25. Poglavlje

2.9K 233 38
                                    

"Meni se jede pica

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


"Meni se jede pica." Daria progovori čim uđem u dnevni boravak i sednem na kauč. "Da naručimo?" Pita i stavi stopala u moje krilo. "Ogladnela sam, kao da nisam jela pet dana, a ne da sam ručala pre tri sata."

"Naručićemo picu." Prstima počnem da masiram njena stopala i odgovaram joj.

"Daj mi svoj mobilni, ne znam gde sam svoj stavila." Nagnem se i uzmem ga sa stočića pa joj pružim. U roku od minute naruči picu, vrati telefona nazad na sto i ponovo mi se obrati.

"Mateo, a kad idemo nazad, na Siciliju?" Nasmejem se. Jebeno sam srećan što planira da ide sa mnom. Želim je blizu. Nenormalno mi fali i jednu jebenu noć kada ne ležim u krevetu pored nje. I, sada se u sebi radujem poput deteta.

Samo neka je pored mene...

"Dan ili dva..."

Prekida me i pomera se prema meni, sve dok mi se ne smesti u krilo. "Onda za vikend Azura Obala? Malo romantike, koja masaža..." Nabraja kroz smeh.

"Šta misliš pre toga da se preseliš kod mene?" Predložim onako iz vedra neba.

"Zašto si mi kupio kuću kad hoćeš da se preselim kod tebe?" Pita i spusti glavu tako da dahom pogolica moje usne. "Čekaj, na imanju? Tamo misliš?"

"Tamo trenutno živim." Podižem obrvu upitno. "I, ta kuća nije bezbedna, ponoviću još milion puta ako treba..."

"Bla, bla, bla..." Prekida me.

"Ozbiljan sam, Daria. Ne sviđa mi se da tamo budeš..."

"Jer ja sam opaki tip i nije dobro da živiš u šumi..." Imitira moj glas završavajući rečenicu koju sam započelo, na svoj način.

"Ubediću ja tebe, Belisma." Pomaknem glavu napred i poljubim je. "Hoću, hoću..." Kažem dok joj grickam usne. "Uselićeš se kod mene, onda ćeš se udati za mene..."

"Onda?" Zacereka se. "Čekaj, ne mogu se udati tek tako. Moraš me pitati"

"Hoću."

"Šta čekaš, Bianki? Pitaj?"

"Ovako?" Odmahnem glavom. Ona zaslužuje nešto lepše, nešto savršeno. "Nisam se pripremio." Namigne joj, a šakom kliznem uz njena leđa sve dok pod prstima ne osetim svilenkasti pramen njene kose. Povučem je nežno istovremeno usne spustim na njen vrat koji vibrira dok se ona smeje.

***
Uđem u kancelariju, za mnom uđe Vito, zavali se u fotelju. Gleda me sa znakom pitanja u očima. Onako kao da očekuje da mu nešto imam saopštiti.

"Šta je?" Pitam i otvaram laptop.

"Čuo sam da se ženiš." Zaigra obrvama. "Sve, sve... Ali da ćeš ti postati zet Moretovih..." Iskrivi usta praveći grimasu neverice dok meni lagano pada mrak na oči.

"Odakle ti to?"

"Masimo mi je rekao da mi se najbolji prijatelj ženi a da ja nisam obavešten." Kaže i ustane te odšeta do mini bara i sipa nam obojici piće. Stavi čašu pored laptopa pa se vrati nazad u fotelju. "I?"

Trebao je biti letnja uspomena🔚Where stories live. Discover now