1 - Malé opakování

2.2K 89 4
                                    

Severus byl odmalička uzavřený. Jediný, koho k sobě pustil, byla Lily. Celá léta, kdy společně studovali v Bradavicích, se pokoušela otevřít jeho srdce a najít v něm emoce, které nikdy neprojevoval. Za sedm let dosáhla toho, že se jí se vším svěřil a dokázal se v její přítomnosti občas i zasmát. Ale nikdy nebyl vřelý. Za celé ty roky se jí, kromě jednoho tance, nedotknul. Nedotknul se nikoho, pokud nešlo o formální podání ruky nebo se nepokoušel protlačit skrze Potterovu šikanující partičku. A i tak dával najevo patřičné zhnusení, což byla jediná emoce, kterou neuměl a ani nechtěl zakrýt.

Lily věděla, že je do ní zamilovaný, jenže nemohla čekat celý život, až se Severus vyjádří. Kupodivu, vyjádřil se, jakmile zjistil, že začala chodit s Jamesem. Dokonce na ni i křičel a zcela určitě viděla, jak mu po tváři stekla slza. Tehdy poznala, jak moc trpí. Jen netušila, že se pokusí svoje zlomené srdce spravit zlem. Netušila, že když se dozví o jejím těhotenství, poběží rovnou za Voldemortem a bolest bude zahánět krutostí, násilím a vražděním ve jménu Pána zla.

S narozením malého Harryho však přišlo i ono osudné proroctví. Harry i jeho rodiče se stali hrozbou pro Voldemorta a ten se jich chtěl zbavit. Vlastně, jen Harryho. Lily a James mu stáli prostě v cestě. Severus se je snažil ochránit, ale jak víme, nepovedlo se. A když pak v náručí svíral Lilyino mrtvé tělo a plakal, zapřisáhl se sám sobě, že nikdy nebude milovat jinou ženu. Jen Lily. Už navždy.

Tuhle část z velké části všichni známe z knih a filmů :) Příště už ale navážeme v ději na Ohnivý pohár...

The secret story (česky) ✔️Where stories live. Discover now