60. Bölüm "İyi ki varsın"

92.1K 3.2K 688
                                    

MİRZA

Nefesimi dışarı üflerken dolaptan çıkardığım iki dosyayı masanın önündeki deri koltukta oturan Sinan ve onun karşısındaki İlayda'nın önüne attığımda İlayda burun kıvırdı.

"Hala bitmedi mi Mirza abi?"

Masanın arkasındaki koltuğuma geçerken ters bakışlarımı İlayda'ya gönderdim.

"Bitmedi. "

"Kaç saattir dosyalarla uğraşıyoruz. Şirkette bunları yapacak tek biz mi varız? Sardılar başımıza.."

Sinan da söylenmeye başlarken önümdeki dosyayı açtım. "Sizin işiniz bu zaten Sinan. Ya ben? Mimarım, uğraştığı​m şeylere bak! "

"Haklısın abi."

Gözlerimi birkaç saniyeliğine dosyadan çekip karşımdaki İlayda'ya baktım. "Bana 'abi' demeyi bırakacak mısın? Aramızda sadece iki yaş var, İlayda."

İlayda tebessümle elini havada salladı. "Olsun, abi. Biliyorsun, benim abim yok ve bir abim olsun çok isterdim. Bende seni çok sevdim. O yüzden 'abi' demeyi tercih ediyorum. Bir de biliyor-"

Elimi havaya kaldırarak "Tamam. Yeterli." dedim. "İşinize bakın. Artık eve gitmek istiyorum. "

"Mirza abinin başını ağrıtma, İlayda. "

İlayda kaşlarını havaya kaldırırken elini beline yerleştirerek ağzını bir açtı, gerisini anlatmayayım.

Çenesiyle Rüya'yı aratmayan İlayda ve onun aksine fazla konuşmayı tercih etmeyen nişanlısı Sinan, şirkette anlaştığım sayılı kişiler arasındaydılar. İlk başta Sinan'la arkadaş olsak da sonraki zamanlarda fazlasıyla sıcakkanlı olan İlayda'da benimle muhabbete başlamış, 'abi abi' diyerek peşimde dolanmaya başlamıştı. İyi, hoş kızdı fakat fazla konşuyordu. Rüya ve İlayda tanışsa eminim çok iyi arkadaş olabilirlerdi. Yakın zamanda onları tanıştırmayı planlıyordum.

"İlayda. " dedim uyarır tonda. "Bak, başım ağrıyor. Yorgunum. Karımı, kızımı özledim. Ve açım. Acıkınca daha da sinirleniyorum. Konuşmayı bırakıp artık işine döner misin?"

İlayda'nın beni onaylamasını beklerken söylediğim cümleler arasından çekip aldığı cümleyle gözleri ışık ışıl oldu. "Eşini mi özledin Mirza abi? Belki farkında değilsin ama her fırsatta eşini özlediğini söylüyorsun. Senin aşkına hayranım. Eşini ve kızını o kadar çok merak ediyorum ki! Telefonunda resmi var mı acaba? Bakabilir miyim? "

"Eğer işini çabuk bitirirsen göstereceğim. Ama artık sus ve önüne dön. "

İlayda dudaklarına fermuar çeker gibi yaptıktan sonra gözlerini dosyaya çevirdi.

Ben de önüme dönüp boş gözlerle sayfalara bakarken aklımda hep Rüya ve Melina vardı. Arayıp sesini duymak istiyor, nedenini anlayamadığım bir şekilde içimdeki sıkıntıdan kurtulmam gerekiyordu.

Rüya'nın uyuyor olma ihtimali aklımdan uçup giderken masadaki telefonu elime alıp rehberde Rüya'nın numarasını buldum. Eminim uyumayıp beni bekliyordu.

Telefonu kulağıma yaslarken sırtımı sandalyeye yasladığımda derin bir nefes alarak elimi boynuma koydum.

Çaldı.. Çaldı.. Çaldı..

En sonunda aramaya yanıt vermeyince kaşlarım çatılırken tekrardan aradım. Uyumuş olabilirdi. Ama benim için fark etmezdi. Her türlü karımın sesini duyacaktım.

Yeniden aradığımda aynı şekilde cevap alamayınca bir kez daha ve bir kez daha aradım. Rüya'nın uykusu fazla ağır değildi ve bu kadar aramayı illa ki duyması gerekiyordu.

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin