6.Bölüm: Peri Kızı

115K 5K 15.6K
                                    

Selam peri tozları!

Hemen kendinize sessiz bir köşe bulun ve hikayemize kaldığı yerden devam edin :,)

Keyifli Okumalar!

Boool bol yorum yapmayı ve oy vermeyi unutmayalım lütfen ⭐️

*

Her masal iyiler için mutlu, yalancılar için mutsuz sonla biter.

*

Mezuniyetten 4 ay önce

"Benim de sana bir teklifim var Ekin," dediğimde gülüşüne engel olamadığı için eliyle ağzını kapatarak utangaç bir tavır sergiledi. Çelişkiden bir türlü kurtulamıyordum. Sahiden iyi niyetinden mi sevgili olmak istemişti yoksa kafasındaki tilkilerin kuklası mı olmuştu?

Bunun cevabını verecek tek kişi zamandı. Bekleyip görmekten başka şansım yoktu.

"Nedir?" diye sordu biraz sonra, merakla kaşlarını kaldırarak.

"Ben şey... Şey diyecektim..." diyerek onu taklit ettiğimde aynı anda gülmeye başladık.

"Ne diyecektin?" dedi şaşkın olmasına çabaladığı bir ifadeyle ve tek elini beline koyup yüzüme bakmaya başladı. Biraz önceki huysuzca verdiğim tepkilere gönderme yapmak için elini beline koymuş olmalıydı. Gülmemek için dudaklarını ısırıyordu.

O da beni taklit ediyordu!

Sırıtarak konuşmaya devam ettim.

Yine tıpkı onun yaptığı gibi gözlerimi sıkıca yumdum ve abartılı olması için ellerimi şakaklarıma dayayıp derin derin nefes alıp verdim.

"Hepinizden nefret ediyorum, daha fazla bekleyemem! Söyle artık şu kahrolası teklifini!" dediğinde kahkahalarımız birbirine karışsa da umursamadan gülmeye devam ettik.

"Tamam söylüyorum," dedim ellerimi havaya kaldırarak.

"Lütfen," dedi göz devirerek.

"Derse girmesek mi?" diye sordum Ekin'e sırıtarak.

Kıkırdayarak yüzüme bakarken "Bu muydu?" diye sordu kaşlarını kaldırarak.

"Ne bekliyordun ki?" diye sordum başımı sallayarak. "Senin teklifinin üzerine çıkabilmem için evlenme teklifi etmem gerekir!"

"Henüz evlilik düşünmüyorum ya..." dedi alaycı bir tavırla. Bu kadar sevecen olması vicdan azabı çekmeme neden oluyordu çünkü bu zamana kadar her zorbalığın ardından Ekin yanıma geliyordu ve ben sinirimi ondan çıkarıyordum. Tıpkı biraz önce yaptığım gibi...

"Bak sen!" dedim gözlerimi kocaman açarak.

"Senin gibi güzel bir kızı reddettiğim için özür diliyorum!" dedikten sonra teslim oluyormuş gibi ellerini havaya kaldırdı.

Birkaç saniyelik gülüşmenin ardından duruşumu dikleştirip "Ne diyorsun? Okulun popüler çocuğu matematik dersini ekecek kadar cesur mu?" diye sordum.

"Tabi ki!" dedi omuz silkerek. Vakit kaybetmeden çardağa dönüp oturdu. Sırıtarak bana bakmaya başladığında ağır adımlarla yanına gidip oturdum.

Dakikalarca tek kelime etmeden etrafa bakınıp durduk. Ara sıra göz göze geldiğimizde de utançla bakışlarımızı kaçırdık. Bu halimiz liseli aşıklar gibiydi. Liseli olduğumuz doğruydu fakat âşık olmamız değildi.

Çevrede göz gezdirip durmaktan ve sessizlikten sıkıldığım için konuşan taraf ben oldum.

"Mantık evliliği yapanı gördüm de mantık ilişkisi yaşayanı ilk kez bizde görüyorum. Bu da Peri'nin dünyası işte!" dedikten sonra formamın yakasını tutup pes dercesine silktim.

Yalancılar ve YabancılarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin