4/ Ölümcül günah,Superbia

208 20 58
                                    

Kyungsoo Soğuktan, pek sanmasa da ama belki de utançtan al al olmuş yanaklarını burnuna kadar montunun kaldırdığı yakasına gömmüştü.
Sessiz sedasız Jongin'in adımlarına eşlik ederken öteki dağıtamadığı sessizlik bulutlarını düşünceleriyle örtüyordu. 

Jongin kabul ediyordu; başta sırf ilgisini çektiği için ona herkese yaklaştığı gibi yaklaşması ahmakçaydı. O, sadece her zamanki gibi olacağını sanmıştı. Sahteliğini bildiğiniz hâlde bayıla bayıla düştüğümüz romantik maskeler ile...
Sanki kendi başımıza bir hiçmişiz gibi çoğunlukla edindiğimiz bir maske ile kendimize bir karakter yaratırız. 
hırpalanmış yerlerimizi özenle sarmak şöyle dursun; ilk kez bir vesileyle dikkatimizi çeken yaralarımızı, birer kimlik haline getiriyoruz. Ve kimliğin ve bilginin ilk meyvesi: Kibir.

Yedi ölümcül günahın Superbia'sı.

Dante'nin ilahi komedyasında yedi ölümcül günahın en kötüsü..

Ona göre kibir; tüm kötülüklere sebep olacak, yegâne günahtır.

ilimin ilk meyvesi işte... Kimileri bunları gençliklerinde yeşertir, sonra da bu meyveyi pazara çıkarmadan çürütmek için elinden geleni yapar. Kimileri üzerine titizlenir; gözünden sakınır da işi gücü pazarda caka satmak olur. Pazarda ihtiyarlar böyleleri. Kimileri de ihtiyarlıklarında bulurlar bu meyveyi. Ne yazıktır son ikisine; yaşanmamış ömürler, yaş almadan yaşlanmış ömürlerdir bunlar.

Kolaydı Jongin'i görmek istedikleri maske ile pazarda dolaşmak.

Çok mu cesur cümleler kuruyor?

Çok mu iddialı?

Çok mu beğenilen?

Ve arzulu... 

O halde size bir sır vereyim; lakin bunu biz insanlardan başka kimse bilmemeli: " ikiyüzlü, korkak, adi, bencil ve sahte yaratıklarız." Dahası var; bundan hiç kimseye bahsetmiyoruz.

Bütün devirler ve seneler boyunca, bu maskeli balonun sahte yüzlerinin ne cesaretini ne cömertliğini ne gururunu ne de iddiasını tecrübeye, bir imtihana tâbi tutturmamış, her devirde talihi yaver gitmiş olanı gözlerinden okurdu . Oların hakikatte korkakların korkağı, namussuzların en namussuzu olduğunu alnında yazarmış gibi görebilirdi. Bu insanlar öyle talihliler ki daha kendi ikiyüzlülüğünü kendi kendisine bile duyacak fırsat düşmemiştir. 
İşte Jongin, bu sayede kendime maskelerden koleksiyon yapabilirken Kyungsoo tamamen kendi gözleriyle bakıyordu. Jongin'i bu kadar dumura uğratan da tam olarak buydu.

Maskesiz bir insan...

Daha ilk günden  Kyungsoo, Jongin'in  günlük hayatın ritmini kaçırıp da yüreğin düğümlendiği o kayıp halkanın yerini doldurmaya çalıştığı bir takım kurgunun parçası olmayacağını,  tek bir günde göstererek suratıma inen bir tokat gibi kendisine gelmesini sağladı.
Kyungsoo, daha Jongin her zamanki kartlarını göstermeye fırsat bulamadan elini görmüş,  yaptığı hamle ile Jongin'i oyun dışı bırakmakla birlikte hem de kendi dünyasının kurgusal suretlerle dolu çöplüğüne dahil olmayacağını belli etmişti.

Bu, herhangi bir şey değil.
Bir insanı açık bir kitap gibi okuyabilmek.
Dünyanın en büyük laneti ile yaşıyor.

Şimdi istese bile onunla romantik bir ilişkinin kanallarının tıkamış olduğunu düşünüyordu.

Yedi ölümcül günah...

Kibir

Superbia.

"Yanlış anlama bu sadece içgüdü" demişti.

Fakat Jongin daha tüm kartlarımı oynamadı

İÇGÜDÜWhere stories live. Discover now