15 - Brumbálova armáda a nečekaná noční návštěva

1.7K 75 10
                                    

(Hermiona)

Hermiona nevěděla, co si má se Snapem počít. Po tom, co viděla, nebyla ani schopná plakat, natož se na něj zlobit. Někde uvnitř cítila, že on cítí stejnou bolest, možná i větší. Bylo to zvláštní, ale to náhlé uvědomění si, že jí odstrčil, aby byla v bezpečí, její city jen umocnilo.

Další den na obraně proti černé magii byla tak zahloubaná, že stěží poslouchala, co Umbridgeová vykládá. Po hodině šla s Harrym a Ronem na lektvary.

„Hermiono, jsi v pohodě? Nepromluvila si za celou hodinu," zeptal se Ron udiveně.

„Nic mi není... Jenom ona mi nestojí za to, abych promluvila," řekla neurčitě.

„Jo, mohla bys dopadnout jako já," dodal Harry podivně nasupeně. Hermiona se na něj tázavě obrátila a pak se se stejným údivem podívala na Rona.

„Povím ti to později," naznačil tak, aby to Harry neslyšel. Ona jen kývla a pokračovali k učebně lektvarů.

***

Snape už tam byl. Listoval nějakou ošuntělou knížkou a když vešli ani se na ně nepodíval. Prostě jen zaklapl knihu a přísně očima kroužil po učebně. Když se všichni uvelebili na svých místech, odložil knihu, upravil si rukávy a začal hodinu.

(Severus)

Rozhodl se, že udělá všechno proto, aby na něm nikdo nic nepoznal. Tím spíš ne ona. Udržoval si přísný a zamračený výraz, za kterým se pokoušel všechno schovat. V okamžiku, kdy vešla s Potterem a Weasleym do třídy, díval se kamkoli, jen ne na ně.

„Jelikož minule jste se pokoušeli neúspěšně připravit veritasérum, protože většina z vašich pokusů by otrávila i horského trola už jen pouhým vdechnutím, dnes se zaměříte na protilátku. Na straně 34 najdete recept. Máte na to hodinu. To, co dnes stvoříte, bude další měsíc uloženo zde a posléze lektvar dokončíte," s tím se odebral do svého křesla, aby jim dal najevo, že mají začít.

Zbaběle se ukryl v křesle, protože se na ni nechtěl dívat. Ani do její mysli už nemínil nahlížet. Raději dalších půl hodiny pozoroval plameny v krbu, než se musel zvednout, aby zkontroloval, jak pokračují v přípravě lektvaru.

Záměrně začal u Weasleyho, protože ten seděl vedle Hermiony a pak přešel k Potterovi. Díky tomu na ní dojde řada až na konec.

„Potter, Weasley! Co to má být? Máte stvořit protilátku na účinky veritaséra, nikoli krém na boty. Znovu od začátku," nařídil jim přísně, když viděl, co stvořili. Když si povzdychli, oběma přidal políček. Dalších několik kotlíků vypadalo nadějně, a tak kolem nich jen prošel s pozvednutým obočím. Věděl, že to nakonec stejně zkazí. K dalším kotlíkům se nedostal, protože se ozvala ohlušující rána a všude se vyvalil kouř.

„Srážím Nebelvíru dvacet bodů, pane Finnigane," zahřměl Severus, když hůlkou odstranil kouř.

„A ukliďte si ten svinčík," dodal ještě a probodl ho pohledem.
Rozhlédl se po zbytku třídy a zjistil, že většina kotlíků skončila na podlaze. Protočil oči.

„Ostatní můžete jít... V pondělí chci mít na stole tři svitky pergamenu na téma užití lektvarů pro práci bystrozora," zavelel a pustil je z hodiny, protože už nemělo smysl, aby začínali znovu. Koutkem oka se podíval po Hermioně, která se zvedla a vyšla, skoro vyběhla, ze třídy jako první. Povzdechl si a svůj vztek plivl na Seamuse.

„Pospěšte si, Finnigane! Nerad bych tu zakořenil, než to dáte do pořádku..."

(Hermiona)

The secret story (česky) ✔️Where stories live. Discover now