37. Bölüm ''Seni kaçırıyorum''

137K 5.2K 1.3K
                                    

Bölümü muhtesembesli ve semanurinann12 adlı kullanıcılara ithaf ediyoruz.  

VUSLAT

Derya'yla birlikte yan yana oturduğumuz yatağa biraz daha yayılırken Derya'nın elinde olan amcamın telefonundan izlediğimiz çizgi filme bir kez daha kahkaha attım. 

''Ay gülmekten karnıma ağrı girdi. '' dedim acıyan karnıma elimi bastırırken. Sanırım on ya da on beş dakikadır gülüyordum.

''Bu böyümü biy kez daha izleyeyim mi Vusyat abya? '' diye sordu Derya bana kirpiklerinin altından bakarken.

''İzleyelim tabi. '' dedim sebepsizce gülerken. Derya iki kere izlediğimiz bölümü tekrardan başa sarmaya uğraşırken yatağımın yanına dizilmiş, bana tuhaf bakışlar atan amcam, Deniz abla, Ömür, Mirza, Masal ve Rüya'ya gözlerimi çevirdim.

''Neden öyle bakıyorsunuz? Yüzümde bir şey mi var?'' diye sordum merakla, kaşlarım havada.

''İyi misin güzelim? '' diye sordu saçlarımı okşayan amcam.

Gülümserken yatağımın kenarındaki sandalyeye oturmuş olan amcama uzandığımda kollarımı beline dolayıp, başımı omzuna yasladım. ''Gayet iyiyim canım amcacığım. Neden iyi olmayayım?''

''Doğru, neden iyi olmayasın?'' dedi Deniz abla, bana hala tuhaf tuhaf bakarken.

''Ay hepiniz çok tatlısınız. İyi ki varsınız. '' dedim kocaman gülümserken. Ardından kollarımı amcamdan çekip, çoktan bölümü açmış, telefondan izleyen Derya'yla birlikte izlemeye devam ettim.

''Vuslat, kendine gelir misin? Çocukça davranmayı bırak. '' Mirza'nın sözlerini duymazdan gelerek çizgi filmdeki komik sahneye bir kahkaha daha attım.

''Vuslat! Gülmeyi bırak artık. İyi değilsin. '' dedi Mirza inatla.

''Mirza.. Anlayışlı olur musun? '' dedi amcam. 

''Ne anlayışı amca? Kız kafayı yiyor! İyi değil, görmüyor musunuz? '' dedi Mirza öfkeyle oturduğu yerden ayağa kalkarken.

Çatık kaşlarımı onlara çevirdiğimde ''Susar mısınız? Duyamıyorum. '' dedim. Ardından bakışlarımı tekrardan telefona kitledim.

''Abla.. '' Mirza'nın çaresiz fısıldayışı tüm neşemi alt üst edip, gözlerimin dolmasına sebep olurken bir cevap vermedim.

''Her şey üst üste geldi. Üzerine gitmeyelim. '' dedi Deniz abla.

''Üst üste gelen, Yalın abinin saçmalıkları, hataları! '' dedi Mirza. Yalın'ın adını duyunca kalbime bir ağırlık çökerken gözlerim telefonda, kulağım konuşan Ömür'deydi.

''Sakin ol Mirza. Vuslat kolay şeyler yaşamıyor. Hepimiz bunun farkındayız. "

"Başlarım böyle işe! Kimin yüzünden kız bu halde? Yalın abi! Kime ihtiyacı var? Yine Yalın abi! Bu nedir abi?" dedi Mirza sinirle. Diğerleri gibi sanki ben yokmuşum gibi konuşmayı devam ettirdi Masal.

"İroniye gel. "

"Mirza, otur. Bağırıp çağırarak Vuslat ablayı daha da üzüyorsun. " dedi Rüya üzgün bir sesle.

"Vuslat'ı üzenler oturuyor mu peki? Neredeler? Bebek için doktor kontrolünde mi? Hala inanamıyorum ya!" Mirza'nın can yakan sözleri iyice ağır gelirken gözyaşlarımın akmaması için gözlerimi sıkıca kapatım.

"Mirza yapma. Sen böyle konuştukça Vuslat daha mı iyi oluyor sanıyorsun?" dedi Masal.

"Gel kardeşim. Biz bir hava alalım. " dedi Ömür.

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin