30.- We can make it till the end 2/2

463 37 6
                                    

"To myslíš vážně?" Ozve se zevnitř domu, jen co Grace otevře dveře. "Nejdříve odmítneš jít do práce, protože chceš umřít ve svojí posteli a pak se flákáš bůh ví kde?" Liamův vzteklý hlas je v okamžiku následován i Liamem samotným, který se vynoří z kuchyně, aby si příchozího provinilce mohl podat tváří v tvář už ve dveřích, ale jakmile na ni pohlédne, všechna bojovnost ho rázem přejde.

"Kde si sakra byla?" Naprosto ignoruje její uplakané oči,protože to je pro ni poslední dobou více méně normální stav, spíše ho zarazí její oblečení. Chvíli na ni beze slova hledí, bohužel pro ni je vcelku bystrý, takže spojení dlouhé bělostné sukýnky, jí očividně nepatřícího černého saka a náplasti na levém prsteníčku, mu dá dohromady jasný výsledek, který by v té vteřině raději opět zapomněl.

"Ty -" ohromen svým zjištěním, nemůže poskládat ani smysluplnou větu. Grace však tuší, na co se chce zeptat a slabě přikývne.

"No do prdele," plácne sebou chlapec na pohovku,"tvůj táta se vrací za čtyři dny, takže teď se můžeme akorát začít sázet, koho z nás odkrouhne dřív." Složí si hlavu do dlaní.

"Je to jasný," zaskučí po chvíli,"já tě měl hlídat, půjdu první."

Jeho zoufalé úpění jde ale úplně skrze Grace, stále zkameněle stojící na jednom místě. Je jí úplně jedno, co si bude táta myslet a vlastně, kdyby jí za tu svatbu zabil, nejspíš by jí to vůbec nevadilo.
Vždyť Zayn ...
Po zádech jí přeběhne mráz a ona se opět těsněji schoulí do obrovského černého saka, co jí sahá až ke kolenům.

"Můžeš mi aspoň říct - kdo?" Vzhlédne k ní Liam nešťastně a ona se zamračí, dobře si vědoma toho, že brunet bude vyšilovat okamžitě, jak mu to prozradí. Upřeně pozorující měkoučký šedivý koberec pod svýma nohama pouze záporně zavrtí hlavou.

"Grace!!!" Zavrčí Liam netrpělivě. "Na tohle fakt nemám náladu."

Ticho.

"Pojď sem!" Nevydrží to a natáhne se po ní, přitáhne si ji až k sedačce a rychle, než se dívka stačí vzpamatovat, strhne náplast z jejího prsteníčku. Inkoustové "Z" mluví za vše.

"Já to věděl," zoufale si projede rukou své precizně načesané vlasy, takže z nich okamžitě vytvoří ptačí hnízdo, "Malik!!!"

Tu hrůzu v jeho očích ale vzápětí vystřídá vztek. Byť ho Grace očekávala, stejně ji jeho zloba zaskočí a zarudlé oči se opět naplní slzami."To jsi udělala na truc tátovi, nebo mně?" Zavrčí zlostně. "Vždyť jsi tak chytrá holka, nemohla by sis jen tak dobrovolně vzít šmejda jako je on."

"Co o něm víš!!!" Překvapí Liama její náhlý výbuch vzteku." A co víš o mně? To, že tvůj život je dokonalej stejně jako tvoje vlasy, ti nedává právo soudit ostatní!!" Že bude Grace toho gangstra takhle zuřivě bránit, Liam ani v nejmenším nečekal, takže pouze bez hlesu zírá.

Neopováží se ani pohnout, aby po něm náhodou neskočila.

" Když přestaneš vynášet soudy nad věcmi, o kterých nevíš ani základní informace, ohromně se ti uleví!!!" Zaječí dívka vztekle a pokračuje, aniž by mu dala prostor byť jen otevřít ústa.

"Já si ho musela vzít!! On by jinak.." Hlas se jí začíná lámat. "On by, on ..." Liam vyděšeně sleduje její zápas se slovy. Dívka bojuje statečně, ovšem slovo, které ji tolik zraňuje, že ho nedokáže ani dostat z úst, nakonec vyhraje, protože její hlas se změní v sérii nekontrolovatelných vzlyků.

V ten okamžik se brunet přestane bát jí a začne mít strach o ní.

"On by co?!" Vyskočí na nohy a pevně ji obejme kolem, vzlyky se otřásajících, ramen. "On by co, Grace?" Zopakuje, přičemž ani neví, jestli tu odpověď chce znát.
Dívka zaboří obličej do jeho hrudi a křečovitě se zachytí jeho paží.

Heart Beat (Zayn Malik)Where stories live. Discover now