#26 Když sejdu z cesty, přivedeš mě domů

775 34 67
                                    

Když Loki viděl, jaký dopad na bratra měla jeho nepřítomnost, uvědomil si, že nejspíš neměl zůstávat mrtvý tak dlouho. Podle Lokiho měl Thor velmi... jedinečný způsob truchlení.

///

Ne, pomyslel si Loki. Ne. Prostě ne. Otočil se a už vycházel ze dveří, když ho Thorův nářek zastavil.

„Odcházíš?! Zase budeš pryč. Ty- Já- Zrovna jsem tě získal zpět a ty zase odejdeš a já budu muset žít tenhle mizerný život sám. Myslel jsem, že budeme bojovat bok po boku..."

Thor ještě něco nesouvisle žvanil, ale jeho slova se pomalu ztrácela, protože ho Loki přestal poslouchat. Bůh lsti a falše se cítil zahanbeně. Thor smrděl jako odpadky, byl opilý a z toho, jak během Lokiho nepřítomnosti přibral, bude mít tak akorát cukrovku. Zatraceně! Loki zavřel oči. Toužil se rozběhnout proti zdi a prorazit si lebku. Nebyl mrtvý pět let, aby potom viděl... tohle!

„Pssst!" Loki se otočil a rychlými kroky místností přešel k Thorovi. „Pssst! Ztrapňuješ mě! Dívají se na nás lidé. Přestaň bulet. Hej! Nech toho. Řekl jsem, abys přestal. Pssst!"

Thor se rozbrečel ještě víc a začal ošklivě vzlykat. Byl tam i zbytek Avengers. Čím více Thor vzlykal, tím obtížněji se jim předstíralo, že se na něj nedívají.

Časová loupež byla úspěšná. Rocket se vrátil do roku 2018, unesl Lokiho ze Statesmanu, vytrhl ho ze spárů smrti a přivedl ho zpět k Thorovi, protože byl Thor bez svého bratra... v příšerném stavu. Pokud se Avengers nechtěli z Thorova naříkání, chlastání a zápachu zbláznit, museli jeho mladšího bratra získat zpět. Proto se Loki musel vrátit.

Loki se otočil k týmu a vykouzlil úsměv, doufaje, že nevypadá rozpačitě. „Není tu nic k vidění," řekl zdvořile a udržel si onen úsměv, který se ale rázem vytratil ve chvíli, kdy se opět otočil k Thorovi. Loki si opět bratra prohlédl odshora dolů, jako by ho viděl poprvé, a stále měl problém uvěřit, že tohle je ten všemocný Thor, na kterého celý život žárlil.

„Truchlil nad tebou. To se stalo," řekl mu Bruce před hodinou, když Loki Thora uviděl poprvé a vystartoval na každého nešťastníka, který byl zrovna poblíž, pokoušeje se získat odpověď na to, co se s Thorem stalo. „Takhle vypadá kvůli mně?" zeptal se pološílený Loki a každý přikývl. Sakra, pomyslel si. Měl v úmyslu bodnout každého, kdo bratra takhle zřídil, ale přece nebude bodat sebe. Takže ten idiot truchlil takhle? Loki si nebyl jistý, jestli by měl být poctěn.

Loki si povzdechl. Thor se stále nezklidnil a Loki byl bezradný. Nevěděl, co má dělat. Bůh klamu už se v životě vypořádával s mnoha věcmi, ale ubrečený bratr nebyl jednou z nich. Norny, byla to ta nejnepříjemnější situace. Nikdy v životě by si Loki nepomyslel, že někdy bude použitelnější než Thor, ale je to tu. Váhavě pozvedl ruku a nemotorně Thora poplácal po rameni. „No tak. Jsem tady. Nejsem mrtvý, vidíš?"

„Ale- byl jsi!" Thor se dusil vlastními vzlyky. „Byl jsi mrtvý pět let. Pět let. Nikdy jsi nebyl mrtvý tak dlouho!"

Když vidím, co to s tebou udělalo, myslím, že už nikdy nebudu mrtvý tak dlouho, pomyslel si Loki a odtáhl se, když se Thor hlasitě vysmrkal. „Teď tu jsem," snažil se ho utěšit Loki. Klekl si, aby jejich oči byly na stejné úrovni.

„Zase odejdeš, ne?" z Thorova hlasu vyzařovala tvrdohlavost. Jako by nevěřil tomu, že Lokiho získal zpět. „Prostě se vrátíš zpátky na Statesman, zemřeš a já tě zase ztratím."

„Ne, nevrátím se. Podle toho, co tví přátelé říkali, mi měl Thanos zlomit vaz minutu po tom, co mě ten mýval unesl, takže myslím, že mi nijak neuškodí přeskočit pět let a nenechat se zabít. Chci říct... Všechno tohle je pro mě menší šok, ale myslím, že mi neuškodí, když zůstanu."

Brotherhood - Loki a Thor Kde žijí příběhy. Začni objevovat