Epiloog

44 5 2
                                    


Aan: Bestuursvoorzitter Project Edaron Organisatie

Van: Kilian Ekelenberg

Onderwerp: Afronding Operatie Monddood

Geachte Mr. Poynter,

Met vreugde in mijn hart kan ik u mededelen dat Operatie Monddood succesvol is afgerond. De mutanten – waar ik u al eerder over had ingelicht – zijn ingerekend en opgesloten in een beveiligde gevangenis aan boord van de AKT300. Zij zullen de komende rit niet voor turbulent zorgen, dat kan ik u hierbij verzekeren.

Verder wil ik melden dat bij de gevangenneming één burger is omgekomen, naast het geplande gezin. Hij liep in de weg, dus ik moest hem helaas uit de weg ruimen. Aangezien dit de grootvader van subject één was, kunnen we helaas geen samenwerking van de mutant verwachten. Zij zal ons en waar wij voor staan voor eeuwig verachten, ook dit kan ik u verzekeren. Vandaar dat ik u verzoek over te stappen op een plan B.

Ik denk daarom dat we ons plan een beetje moeten aanpassen. Er is hier een jonge jongen waar zij duidelijk gevoelens voor heeft, wat deze gevoelens inhouden, weet is niet zeker. Ik denk dat we hem hiervoor kunnen gebruiken. Als subject één niet mee wil werken, hebben we subject twee als troef. Dat is de reden waarom ik met vier ben teruggekomen in plaats van met één.

We hebben hier ook een geboren moordenaar; zij zal zeker een aanwinst zijn voor onze organisatie. Ook heb ik een geboren leugenaar met vreselijk veel charme. We weten dat de mensen in opstand beginnen te komen tegen onze organisatie en ik denk dat die laatste de oplossing hiervoor zal zijn. We zullen onze plannen moeten aanpassen, maar ik kan u vertellen dat het zeker gaat werken.

Verder voelde ik mij nog verplicht om te melden dat geen van deze vier mutanten al de kennis of de kracht heeft om ons binnenkort al van dienst te zijn. Zij zullen extreme training moeten ondergaan en daarnaast zullen we ze ook nog aan onze kant moeten zien te winnen.

Ik zie u binnen nu en een half jaar.

Hoogachtend,

Kilian Ekelenberg

EdaronWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu