslel vážně.

┈┈ ❋ ┈┈

Vedl úder na hlavu. Po tom, co se při prvním pokusu dopustil chyby, si řekl, že se to podruhé nestane. Úderem Stormbreakeru pomstil svého bratra. Thanos musel zaplatit za to, co udělal polovině vesmíru a Lokimu. Bůh hromu si pamatoval každý detail, každý pocit, který mu proudil žilami, jako by se to stalo před minutou. Blesky tančící mu v očích, hřmějící obloha, prach poletující horkým vzduchem. To bylo finále.

A bylo po všem.

~~~

Kašlání přicházející zezadu Thora vytrhlo ze zamyšlení. Jako hodný bratr rychle doběhl pro sklenici vody a přinesl ji k pacientovi.

„Shhh, to je v pohodě. Tady, napij se." Thor svou ruku opatrně vložil pod Lokiho hlavu a nadzvedl mu ji. Přikládaje mu sklenici k ústům, Thor pozoroval, jak Loki pije vodu. Pomalu, ale stabilně. Thora bolelo, když viděl bratrův obličej zkroucený bolestí s každým polknutím, které mu kvůli zraněnému hrdlu dělalo problém. Ale zotavoval se. Loki se zotavoval. Thor si to musel opakovat stále dokola. Thanos byl mrtvý. Loki byl zpět. A vše bude v pořádku.

Brotherhood - Loki a Thor Kde žijí příběhy. Začni objevovat