4

28.3K 734 117
                                    

"Bu keki kim yaptı?" Batu'nun sorusuyla bütün gözler onun üzerindeyken Suna'nın karşısına geçmesiyle kimin yaptığı belli oldu.

"Ben yaptım Batu. Gece gece çalışırken senin midenin gurultusunu dinlememek için herkese bir iyilikte bulundum. Beğenmedin mi?"

"Kızım bu kek değil ki. Mars yüzeyi gibi anasını satayım. Damağıma yapıştı çıkmıyor." dediğinde sırtına bir tane geçirdi.

"Sanki çok mars yüzeyi gördün de. Gerizekalı."

"Bugün ilk defa senin elinden gördüm." Bir tane daha geçirmesiyle acıyla inlerken onları izlemeyi bırakıp Sarp'a döndüm. Telefonuyla ilgileniyordu. Fakat gülümsüyordu. Sevgilisi mi vardı acaba? Zaten sap olsaydı şaşırırdım. Yakışıklı adam yalan mı söyleyeceğim?

"İlik gibi kütür kütür."

"Aynen öyle. Rabbim özene bezene yaratmış." ağzımdan kaçan cümleyle gözleri beni bulurken gözlerimi kaçırdım.

"Kanka ben Victoria Secret mankenlerinden bahsediyorum. Sen kimden bahsediyorsun?" diyince Batu öksürmeye başladım.

"Bende onlardan bahsediyordum." Batu sırıtıp sen az değilsin diye bakınca kızardığımı fark ettim.

"Ne abazasın Batu? Biz buraya ne için geldik sen ne yapıyorsun?" diyip geçiştirdikten sonra Sarp telefonunu cebine atıp gözlerini bize çevirdi. Konuş sen sevgilinle. Biz hallederiz sıkıntı yapma.

"Kanka bugünlerde uykusuz mu kaldın? Gözünün teki seyiriyor."

"Seni şurada seyirtmemi istemiyorsan araştırmanı anlatmaya başla."

"Peki abla." bakışlarımı üzerinden çekip seyiren gözüme çare aramaya çalıştım. Uykusuzluktan seyiriyordu. Batu malı nerelere çekiyordu.

"HL şirketi açıldığından beri ciddi bir projeyle uğraşıyorlarmış. Mükemmel nesil ortaya çıkarmak. Gelecekteki neslin şu andaki topluluktan çok daha başarılı olması için çalışıyorlarmış. İşin bomba kısmı ise HL şirketi çok önceden bir hasteneymiş. O zamanlar bu fikir ortaya atılmış. Fakat devlet buna karşı çıkmış. Çünkü çocukları denek olarak kullanıyorlarmış."

"Hastane ne zamandan beri varmış?"

"Hastane 1975'ten beri varmış. Devletin karşı çıkması sonucu işlerini gizli yürütmüşler. Bu deneyi 1985-1990 yılları arasında on tane bebekte gerçekleştirmişler. Söylenenlere göre olumlu sonuç alınmış. Lakin kasten çıkan bir yangınla deney sonucu doğmuş olan çocuklar kaçırılmış. Hastaneden çıkarılan insanlar bu deneye yardımcı olduğu için yakalanmış. O günden sonra 2000 senesinde Healthy Life olarak devletten ayrı çalışan bir şirket olarak piyasaya çıkmış. Şu an ise bebekleri olmayan insanlara yardımlarıyla ün salmış bir şirket. Tabi bunun dışında kök hücre tedavisi ve AIDS içinde çalışmalar yapıyorlar."

"Kısaca mükemmel nesil ortaya çıkarmak için hem insanları kandırıyorlar hem de çocukları deney olarak kullanıyorlar." diyen Sarp'ı kafasıyla onayladı.

"Fakat bu HL açılmadan önce yani hastane olduğu zamanlarda yapılmış bir şey. Bu yüzden önceden yaptıklarıyla şu anki HL'yi suçlayamayız."

"Peki 1985-1990 yılları arasında deney sonucu doğmuş olan o on tane çocuk bulunmuş mu?" dediğimde kafasını olumsuz anlamda salladı. Onlar bulunsaydı belki bir umut bir şeyler öğrenebilirdik.

"Suna bu üç maktulün HL ile bir bağlantısı var mı?"

"Evet başkomiserim. Selda denen kadının çalıştığı şirket zaten HL'ymiş. Adli tıp uzmanı da çocukları olmadığı için tedavi amaçlı HL'ye başvurmuş. Hakan Akın'ın ise tam olarak ne olduğunu bilmesem de HL'yle bir anlaşması varmış.
Hala nasıl bu kadar cani olabiliyorlar anlamıyorum. Küçücük çocukları denek olarak kullanmak iğrenç bir şey. İnsanlık daha ne kadar düşebilir hiç bilmiyorum."

DUYGUNUN ÖTESİNDE +18Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ