Trideset drugo poglavlje

4.2K 289 15
                                    

Aadil je pogledom prelazio preko svih tih lica u njegovom stanu i konačno se zaustavio na Sandri koja mu je bila okrenula leđima.

"Sandra?" 

Sandra je okrenula glavu i pogledala ga preko ramena. Njene oči bile su crvene, ramena su drhtala, ali vidio je ponos i odlučnost ispisane na njenom licu. Zaobišao je njenu majku i brata koji ga je pratio  pogledom i stao ispred svoje sestre. 

"Alya, šta je bilo?" upitao je Aadil. Alya je gledala svoju majku pa Sandru i premještala se s noge na nogu. Nije željela da dođe do ovog, ali ovaj put njena majka je pretjerala. Bacila je pogled na Sebastiana i opet na brata. 

"Ovaj...", nije znala kako ta počne.

"Ovaj šta? Šta, Alya? Ostavio sam Farah samu u bolnici jer si poslala poruku odmah da dođem. Napisala si da je hitno. Sada govori."  Sebastian je ispustio zvuk koji je skoro podsjećao na režanje. Aadil je okrenuo lice prema njemu i rekao:

"Imaš nešto za reći? Bilo ko od vas?"

"Aadile, ništa nije bilo. Mali nesporazum", rekla je Sandra i uhvatila ga za lakat i pokušala ga okrenuti prema sebi. 

"Kakav nesporazum?" upitao je bijesni Aadil. "Kakav je to nesporazum koji te natjerao da plačeš i moju sestru da me zove da dođem iz bolnice? Je li Sandra?"

Sandra je duboko udahnula, iako je htjela zadržati za sebe sve što je bilo nije htjela odnos početi na lažima. Čak i ne reći je na neki način laž. Jedna laž vuče drugu i onda to bude kao klupko, kad se počne odmotavati nema kraja. To joj nije trebalo u životu pa je jednostavno odlučila reći istinu.

"Tvoja majka insinuira da sam ja s tobom zbog tvog novca, ovog stana i svega što možeš da poboljšaš u mom životu svojom pozicijom. Ne poznaje me, ali je već donijela zaključke. Pogrešne, moram reći. Pokušala sam da joj objasnim da ja ne želim ništa od tebe i da bi Sebastian mogao da izdržava sve nas čak i da ne radimo."

"Aadile, sine..." pokušala je Freyal.

"Napolje!!!" viknuo je Aadil i pokazao prstima prema vratima. "Izlazite svi iz mog stana!" Prešao je rukom preko brade i uhvatio Sandru za ruku kad je i ona krenula. "Ne ti, ti ostani." Gledao je kako Sandra klima majci glavom i onda svoju sestru koja ga je gledala s suzama u očima, a onda tog diva koji je samo stajao i gledao u njega. Sandrina majka je krenula prema liftu kao i Alya, dok je Sebastian i dalje stajao. Sandra ga je pogledala i on je samo upitao: "Jesi sigurna?", na što je ona klimnula glavom i on je krenuo za ostalima. Zadnja je bila Aadilova majka koja je pokušala da mu uhvati pogled,ali on je gledao u zid ispred sebe. Kada je zakoračila u lift Aadil je progovorio.

"Majko, volim te više nego što možeš zamisliti i znam da to činiš iz dobrih namjera, ali", duboko je udahnuo, "dobio sam novu šansu za sreću koju mislim iskoristiti. Imao sam pravu ljubav, ženu koju sam volio više  nego sebe i izgubio sam je. Nije uspjela da vidi svoje dijete kako odrasta niti da čuje njen osmijeh i osjeti njene zagrljaje. Ja jesam i zahvalan sam Bogu svaki dan na tome. Mislio sam da nikad više neću voljeti, da mi srce neće brže zakucati. Majko, ono ne kuca, ono pleše otkako sam upoznao Sandru. I svaki put kad je vidim osjetim kako mijenja ritam i svakim danom sam se osjećao bolje. Osjećao sam krivicu danima zbog toga. Mislio sam da nisam vrijedan nje i njene pažnje. Svakim danom sam razmišljao o tome da sam ja svoju ljubav imao i da trebam pustiti i nju da pronađe svoju. Ali ne mogu, previše sam sebičan. Nisam bio siguran da sam vrijedan nje, niti da sam vrijedan ove nove šanse za život koju mi je Bog dao. Neki ljudi imaju jednu ljubav, ja sam sretnik koji je dobio dvije. I, znam da te muči to što smo toliko različiti, što nam vjere nisu iste, običaji. Što Boga ne zovemo istim imenom, ali majko i sama znaš da Bog nikad nije zagovarao mržnju. Mržnju su izmislili ljudi. Volim je dovoljno da me nije briga da li vjeruje ili ne, šta će da slavi, kome da se moli. Ona je žena  s kojom namjeravam da provedem starost, ako mi dopusti i to ću da uradim sa i bez tvog dopuštenja. Ako prihvatiš to bićeš dobrodošla u moj dom, ako ne, majko, znaš gdje su vrata. Volim te, ali nju volim više."

Samo ona🔚 ❤️Tiskana 📖Where stories live. Discover now