35. Bölüm

287K 11K 2.1K
                                    

GÜNEŞ

Bu akşam Ceyhun'la bara gideceğimi kızlara söyledim. Eslem, Ceyhun'a güvenmiyormuş ve bu nedenle Sidal ve Eslem'de benimle gelecek. Tabii Rüzgar ve Esat onlara izin vermez diye gizlice gideceğiz. Annem bana izin vermez, biliyorum. Bu yüzden kızlarla bize gidecek ve anneme Eslem'de kalacağımızı söyleyecektik. Ve hazırlanıp beraber bara gidecektik. Böyle anlaşmıştık. Ama erkekler bize sorun çıkarıyor. Onları atlatacağız diye fena halde saçmaladık. Araf'ta bu fırsatta bana laf söylemeyi ihmal etmiyor. Hep beraber dışarı çıktık. Erkeklere ne uyduracağız bilmiyorum.

''Şey... Biz Güneş'e gidelim diyoruz. Beni Güneş'in evine bırakır mısın birtanem? '' dedi Sidal Rüzgar'ın koluna girerken.

''Ben de gideceğim aşkım. Sen de beni bırakır mısın? '' dedi Eslem.

''Siz Güneş'te ne yapacaksınız bakayım? '' dedi Rüzgar.

''Aa, Rüzgar. Hiç yakışıyor mu sana bu haller? Kızlarla bize gideceğiz. Çünkü... Öyle kız kıza oturacağız. Anneme yardım falan ederiz. '' dedim.

Erkekler bize şüpheyle bakıyordu. Allah'ım lütfen anlamasınlar. Lütfen...

''Öyle olsun bakalım. Herkes arabalara... '' dedi Rüzgar. Rahat bir nefes verdim. Allah'tan anlamadılar. Araf'ın arabasına bindim. Araf'ta sürücü koltuğuna oturdu ve sürmeye başladı.

''Siz bir haltlar karıştırıyorsunuz, farkındayım. Ama beni ilgilendirmiyor. Ne yaparsanız yapın. '' dedi Araf. Zaten senin gözünden bir şey kaçar mı?

''O zaman... '' dedim ve işaret parmağımı dudaklarıma koyarak ''....şşş '' diye devam ettim. Araf sana acıyorum bakışları atmaya başladı. Bu haline gülerek cevap verdim. Şu an ona laf yetiştirecek durumda değilim. Borcum olsun, en kısa zamanda en iyi şekilde laf sokarım ben sana.

Eve geldiğimizde ''Teşekkür ederim. Görüşürüz. '' deyip arabadan indim. Cevap vermeyeceğini biliyorum. Hem acelem var. Kızlar da gelince eve girdik.

''Anne! '' diye seslendim. Ses gelmedi.

''Baba! '' Yine ses gelmedi.

''Kızlar sanırım evde yoklar. Bu bizim için daha iyi. Hemen odama girip hazırlanalım. '' dedim. Beraber odama girdik.

Dolabımı karıştırmaya başladım. ''Senin kıyafetlerin bana olur mu ki Güneş? '' dedi Sidal.

''Oldururuz. '' dedim.

Kendim için bir elbise seçtim.

''Kızlar sizde seçin. '' dedim elbiseyi yatağa koyarken. Kızlar dolabımı karıştırırken ''Rüzgar öğrenirse neler olur tahmin bile edemiyorum. Ondan habersiz iş yapmak istemiyorum. '' dedi Sidal.

''Doğrusu Esat bana bir şey yapamaz.'' dedi Eslem kıkırdayarak.

''Nereden öğrenecekler? Panik yapmayın. '' dedim.

''Haklısın ama işte huzursuzum. '' dedi Sidal. Ardından dolaptan beyaz şort ve salaş pembe bir tişört çıkardı.

''Bu ne kızım? '' dedi Eslem Sidal'ın çıkardığı kıyafete bakarken.

''Ya Eslem ben öyle abartılı şeyler giyemem. Bu iyi... ''

Eslem de askılı siyah bir elbise çıkardı. Seçtiğimiz kıyafetleri sırayla banyoya girerek giydik. Saç ve makyaj işini de hallettikten sonra annemin beni merak etmemesi için 'Anneciğim, ben bu akşam Eslem'de kalacağım. Merak etme. ' diye bir not yazdım ve masaya koydum.

Ceyhun'dan evin önündeyim diye mesaj gelince kızlarla evden çıktık. Ceyhun arabasının önünde bekliyordu. Beni görünce gülümsedi. Arkamdan gelen Sidal ve Eslem'i görünce yüzündeki gülümseme yavaş yavaş silindi. Beni götüreceksen bizde işler böyle Ceyhun. İşine gelirse...

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin