20 - Podvrh, vydra a zvířecí instinkt

1.8K 63 7
                                    

Upozorňuji, že některé pasáže této kapitoly nejsou vhodné pro čtenáře do 15-ti let...1️⃣5️⃣➕

(Hermiona)

Hermiona stála přede dveřmi a čekala, až někdo přijde otevřít. Netrvalo to dlouho a dveře se otevřely. Za nimi se objevila veselá tvář Ginny Weasleyové.

„Ahoj Hermiono! Pojď dovnitř," řekla Ginny a ustoupila, aby Hermiona mohla vejít.

„Ahoj Ginny," opětovala její pozdrav a vřele jí objala.

„Ostatní už na tebe čekají," oznámila Ronova sestra a vedla jí do kuchyně.

„Ty máš nový parfém?" Ginny nic neuniklo.

„Hmm, no ano... Byl to dárek od mamky," odpověděla a trochu se zastyděla, že musí lhát.

„Krásně voní," dostalo se jí pochvaly. Hermiona sotva stihla poděkovat a už jí kolem krku skočili Ron a Harry. Od toho okamžiku až do návratu do Bradavic nebyla ani na chvilku sama.

(Severus)

Nakonec bylo dobře, že se vrátil do školy. Hned druhý den mu poslal Brumbál zprávu, aby za ním přišel do ředitelny. Ačkoli Severus neočekával dobré zprávy, uvítal, že alespoň na chvíli nebude sám. Pokud tedy nepočítal pravidelnou společnost skřítků, kteří nosili jídlo.

***

„Severusi, jsem rád, že jste přišel tak rychle," přivítal ho Brumbál.

„Mám nové informace ohledně Rojvolova prstenu. Vlastně myslím, že jsem ho skoro našel," řekl, aby Severuse zaujal a ten opravdu pozvedl zvědavě obočí.

„To je zajímavé... A kde se tedy prsten nachází?" Brumbál se skrz bíle vousy potutelně usmál a začal Severusovi vyprávět celý příběh.

„To je právě to... Vypravil jsem se do Azkabanu za Morfinem Gauntem a po několikahodinovém rozhovoru, kdy si nebyl schopen vybavit okolnosti zmizení jeho prstenu, mi svěřil několik svých vzpomínek. Pečlivě jsem je prozkoumal, spolu s těmi, které jste mi poskytl vy a dozvěděl se nové a zajímavé informace. Mimo jiné tu, že Morfin je pravděpodobně nevinný. Jeho vzpomínky jsou upravené. Ale nebyl to on, kdo s nimi manipuloval," začal vyprávění. Severus uznale pokynul hlavou a pobídl ho, aby pokračoval.

„Domnívám se, že to byl sám lord Voldemort, kdo změnil Morfinovy vzpomínky tak, aby se k vraždě Toma Raddla staršího a jeho rodičů, tedy Voldemortových prarodičů, sám přiznal. Bude nezbytné vzpomínky důkladně prozkoumat, ale již jsem učinil kroky, které by mohly vést k obnovení procesu a Morfin Gaunt by mohl být propuštěn na svobodu..." Brumbál pohlédl s úsměvem na Severuse. Ten si udržoval svůj kamenný výraz.

„A prsten?" Severus chtěl přejít k jádru věci.

„Jistě, prsten. Podle všeho lord Voldemort prsten ukradl Morfinovi a ten si po celé roky myslel, že ho ztratil. Nicméně, navštívil jsem staré sídlo rodiny Gauntů, kde jsem v Morfinově bývalém pokoji objevil zapečetěnou místnost, kde se nacházelo tohle," řekl, přešel ke stolu a ze šuplete vyndal prsten. Podal jej Severusovi a ten si ho důkladně prohlédl proti oknu.

„Brumbále, tenhle prsten neobsahuje stopy černé magie," řekl Severus překvapeně a krátce se zamyslel. Pak mu to došlo. Brumbál horlivě přikývl.

„Máte pravdu, Severusi. Je to totiž podvrh," potvrdil Brumbál myšlenku, která Severusovi proběhla hlavou.

„Očividně... Ale co skutečný viteál?" Brumbál se znovu pousmál.

The secret story (česky) ✔️Where stories live. Discover now