52. Bölüm

317K 10.9K 1.8K
                                    

GÜNEŞ

"Pembe bluzum nerede anne? "

"Kızım, dolabındadır. " Baktığım dolaba tekrardan bakmaya başladım. Ama yoktu! Pembe bluzumu bavula koymaktan vazgeçip fermuarı çektim. Sırt çantamı sırtıma taktım. Bavulumu da alıp odadan çıktım.

"Ben çıkıyorum anneciğim. Sen söylemeden ben söyleyeyim. Seni her gün arayacağım. Dikkatli olacağım. Araf'ın yanından ayrılmayacağım. " Kapıyı açtım.

"Aferin benim kızıma. Yolunuz açık olsun. "

"Görüşürüz anneciğim. " Annem, bir yere gittiğimde her seferinde sanki bir daha görüşmeyeceğiz gibi davranmasa olmuyor mu anlamıyorum. Dört günlüğüne Araf, Aras, Sidal, Rüzgar, Eslem, Esat ve ben tatile çıkmaya karar verdik. Güzel bir tatil geçireceğimizi umuyorum. Tabii yanımda Araf varken bu ne kadar mümkün olacak bilemiyorum.

Evden çıktım. Arabasına yaslanmış beni bekleyen Araf'ın yanına gittim. Bavulumu aldı. Bagajı açtı ve içine koydu.

"Kaç saattir seni bekliyorum Güneş."

"Geldim işte Araf. " Arabaya bindik.

Homurdanarak arabayı çalıştırdı ve sürmeye başladı.

"Bizimkiler yola çıktı mı? "

"Çoktan... Onlar senin kadar uyuşuk değiller. Bir türlü hazırlanamadın ki. "

"Farkındaysan tatile çıkmaya dün karar verdik. E ben de götüreceklerimi kısa süre içinde ancak bavuluma yerleştirebildim. Biraz anlayışlı olmayı deneyebilirsin. Tabii söz konusu sensin. Bunu senden beklemek- " Cümlemi bitirmeme izin vermedi.

"Yol boyunca ağzını açmazsan sevinirim. Bu kulakların senin sesine dayanabileceğini sanmıyorum. " Dil çıkardım. Allah bana şimdiden sabır versin.

"Bir şey sorabilir miyim? "

"Hayır. " Gözlerimi devirdim. Tabii ki sorumu soracağım.

"Otelde mi kalacağız? "

"Hayır. Gideceğimiz yerde bir evde kalacağız " Sorumu cevaplamasına ister istemez şaşırdım.

''Nasılsın Aras'çım? ''

''İyiyim Güneş. Seninle tatile çıkacağım için çok mutluyum. '' Gülümsedim. Gerçekten Aras'ın abisiyle alakası yok. Aralarında bir kan bağı olduğundan bile şüpheliyim. Tamam, fazla abartmış olabilirim. Ama gerçekten iki kardeş birbirinden çok farklı.

''Simidini aldın mı? ''

''Ne? ''

''Yüzmek için diyorum.. Simidini aldın mı? Şimdi yüzmeyi bilmiyorsundur. Eğer almadıysan Aras için simit almıştık. Sana da veririz. '' Gözlerimi kıstım. Bir kere de bana bulaşmasa olmuyor.

''Bir kere ben çok güzel yüzüyorum. Hatta eminim senden daha iyi yüzüyorumdur. Bahse girmeyelim. Bu konu da çok iddialıyım. '' Alayla bana baktı.

''O derece yani? Göreceğiz. '' Önüme gelen saçlarımı elimle geriye ittim.

''Öküz. '' diye mırıldandım.

''Bana mı dedin? ''

''Bak nasıl da kendini biliyorsun. '' Gözlerini devirdi. Gözüm direksiyonu tutan sağ koluna kaydı. Bileğinde ki? Benim tokam değil mi? Kaşlarımı çattım.

''O toka benim değil mi? '' Bakışlarını kısa süreliğine toka olan bileğine çevirdi.

''Ben de kaldığın zaman unutmuşsun. '' Beklentiyle Araf'a baktım. Vermeyecek mi?

ORMANTİK MAFYAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin