6🔳 "Birkaç soğan ve kayıp parmaklar"

18.8K 1.8K 592
                                    


Lütfen oy vermeyi ve yorum yapmayı unutmayınız. 🤍

İnstagram hakugu

🔳🔳🔳

Karşısında durduğumuz ceset tazecik yatarken hepimizin elleri önünde bağlı saygı duruşundaydık.

Tüm polis arkadaşlarım, dedektifler, müdür ve Profesyonel. Hepimiz sessizlik içinde küçük çocuğa bakarken uzun süre onda kalamıyordu bakışlarımız. Çoğusunda minik ayaklarına, ellerine ve tazecik saçlarına yöneliyordu. Açık kahve bukle bukle saçları vardı. Uzun güzel kirpikleri ve bembeyaz bir teni... Bilemiyorum belki de öldüğü için bu kadar güzeldi. Sahi ölüler hep güzel mi olur? Hemen dirilecekmiş gibi tazecik duran dudakları bir gülüşü bahşedecekmiş gibi dururken, bir iki kelime etmesi için nelerimizi vermeyeceğimizi düşünüyordum.

Gelinliğin ne kadar büyük olduğuna baktım. Küçük ayaklarını görmek için eteğini bileklerine kadar kaldırsalar da bir hayli uzundu. Kolları gelinliğin tüllü kol kumaşının içinde kaybolmuştu adeta ancak seri katile ait olduğu belli olsun diye kesik serçe parmağı açıkça duruyordu. Tüm hücreleri bu acı gerçeklik karşısında titrerken ellerimi sıktım. Daha fazla dayanma gücü için yalvardım Allah'a. Şayet böyle bir acıyla bizleri hemhal ediyorsa, devası da vardı değil mi? Yoksa bizler asla erimez denen buz kütleleri gibi yavaşça eriyip tükeniyorduk. Çürüyorduk içten içe ve bu çürüyüşün kokusu geliyordu burunlarımıza. Henüz canlıyken çürüyen insanlar ise bambaşka bir kokuya bürünüyorlardı. Katlanılması zor ve karşı koyulması imkânsızı bir iğrençliğin beden bulmuş haliydi bu çürüyüş.

"Gelinlik konusunda ne düşünüyorsun?"

Müdür maktule bakarak sorduğunda Haris cevapladı.

"Artık emin olduğumuz şey, hedefindekiler gelin olacaklar değil. O gelinliği sadece motif olarak kullanıyor."

Bu noktada herkes Haris'e baktığı için ben de baktım.

"Şüphelerim vardı. Maktuller içindeki toplamda yedi evlilik arifesindeki kız aklımı karıştırıyordu. Gelinliği hangi amaçla kullanıyor diye düşünüp duruyordum. Anladığım şey, bir tür kefen gibi kullanıyor. Evlilikten ziyade kafaya taktığı başka bir şey var."

Herkes yeniden maktule baktığında Haris yürümeye başladı. Küçük kızın kesik parmaklı elini avcunun içine alarak serçe parmağını tuttu.

"Keserken kesici bir alet kullanmamış." Parmağı hafif sağ sol yapıp daha dikkatli baktı.

"Ezmiş."

Hepimiz yeniden ona baktığımızda "Sonra da dişleriyle koparmış," diye tamamladı. Hala daha parmağı inceliyordu. Diş izleri o dedikten sonra daha çok netleşmişti.

"Ama eskiden böyle değildi," dedi Meriç. "Diğer maktullerin otopsi sonucunda bıçak izine rastlandı."

Meriç'in de araya girmesiyle kafalarımız yine karışmıştı. Çatılmış kaşlarla maktule daha dikkatli bakmaya başladığımda Meriç devam etti.

"Hangi manyak başkasının parmağını dişleriyle koparır?"

"Bunun kötü bir şey olduğunu düşünmeyen bir manyak."

Haris, Meriç'in sorusuna cevap verdiğinde Onur da söz hakkı istedi.

"E madem iade edilen gelinliklerden seçim yaptığını öğrendiniz neden kamera kayıtlarına bakmıyoruz? Mağazada şu gelinlikten alan kimse onu araştıralım."

"Bu ancak senin gibi kısıtlı şekilde düşünen bir polisin yapacağı bir şey. Ama katil çok zeki," dedi Haris

Laf çalıştırmakla cevap verme arasında gelip giderken ben halimden memnundum. Bana göre iyi olmuştu. Onur'a kısık bir gülüşle baktığım o bana bakmıyordu neyse ki.

PROFESYONEL  [F•]Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin