34. Bölüm

318K 11.3K 3.2K
                                    

ARAF

Bu sabah birkaç günlüğüne kuzenim Miray geldi. Ve sanırım ben de bu süreçte kafayı yiyeceğim. Miray benim kardeşim gibi ve bu nedenle etrafında erkek olmasına izin vermiyorum. Ama yine de etrafında birçok erkek var. Tabii tüm uyarılarıma rağmen o bir karış şortları, etekleri giyerse peşinden erkek eksik olmaz. O şortları keseceğim az kaldı. Beni sinirlendirmeye bayılıyor. Bana her geldiğinde benim tişörtlerimi giyer ve bu durumdan hiçte hoşnut değilim. Ama söz geçiremiyorum.

Esat ve Rüzgar'la da araları çok iyi. Onlarda Miray'ı kardeşi gibi görüyorlar. Miray da onları abisi gibi... Miray hayatındaki erkekleri paylaşmayı sevmez. Sanırım bizim kızlara da bu sebeple laf söyleyip duruyor. Ama kızları tanısa onları sever, biliyorum. Ve sevince de bu söyledilerinden pişman olacak.

"Buna da bir cevabınız var mı Güneş Hanım? " dedim.

" Bu kadar çok biliyorsan bunu da bilirsin. Sence aşk..? " dedi Güneş.

Bunu beklemediğim için afalladım. Hemen kendimi toparlayıp "Eğer hayatıma biri girerse ben o kişiye soracağım ve bana aşkı öğretmesini isteyeceğim. Çünkü insan aşkı yaşamadan bilemez, tarif edemez. Ve ben de aşk ne demek bilmiyorum. Sen söyle o zaman." 

Tam gözlerimin içine bakarak "Aşk nedir mi? O omzuna yaslandığında kıpırdayamamaktır. O ne derse desin katlanmak, hiç bıkmadan sevmektir. Bir de öyle haindir ki aşk nerede imkansız varsa gider onu bulur. " dedi. Son cümleyi sanki kendi kendine mırıldanır gibiydi.

" Az önce aşık olmayan kişi aşkı tanımlayamaz demiştik. Sen aşkı bu kadar güzel tanımladığına göre sende birilerine aşıksın heralde Güneş. " dedi Miray.

" Kim aşık olmaz ki? " Demek Güneş birine aşık.

"Sana tüm bildiklerini unutturan, kurallarını yıkmayı başaran şey aşk o zaman. " dedim Güneş' e. Aklımdan geçenler birden ağzımdan dökülüverdi.

" Bak hemen çözdün. Herkes aşık olur, sever. Belki sende birini seviyorsun ama farkında değilsin. Ya da kendine itiraf edemiyorsun " dedi Güneş.

" Ben kimseye aşık falan değilim! Öyle şeylere inanmam. Ama gerçekten aşk diye bir şey varsa hayatıma girecek olan kız bana öğretecek. Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim beğendiğiniz bedenlere hayalinizdeki ruhları koyup aşk sanıyorsunuz. Çok saçma. "

" O zaman hayatına girecek kıza başarılar. Ona şimdiden acımaya başladım. " dedi Güneş.

" Neden? "

" Senin gibi birine öğretmenlik yapacak. Bundan daha önemli bir sebep mi var? "

"Sen kafanı yorma bunlara. Sonuçta hayatıma girecek olan kız bilir. Senin düşünmene gerek yok. "

" Haklısın. Ne biliyorsan onu yap Araf. " dedi Güneş sinirle.

" Bence siz çok güzel ikili olursunuz. Aydınlık ve Karanlık. " dedi Miray.

" Allah yazdıysa bozsun Miray. " dedi hemen Güneş.

" Ben sana çok meraklıyım sanki. "

''Kısacası sende sapsın yani Güneş? '' dedi Miray soru sorar gibi.

Gülerek ''Böyle iyiyim. İyi geceler diyen bir sevgilimiz olmasada yat zıbar diyen annemiz... '' derken Bana baktı ve sessizce ''.... var çok şükür. '' diye devam etti. Yüzündeki gülümseme silinip gözlerinde hüzün oluştu. Ailemi kaybettiğimi biliyor ve şimdi de annemi bana hatırlattığını yeni farkına varmış olmalı. Ama bilerek bunu söylediğini düşünmüyorum. Güneş öyle bir kız değil.

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin