#14 Thorapeut

805 51 151
                                    

Po tom, co byl Thanos poražen, žili bratři Odinsonovi na Zemi. Ukázalo se, že ani hrdinové neuniknou posttraumatické stresové poruše. Avšak Loki byl posttraumatem zasažen nejvíce. Nikdo mu to nemohl mít za zlé. Být škrcen netvorem, který byl jeho noční můrou několik let, v něm jistě muselo zanechat hlubokou ránu.

Z důvodu, že by Loki raději zemřel, než aby s cizincem (terapeutem) hovořil o svém duševním zdraví, Thor se rozhodl ujmout se té role a pomoct svému mladšímu bratrovi.

Thor je dobrý bratr.

┈┈ ❋ ┈┈

S jedním objetím denně se vyhneš doktorovi

„Zvládl jsem to! Viděli jste to? Viděli jste to?! Zvládl jsem to! Ha!" Thor poskakoval jako malé dítě. Udělal to znova, aby se ujistil, že to viděli všichni v místnosti.

„Jo... jo, všichni jsme to viděli. Bylo to velmi... wow." řekl Tony s hlasem o oktávu vyšším a pozvedl svou sklenici. Iron Man i zbytek týmu si jen přáli, aby už byl hromotluk zticha.

„Hej, měl bych vám to ukázat znova. Hleďte!" Thor to udělal už po sedmé. Proměnil se ve zlatého retrívra a jeho přátelé byli opět nuceni předstírat, že jsou v šoku, a zahrnout ho další vlnou potlesku.

Jediný člověk (kromě Thora), který vypadal skutečně ohromeně Thorovou novou schopností, byl jeho trenér; Stephen Strange. Když ho Loki neučil a Thor ho o to nechtěl žádat, bůh hromu zašel za kouzelníkem, jestli by mu nedal lekci magie.

„Teď ten malý, prolhaný bůh chaosu není jediný, kdo se umí proměňovat! Smiř se s tím, Loki!" zakřičel Thor i přesto, že teď jeho bratr ani nebyl v místnosti.

~~~

Loki miloval dýky. Věděl to každý. Bylo líné nedělní odpoledne. Bůh lsti a falše byl na cestě do knihovny, jež se nacházela na druhé straně základny. Najednou koutkem oka zahlédl něco třpytivého.

Byla to dýka. Pravděpodobně ta nejsenzačnější dýka, kterou kdy viděl. Loki nad sebou ztratil kontrolu. Byl naprosto uchvácen a nohy ho zavedly k onomu pokladu, který ležel na podlaze.

Loki se sehnul a zvedl dýku. Dýka se přeměnila v Hromovládce. „Jo, to jsem já!" Chudák Loki neměl čas jakkoli zareagovat. Než stačil utéct pryč, byl napaden dvěma velkýma rukama, které ho sevřely v kosti lámajícím objetí. Zatraceně. Zase mu na to skočil.

„Pusť mě, Thore." Snažil se mu vysmeknout. Cítil, jak je jeho osobní prostor narušován Thorovými tvářemi, které se dotýkaly těch jeho. Ale Loki nikam neodejde. Thorovo objetí bylo příliš silné.

„Zase ses nechal nachytat!" rozzářil se Thor šťastně a zpevnil objetí. Loki jen poraženě protočil očima.

Dnes to bylo potřetí. Říkali, že objetí všechno vyléčí. A tak byl Thor odhodlaný svému mladšímu bratrovi věnovat tolik objetí, kolik jen dokázal. Loki nevěděl, jestli se má smát, nebo brečet.

┈┈ ❋ ┈┈

Co tě dělá šťastným?

„Proč tohle děláme? Nemáš nic lepšího na práci?" durdil se Loki. Nechápal, proč najednou Thor všechnu svou pozornost věnoval jemu. (Nevěděl, jak pro Thora bylo těžké, když si myslel, že je Loki mrtvý. Teď, když byli zase spolu, Thor bez svého bratra nechtěl strávit ani minutu.)

„Prostě ty věci vyjmenuj, Loki. Není to tak těžké. Budeš se potom cítit lépe, četl jsem o tom," povzbuzoval ho Thor.

„Takže se teď z tebe stal... Jak tomu Midgarďané říkají? Terapeut?" Loki pozvedl obočí.

„Snažím se ti pomoct."

„Ale mně je fajn-"

„Ne, není. Vím to. Přestaň se se mnou hádat a prostě je vyjmenuj. Můj požadavek není pro mocného boha lsti a falše tak složitý, nebo snad ano?"

Loki si povzdechl. „Fajn... Co mě dělá šťastným... Rád čtu..."

„Dobře. Co dál?"

„Rád trénuji svou magii."

„Skvěle. Pokračuj."

„Mám rád svůj plášť a helmu..."

„Fajn..."

„A rád bodám-"

„Ne!" Zase. Thor vzal vodní pistolku a stříkl bratrovi vodu do obličeje.

„Mohl bys s tím přestat?" zaúpěl Loki. Nezdálo se mu vtipné, že ho Thor postříkal už po páté během jejich krátkého zasedání. Jeho úžasné vlasy byly úplně mokré.

„Už jsem ti to říkal. Žádné bodání," pohrozil mu Thor prstem.

„Kde je potom všechna zábava?" Vysloužil si další stříknutí vody do obličeje. Už po šesté za den.

┈┈ ❋ ┈┈

Zvířecí emocionální podpora

Parker Thorovi pověděl, že na Midgardu jsou zvířata také kamarádi a jsou skvělá na zlepšení nálady. Když byl Pete malý, měl psa, který ho vždy rozveselil, když prožíval těžké chvíle. „Jsem si jistý, že to pomůže i panu Lokimu!" nabádal ho Peter a Thor kývl hlavou.

Spider-Kluk měl pravdu. Loki potřeboval zvířátko.

~~~

„Nemohl bys mi říct, proč tu jsme?" zeptal se zmatený bůh neplechy, když ho Thor zatáhl do obchodu se zvířaty. Loki se rozhlédl kolem. Byl z těch chlupatých a hlučných zvířat, která je obklopovala, trochu vystrašený.

„Pořizuješ si domácího mazlíčka."

„Pořizuju si co?!" zpanikařil Loki. Zněl, jako by mu byl udělen trest smrti.

„Možná ptáčka nebo štěně," řekl Thor nenuceně, když pochodoval obchodem. Ve chvíli, kdy se Thor pohl, se Loki rychle přitiskl k bratrově ruce a následoval ho v bezprostřední blízkosti, neboť se bál těch drobných zvířátek. „Buď opatrný, Loki. Ty zlaté rybky by tě mohly zabít svou roztomilostí," utahoval si z něj Thor.

Když došli ke klecím s kočkami, jedno černé kotě Lokimu skočilo na rameno. Loki strnul na místě. „Thore! Ihned ze mě to stvoření sundej!"

Thor se málem zasmál Lokiho přeskakujícímu hlasu. Když ale natáhl ruku, aby kotě sundal, zasyčelo na něj a vycenilo zuby. Thor ruku instinktivně stáhl a uskočil. „Má kuráž."

Lokiho to zaujalo. Hmmm, co to mělo znamenat? Všemocného Thora vyděsilo tohle kotě?

„No tak, čiči," zkusil to Thor znova. Tentokrát ho kotě škráblo. Když Thor s výkřikem ucukl rukou, Loki pozvedl obočí.

Když se zbavilo otravného blonďatého člověka (nebo boha, na tom nezáleží. Kočky v tom nevidí rozdíl), jenž se ho chtěl dotknout, kotě se hlavou začalo třít o bradu druhého člověka (ten působil příjemným dojmem. Zdálo se, že má rád černou barvu, a hezky voněl!).

Kotě se mu otíralo o bradu a o krk, přičemž stále předlo.

„Beru ho," prohlásil Loki sebejistě.

„Cože?" zeptal se Thor šokovaně.

„Bereme to kotě domů. Teď je to moje kotě."

„Ale vždyť mě nesnáší!" protestoval Thor.

„Přesně tak."

~~~

Koneckonců možná nebylo tak zlé mít Thora jako Thorapeuta, pomyslel si Loki. Získal kočku, která páchala neplechu se stejným potěšením jako on. Loki vzhlédl ze svého oblíbeného místa na pohovce a podíval se na Lucifera (tak Loki kotě pojmenoval), jenž právě svými malými, ostrými drápky trhal bratrův červený plášť. Jak uspokojující výhled. Jo, Thor měl asi pravdu, Loki potřeboval zvířátko. Když viděl, jak jeho bratr a zbytek Avengers šílí z jeho malého přisluhovače, zvedlo mu to náladu. Thor byl vskutku dobrý Thorapeut.

Brotherhood - Loki a Thor Kde žijí příběhy. Začni objevovat