chapter 13: crash

522 69 48
                                    







Motelden ayrıldıktan sonra trafiğin elverdiği kadar hızlı bir şekilde Bayan Hwi'nin evine gelmiştik. Alelacele bana olanları tekrar anlatırken evin içinde dolaşan takım elbiseli adamlar ve birkaç üst düzey memurun neden olduğu dağınıklık, gerçekten kabul edilemezdi.

Memurlardan hafif yanık tenli ve uzun boylu olanı Jaehyun'la ben Bayan Hwi ile konuşurken yanımıza gelip bize kibirli bir tavırla kim olduğumuzu sormuştu.

"Affedersiniz ama buraya giremezsiniz. Kapıdaki sarı şeridi görmediniz mi?"

Evin içindeki dağınıklığa bir göz gezdirip tekrar karşımda, elleri belindeki kalın kemerini tutan kibirli adama döndüm.

"Affedersiniz ama siz polis memurları evleri dağıtmadan arama yapamıyor musunuz?"

Adam şaşırmış olacak ki bir süre yüzüme aval aval bakmıştı.

"Neden FBI'ın ilgilendiği dosya için arama yaptığınızı öğrenmek isterim."

Kibirli adama karşı üstün gözükmek istediğimden kollarını göğsümde bağlayıp çenemi hafifçe kaldırdım.

"Demek FBI'dansınız. Aslında bu arama işi amirimizden çıktı."

"Arama emri göstermeden eve daldığınızı söyledi Bayan Hwi. Prosedürü bilmiyor musunuz?"

Tek kaşımı kaldırarak sorarcasına yüzüne baktım."Emri kimin verdiği çok da önemli değil benim için. Eğer aramayı durdurmazsanız sizin, ekibiniz ve amiriniz hakkında bir rapor hazırlamaktan hiç çekinmem."

Bay Kibirli boğazını temizleyerek işaret parmağını bekleyin dercesine göstermiş ve çakma sarışın bir kadın memurun yanına gitmişti. Kulağına bir şeyler söyledikten sonra çakma sarı, gözlerini devirerek başını sallamıştı. Bay Kibirli bize baktıktan sonra aramaya devam eden ekibine seslenmişti.

"Millet! Toplanın, gidiyoruz!"

Tüm memurlar yaptıklarını ne varsa üstlerinin emriyle bırakırlarken Bayan Hwi endişeyle dağınıklığa bakıyordu. Jaehyun'a dönüp kapıdan çıkmak üzere bize doğru gelen memurları gösterdim.

"Bir şeyler almadıklarından emin ol."

Bana şaşkınlıkla büyümüş gözleriyle baktıktan sonra ısrarcı bakışlarıma karşı surat asarak yanımdan ayrılmış ve memurları durdurarak arama yapacağını söylemişti.

Bayan Hwi bir eli göğsünün üstünde etrafına endişeyle bakarak dağınıklık ile ne yapacağını sayıklıyordu. Jaehyun memurları teker teker ararken üstleriyle, Bay Kibir'le göz göze gelmiştim. Bana cins cins baktıktan sonra gözlerini devirerek yanındaki sarışın iş arkadaşına dönmüştü. Onlar fısıldaşırken diğer memurlar evden çıkmıştı. Bay Kibir ve Sarışın havalı havalı yanımızdan geçerlerken küçümseyici bakışlarını üzerimizden eksik etmemişlerdi.

Arabalarına binip mahalleden çıktıklarında arkalarından baktım bir süre. Ellerim belimde kapı eşiğinde dikilirken Jaehyun'un sesini duymuştum.

"Şimdi ne yapalım? Evi gözetlemesi için birilerini yollayabiliriz."

Başımı onaylarcasına salladıktan sonra evin kapısını kapatarak içeri girmiştim. Jaehyun bana merakla bakarken gözlerimi dağınık evin içinde gezdirmiştim bir çözüm yolu bulmaya çalışarak.

"Evi dışarıdan gözetlemesi ve çocukları korumak için bir ekip lazım olacak. Bugün gönderilmeli. Ayrıca evdeki kameraları Shiah'nın bilgisayarına bağlayacağız. Böylece bir sorun olduğunda anında müdahale edebiliriz."

peiskos • lee jenoWhere stories live. Discover now