#20 Hodný bratr

767 40 137
                                    

Loki jen chtěl být hodným mladším bratrem. Vážně. To je vše.

~~~

Loki si udržoval odstup a v tichosti seděl. Sledoval, jak T'Challa ovinul svou ruku okolo Shuri. Smáli se spolu a povídali si o něčem, co Loki neslyšel; byl pryč z doslechu. Věděl ale, že se mají dobře. A Lokimu došlo, jak moc po tomhle toužil; po sourozenecké lásce. Už skoro zapomněl, kdy se k sobě s Thorem naposledy chovali jako bratři. V poslední době spolu Loki s bratrem jen bojovali nebo po sobě prskali nadávky. Thor byl nešťastný. Thor by to neřekl napřímo, ale Loki věděl, že je nešťastný. Je snad možné, že Thorovi, stejně jako Lokimu, chybí staré dobré časy, kdy byli Odinsonové schopni vydržet déle než pět minut bez jakékoli hádky?

Když se T'Challa podíval směrem k Lokimu, Loki se rychle podíval jinam. Cítil se tak bezbranně, když ho málem nachytali, že na ně zírá (nebo ho opravdu nachytali?). Loki, špatný syn, ozval se mu v hlavě hlas, který zněl jako Odin. Loki, špatný bratr, přidaly se další hlasy. Tentokrát to znělo, jako by mluvily desítky lidí najednou. Byl si téměř jistý, že jedním z nich byl Thor. Poté si Loki uvědomil, že za to mohl on sám. To on vždy všechno pokazil. Pokud chtěl napravit vše, co se mezi ním a Thorem stalo, musel začít tím, že se změní.

Musí se stát lepším člověkem.

┈┈ ❋ ┈┈

Zvonění mobilu položeného na nočním stolku Thora vzbudilo. Zívl, promnul si oči (opravdové i falešné) a začal šmátrat na nočním stolku, až jeho ruka našla mobil. Kdo by mu volal tak brzy ráno? Když se Thor podíval na obrazovku, uviděl jméno volajícího. ,Kovový muž'. Možná nějaká naléhavá mise? pomyslel si Thor a přiložil si mobil k uchu. „Komu mám nakopat zadek?" zeptal se trochu podrážděně, neboť byl jeho spánek takhle přerušen.

„Nikomu. Naštěstí nikomu. Ale mohl bys jít rychle do kuchyně? Jako - hned. Prostě přijď, prosím," odpověděl Tonyho hlas.

Thor se zamračil. Tony mu nedal šanci, aby se zeptal, co se děje. Už zavěsil. Bůh hromu si řekl, že by měl raději jít a zjistit to navzdory tomu, jak moc se chtěl vrátit ke spánku.

Ve chvíli, kdy Thor vešel do kuchyně, se zastavil a zamrkal, protože si nebyl jistý, zda vidí dobře. Ale Thor by ty havraní vlasy poznal kdykoli. Ten muž stojící u pánve a se zástěrou uvázanou okolo pasu byl stoprocentně jeho bratr. Loki byl vzhůru extrémně brzo (což bylo normální) a všem dělal snídani (což normální nebylo).

„Loki?" Thor zněl více než překvapeně. Byl v šoku, stejně tak Tony, Nat, Steve a Bucky, kteří byli usazení u jídelního stolu. Zdálo se, že spíš čekali, že se Loki zblázní a zaútočí na ně, než že čekali na jídlo.

„Dobré ráno, bratře." Loki se otočil a vyčaroval na tváři ten nejzářivější a nejupřímnější úsměv. „Dělám lívance!"

„Vidím..." Thor upřel pohled na bratrův obličej a snažil se zjistit, co Loki hraje za hru, jako by měl na něj Loki seslat nějakou kletbu, kdyby z něj na sekundu spustil oči. Nebezpečí! křičely hlasy v Thorově hlavě. Opatrně si z bratrovy ruky vzal talíř. „Děkuji," řekl Thor a zadržel nutkání dodat: ,Promění mě to v žábu?' Byl extrémně opatrný, jako by mu intenzivní zírání na jídlo pomohlo zjistit, jestli je v něm jed, nebo ne. Snědl první sousto, ale nejdříve si přičichl.

Thor pomalu žvýkal, snaže se rozpoznat ingredience. Byl zaskočen faktem, že necítil nic... nezvyklého. Nevěděl, co čekal, vždyť ani neměl tušení, jak jed chutná, ale jídlo v jeho puse skutečně chutnalo jako normální, neškodný lívanec. Takže mu Loki udělal snídani. Od srdce. Ne, řekl si Thor rychle, než si to vtloukne do hlavy. Loki měl určitě něco za lubem. Jedna věc byla děsivější než to, že se Thor neproměnil v žábu; tou věcí byla nevědomost, jakou neplechu měl bůh lsti a falše v plánu tentokrát.

Brotherhood - Loki a Thor Kde žijí příběhy. Začni objevovat