4.-She dreamed of paradise 1/2

762 44 3
                                    

Z třídění smluv a jejich zakládání do příslušných desek ji vyruší jeho už asi desátý útrpný povzdech. 
Vzhlédne k němu a na chvíli jí ho snad přijde i líto, jak soustředěně něco ťuká do počítače a pak tu věc znovu vymaže a znova to samé od začátku... Nakonec se opře lokty o stůl a složí hlavu do dlaní. 
"Kávu?"  Přejde k jeho stolu a počká, dokud k ní nevzhlédne. Smutné hnědé oči! 
Jen se  opět nenech nachytat, Grace! Raději si připomene, jak nesnesitelný umí být a okamžitě se posmutnělému úsměvu čelí o dost lépe.
"Ne, děkuji, Grace." Záporně zavrtí hlavou, načež se znovu vřele usměje. 
Grace  pouze pokrčí rameny a otočí se zpět ke svému stolu, přičemž jí zrak padne na vitrínku s alkoholem. 
No jasně!! V hlavě se okamžitě zrodí plán, jak zabít dvě mouchy jednou ranou. Naštve to tátu a Payna to dostane do potíží. 
Na chvíli se zarazí,když vyndavá flašku whiskey a  dvě skleničky.Není to moc fér,  když je takhle zničený, hodí po něm kradmý pohled. Pak si ale vzpomene na jeho odpolední nepřijatelné chování.
Každému dle jeho zásluh! 

 V očích se jí blýskne a za minutu už opět stojí před jeho stolem.

"A něco ostřejšího?" Koketně nakloní hlavu ke straně, až se jí tmavé prameny vlasů svezou po rameni a zacinká skleničkami o sebe. 
Liam odvrátí oči od počítače a chvíli na ní zkoumavě hledí, jakoby tušil tu podlost za jejím úsměvem, ale nakonec jen unaveně přikývne. Chytře však, zatímco ona rozlévá zlatavou tekutinu, dojde ke dveřím a otočí klíčem v zámku. 
To tě nezachrání, Liamku! Zasměje se v duchu a podá mu jednu sklenku, když se opět usadí do svého křesla. S tou druhou si mu bezostyšně sedne na stůl a přehodí si nohu přes nohu. Námořnicky modrá pouzdrová sukně se jí vyhrne tak vysoko, že se Liam tou whiskey div nepřidusí. 
Pobaveně ho sleduje z pod přivřených víček, načež do sebe kopne panáka, jakoby to dělala běžně. 
"Možná bys neměla,"  při pohledu na její obnažená stehna úplně nenachází ta správná slova, "možná bys měla - " 
"Nám dolít, že?" Přeruší ho okamžitě, načež mu sklenku opět vrchovatě naplní, tu svou samozřejmě také. 
"Víš, že by ti to slušelo o dost víc, kdyby sis rozepl pár knoflíčků na té košili??" Nakloní se k němu a přejede mu prsty po hrudi, beroucí jeden knoflíček za druhým. Liam nestihne ani reagovat a už sedí ve svém křesle s košilí celou rozepnutou.
Říkala pár!!! Překvapeně zamrká, ale místo zbytečných řečí se raději napije. 
"Mnohem lepší." Grace si ho potěšeně přeměří a pak do sebe zvrhne druhého panáka, ví, že už nebude dlouho trvat dokud....

"Grace!!..." Ozve se z chodby ...."No tak, Grace, jedeme!!!" 
Liamovi v tu chvíli, všechna krev, co mu alkohol rozproudil, naráz ztuhne v žilách, zatímco Grace se ďábelsky zasměje a seskočí ze stolu. 
"Grace!" Znovu zavolá její otec, již o poznání blíže. 
Doběhne ke dveřím a otočí klíčem.
"Grace!!" Ozve se tentokrát vyděšený Liam. " Nedělej to." 
Ona jen lhostejně pokrčí rameny a otevře dveře dokořán. 
"Promiň tati, musím zvracet.." Prosmýkne se kolem překvapeného otce a utíká dlouhou chodbou pryč od obou. Za rohem pak dusí smích, když uslyší děsivý výkřik:
"Payne!!!!!!!!!!!!" 

Ještě celá  rozesmátá vyběhne ven na ulici. 
A je to!!! Konečně se dostala z lochu a to ještě hlavním vchodem, aniž by se někdo pokoušel ji zastavit. Venku voní léto, svoboda a oceán. Radostně přeběhne ulici a zamíří na pláž. 
Protože, proč vlastně ne! 
Rozběhne se ještě teplým pískem, do kterého se jí boří nohy v letních sandálkách. Běží ztichlou pláží bez lidí a nezastaví se ani před vlnami zakusujícími se do pobřeží, a pak se s lehkým šuměním opět vracejícími do modrých dálek. Plná toho osvobozujícího pocitu vběhne přímo do vody, nedbající svého kostýmku.
"LA!!!!!" Zakřičí do tmy. "Jak já tě nenávidím!!" Nabere do rukou vodu, a stále se smějící nahlas, jí vyhodí nad sebe.  Kapkám, vracejícím se tam, odkud pocházejí, nastaví tvář a ještě se  zvesela zatočí.
"Do háje se vším!" Pleskne sebou do vln a na chvíli nechá vodu, aby si odnesla všechno, co jí trápí ...alespoň na tu chvilku ... 



Heart Beat (Zayn Malik)Kde žijí příběhy. Začni objevovat