9.- Gotta get out 1/2

686 43 3
                                    

"Já s tebou nikam nepojedu!!" Zasyčí směrem k brunetovi a demonstrativně se odvrátí od jeho Porsche.
Posilněna pocitem, že otec je tisíc kilometrů nad zemí a žádné větší nebezpečí nehrozí, se opět cítí silná v kramflecích.  Payna hravě zvládne sama. A nebo taky ne ..
"Okamžitě si sedni."  Přiskočí k ní a ztrácejíc trpělivost pevně sevře její zápěstí. Nervózně se ještě rozhlédne kolem, protože scénku pro celou firmu se mu zrovna dělat nechce. "Nedělej to ještě těžší, než to teď máme!" Procedí skrze zatnuté zuby a propálí jí zlostným pohledem. 
"Nepotřebuju taxíka a už vůbec nepotřebuju chůvu," vytrhne mu prudce ruku ze sevření," ale jestli chceš, můžeš uvařit večeři."  Ďábelsky se na něj ušklíbne a rozběhne se pryč, než jí Liam stihne zadržet.
"Kuchař ten se hodí..." Zasměje se a zpovzdálí mu lehce zamává, bavící se jeho nerozhodností, zda nasednout do auta a dohnat ji tak, nebo ho zamknout a rozběhnout se za ní. Před firmou je zákaz stání, tam to auto nechat nemůže. 
Chudák nemá tušení, co je lepší varianta, když se jedná o polapení ďáblice, a tak svým váháním ztrácí cenné minuty, přičemž mu dívka mizí v dáli. 
Kdyby ovšem chtěla, byla by už dávno pryč. Jenže jí baví si z něho utahovat, už jen proto, že on se nechá vytočit tak lehce. Proto  zpomalí a co chvíli se ohlédne, aby se ujistila, že Liam stále nemá ve svém postupu jasno.

Její rozesmátý obličej by mu za normálních okolností přišel okouzlující, ale fakt, že se ta proradná lasička královsky baví na jeho účet, ho dožene ke konečnému rozhodnutí. Zabouchne dveře od auta a rozběhne se jejím směrem. 

Grace v úleku vykvikne, když se nadmíru rozladěný Liam začne nebezpečně přibližovat. Konečně přestane útěk jen předstírat a rozběhne se ulicí naplno. 
"Wildeová!!!!" Sotva popadá dech, protože běhat sprinty v obleku není zrovna jeho koníček. "Až tě chytím, celých 14 dní se nehneš z domu!!" Zařve na ni, i přesto, že už z ní vidí jen vlající temné vlasy. Ještě zaslechne její rolničkový smích a pak mu zmizí za rohem. 

Grace už za sebou neslyší dusot a tak si dovolí o trochu zpomalit. Ani ona není zrovna přespolní běžkyně. Trochu se bojí, že ještě chvíli a plíce přestanou spolupracovat s jejím tělem. Na hrudi jí šíleně pálí, a tak se předkloní, aby svému tělu trochu ulevila, když zaslechne řev motoru a v další minutě polekaně uskočí od kraje silnice, když se ozve kvílení brzd a těsně vedle ní zastaví motorka.
"Problémy s přítelem?" 
Její nedostatečně okysličený mozek řidičův tichý hlas nejdříve vůbec nerozená a těžko si ho někam zařazuje i podle červeného trička, těsně obepínajícího jeho útlé tělo, či tmavě modrých džínů. 
Konečně jí však zrak padne na inkoustem hojně zdobené paže, kterýma se  hoch opírá o řidítka, a rty semkne do jediné úzké linky.
"On není můj přítel!!" Založí si ruce bojovně na prsou.
Dvojice korálkových náramků zachrastí o sebe, když si chlapec sundá rudou helmu dokonale mu ladící se zbylým outfitem,a prohrábne si své tmavé vlasy, které tím jediným gestem rozcuchá tak, že vypadá, jakoby se právě vyhrabal z postele.
Na jeho zvláštní auře klidu mísené s obrovskou dávkou respektu to ovšem neubere.
 S nenuceností sobě vlastní zaloví v zadní kapse svých proklatě upnutých riflí a vytáhne krabičku cigaret. 
Jednu z nich vloží do úst, přičemž s lehce arogantním úšklebkem pohlédne na Grace.
"Ne? A co tedy?" Zvedne k ní temný pohled, ze kterého jí zamrazí v zádech a lehce pobaveně sleduje její narůstající neklid. 
"On je spíš," zamračí se dívka, hledajíc správný výraz, "moje chůva." Vydechne rozčíleně, protože chlapcův podivně zlomyslný úšklebek jasně napovídá, že si myslí své, ať už ona říká cokoli. 
Bezostyšně ji propaluje pohledem.  Mírně rozcuchané vlasy a během zarudlé tváře. Neujde mu ani zlověstný záblesk v jejích smaragdových očích, který zcela jasně předpovídá nějakou její peprnou poznámku, kterýma chlapce nesmírně baví, takže ho vcelku rozladí, když nic takového nepřijde a zlost v jejích očích vystřídá zděšení. 
Klidně vdechne nikotin ze své cigarety a pomalu následuje směr jejího pohledu. 
Uhnaný týpek v obleku, s jazykem skoro až u kolen, mu objasní celou situaci, aniž by kdokoli musel promluvit. 

Dívka zbledne a ačkoli se sama Liamovi dříve posmívala, sama teď neví, jak ze situace ven. Měla by utéct, ale zase se jí nechce opustit Dextra. Střelí po něm zoufalým pohledem a jeho bohorovný klid akorát zesílí její znepokojení.

"Potřebuješ zachránit?" Přestane ji konečně trápit, odhodí nedopalek cigarety a pokyne jí k motorce.
Grace hodí rychlým pohledem po přibližujícím se Paynovi a když se jejich pohledy na okamžik střetnou, jemu okamžitě dojde, co se lasička chystá provést.
"Ať tě to ani nenapadne!!!!"  Vyjekne zoufale, ale zastaví se, protože vidí, jak dívka s mírným zaváháním nasedne na motorku.
Černovlasý se na ní ještě otočí a vrazí jí do rukou svou helmu.
"A co ty?" Snaží se mu odporovat, ale on už se dávno soustředí na řízení.
"Na mě nezáleží." Jeho hlas zanikne ve vrčení motoru a on dupne na plyn, tak tak, že se ho Grace stihne chytit.
Dalších pár Liamových zoufalých výkřiků zůstane v dáli, stejně jako podivný dívčin strach z někoho, koho právě křečovitě svírá kolem pasu a záhadným způsobem mu i důvěřuje, jako nikomu předtím ...

***

Pro dnešek věnováno - Tinita- si ! Děkuji Ti za milý komentář, zase mě to tak nabudilo a dodalo tu správnou chuť psát dál.
Jsem nesmírně ráda za všechny, co tohle čtou, je to takový můj malý experiment a já doufám, že bude i úspěšný.
Děkuji a přeji krásnou neděli. 
S. xx 

Heart Beat (Zayn Malik)Where stories live. Discover now