#22 Utopil jsem žal v jezeře ohně

802 36 32
                                    

Měsíce po tom, co Avengers porazili Thanose a Thor se přidal k roztomilému králíkovi a jeho přátelům, obdržel telefonát ze Země, kterým se vše změnilo.

┈┈ ❋ ┈┈

„Chceš říct, že velím já?"

„Ne, chci říct, že velím ."

„Hej, Thore." Thor byl příliš zaměstnaný debatou s Peterem Quillem o stále stejné věci, tudíž neslyšel, že roztomilý králík zvolal jeho jméno. „Thore!" Tentokrát Rocket zvýšil hlas, aby upoutal Thorovu pozornost.

„Co je?" otočil se na něj Thor.

„Pro tebe." Králík mu podal mobil - vlastně to nebyl mobil, ale nějaké komunikační zařízení... takže vesmírný mobil. „Ze Země," dodal Rocket.

Ve chvíli, kdy si Thor od Rocketa vzal zařízení, se mu z tváře vytratil úsměv. Když valkýře přenechal velkou zodpovědnost a ona vládla Novému Ásgardu na Zemi, Thor jí řekl, ať mu nevolá. Ne že by se jí chtěl stranit, ale Thor ji o to slušně požádal. Byla to dobrá kamarádka a ostatní také. Problém byl v tom, že když slyšel kohokoliv, kdo byl spjatý s jeho starým životem, jen mu to připomnělo vzpomínky, které chtěl zapomenout. Ta bolest byla stále čerstvá. To byl důvod, proč chtěl cestovat vesmírem s těmito přáteli, díky kterým žil nový život; život, který s tím starým neměl nic společného. Život, ve kterém mohl pohřbít svou minulost a předstírat, jako by žádná neexistovala.

„To jsem já," řekl Thor do mobilu. Byl napjatý a opatrný.

„Thore," ozval se hlas ze zařízení. Thor poznal, že je to valkýra. Na chvíli se odmlčela, jako by si nebyla jistá, co má říct a hledala vhodná slova. Thorovy obavy ještě narostly; co když se něco stalo? Co když se vrátil Thanos? Co když-

„Potřebujeme, aby ses vrátil." Její hlas přerušil Thorovy myšlenky.

„Je vše v pořádku?"

„Všechno je fajn..."

Thor v jejím hlase něco slyšel. Něco, co nedokázal popsat. Rozhodně před ním něco skrývala.

„Co se děje?" zeptal se a uslyšel, jak si povzdechla.

„Já... já nevím jak. Možná po tom, co jsme ho porazili." Valkýra se vyhýbala vyslovení toho jména. Všichni se snažili to jméno před Thorem nevyslovovat, vědouce, jak Thor reaguje pokaždé, když slyší jméno onoho šíleného titána. „Po tom, co jsme ho porazili, se věci změnily. Vypadá to, jako by se budoucnost začínala měnit - ne... minulost. Vše, co udělal, se zvrátilo. Kruci. Nedává to žádný smysl, viď?"

„Prostě řekni, co se stalo." Thor začínal být netrpělivý.

Ale to, co mu valkýra následně řekla, ho zanechalo naprosto němým.

┈┈ ❋ ┈┈

Nový Ásgard, Země

Plavidlo ladně přistálo na zelené trávě. Valkýra, Korg, Miek a ostatní Ásgarďané ho už očekávali.

„Kde je?" byla první věc, kterou Thor řekl místo pozdravu. Způsob, kterým kráčel vpřed s takovým výrazem, valkýře napověděl, že si asi nejde pro objetí. „Přísahám, že jestli je tohle nějaký pokus o vtip-"

„Není to vtip," přerušila ho. „Jak jsem říkala; zvrátili jsme to, co udělal." Poté si Thora prohlédla od hlavy až k patě. „Zhubl jsi! Gratuluji! Jsi zase fit. Nechal sis plnovous? Měl by ses ho zbavit. Já být tebou-"

Brotherhood - Loki a Thor Kde žijí příběhy. Začni objevovat