27.- Just say 'I do' 3/3

514 33 2
                                    

"Připravená?" Mrkne Zayn na svou krásnou nevěstu a proplete své štíhlé prsty s jejími drobnými, aby si ji mohl ztichlým kostele odvést k oltáři.

"Promiň mi to, Gracie," šeptá jí cestou, "vím, že v takovýhle den bys tu ráda měla rodinu a není tady tvůj tatínek, aby mi tě předal-"

Jeho starostlivý proslov utne tichý rolničkový smích.


"Buď rád," dívka si přitiskne volnou dlaň k ústům, aby tlumila ten zvuk, který v kostelním tichu působí nepatřičně, "kdyby tady byl, rovnou by tě zabil a tohle bychom si mohli ušetřit."
Chlapec se zatváří vyděšeně a dívka horko těžko potlačuje nutkání se hlasitě rozesmát, naštěstí záhy dorazí před krásně zdobený oltář, kde na ně čeká milý pan farář. Všichni jsou připraveni, jenže on se pouze mlčky usmívá, jakoby na někoho čekal.

"Zee," ošije se nervózně, "vždyť my nemáme svědky!"

"Ale máme," brunet chvíli pobaveně sleduje její překvapený výraz, načež pohodí hlavou směrem k masivním dřevěným dveřím, co se s vrznutím otevřou. Grace se za tím zvukem otočí a div radostí nevykřikne, když spatří blonďaté stvoření v parádně padnoucím šedém obleku s typickým obrovským úsměvem od ucha k uchu. A dívce se zdá, že ten velký a tak trochu ponurý prostor je najednou o dost světlejší a hřejivější, jakoby společně s Niallem vešlo dovnitř i slunce.

Jenže jeden svědek by nestačil, a tak má irské zlato společníka, který se objeví jen vteřinku po něm a Graceina radost nezná mezí, když ho sleduje, jak pomalu s vážnou tváří, kráčí směrem k ní.

Celý v černém vypadá dokonale, ale ani z poloviny tak nadšeně jako Niall. Trochu zrychlí, aby vyrovnal krok se svým parťákem, až se mu tím pohybem prstýnky kaštanových vlasů roztančí kolem tváře. Prudce trhne hlavou, aby je dostal z očí, přičemž zachytí dívčin upřený pohled.
Trvá to jen pár sekund, kdy má Grace pocit, jakoby mu nahlédla do duše, ve které ale nenajde nic hezkého. Jen zklamání, co vyvěrá napovrch skrze jeho zelené zorničky a úsměv, byť okouzlující, přitom zjevně neupřímný, to zachránit nemůže.
Dívka se na něho nedokáže dál dívat bez toho, aby necítila trpkou pachuť viny,a to i přes to, že si nikdy nic neslíbili. Nikdy mu přeci nedala sebemenší důvod myslet si, že by to kdy mohlo být jinak, než je. Nebo ano?

"Dámy mají přednost," přeruší Zaynův hlas její zpytování svědomí,"tak si vyber, kterého chceš."
Kterého chce?!
Dívka zmateně pohlédne na bruneta po svém boku a pak znovu přejede pohledem oba příchozí. Zayn si její zaváhání vyloží jako pouhou nerozhodnost, takže se rozhodne jí s volbou pomoci:
"Já bych bral gentlemana, co ti nese kytici." Poradí jí a ona si až teď všimne pugétu z lučních květin v blonďákových rukou.
"Stejně jsem chtěla Nialla." Vydechne úlevně, protože nutit Harryho, aby jí odsvědčil něco, co se mu bytostně příčí, je nad její síly. Zato nechat si manželství potvrdit štěstím samotným se jí zdá jako skvělá volba.

Když oba dorazí a všichni se postaví na místa, na kterých mají být, stařeček se ujme slova.
Mluví o lásce, o toleranci, o vzájemném porozumění, o budoucnosti a o cestě, na kterou jako pár vstoupí již při východu z kostela a která čas od času bude jistě klikatá, trnitá a ne vždy růžová. Ale od toho budou mít po svém boku toho druhého, který jim nedovolí padnout, popřípadě pomůže vstát. Za trním uvidí i okvětní lístky růží a za temným oblakem prosvítající paprsky slunce.

Grace nenápadně, aby se neprovalilo, že se příliš nesoustředí, hází kradmé pohledy po Zaynovi. Ten vedle ní stojí naprosto klidný a hlavně nesmírně přitažlivý. Svůj černý outfit ála Armani model doplnil pouze o perfektně padnoucí sako stejné barvy, která mu nesmírně sluší. Sluneční svit dopadající dovnitř skrze vitrážová okna se odráží od jeho havraních vlasů a tvoří tak kouzelné odlesky ve všech barvách duhy.

Heart Beat (Zayn Malik)Where stories live. Discover now