Poglavlje 2-Istina ili izazov

1K 49 2
                                    

Pogledala sam se u ogledalo i poželela da zaplačem. Zašto? Zašto ja? Izgledala sam kao klovan i odbijala da izađem napolju. Phebs i Belle su mi se smejale histerično. Što ne one? Obučena sam u plavu haljinu sa belim tačkama, kaiš oko mojih malih kukova. Imala sam grudi i volela sam da nosim velike majce tako da ih ne bi pokazivala, ali sa ovom haljinom je to bilo nemoguće. Imala sam oblik peščanog sata i mrzela sam ga. Mje drugarice su volele moj bujni izgled, ali ja ga mrzim iz istog razloga iz kojeg mrzim svetle boje: privlači previše pažnju na mene. Muškarci gledaju u mene kad koristim tesne stvari i mrzim to.

''Ne terajte me da uradim ovo.'' zamolila sam još jednom ali sam samo dobila smeh kao odgovor od moje drugarice.

Sinoć smo igrale istinu i izazov, prilično pijane, moram da dodam, i, naravno, Bella me je izazvala da obučem ženskastu haljinu sledećeg dana i da izadđem s njom. Trebala sam da izaberem posledice toga. Čak i nosim štikle! Već mi nedostaju cipele.

''Moraš, Alex. Prestani da kukaš i idemo.'' phebs je rekla sa osmehom i uzela moju ruku. Uzdahnula sam, shvatila da idem da se osramotim napolju. Beleška sebi: nemoj nikad da igraš istina i izazov sa devojkama ponovo. Beži od njih kad su pijane.

Moj rep se njihao dok sam hodala sa drugaricama do auta. Idemo u restorant gde će mnogo ljudi da me vidi u ovom...ovom...ovom kostimu! Oh, samo me ubij odmah. Da, verovatno preterujem. Okej, preterujem, ali mi je bilo veoma teško da uradim ovo. Nisam navikla na to, nisam tip devojaka koja je uživala u kupovini ili nosila haljine, ili štikle -Bože, mrzila sam to. Zato su moje drugarice uživale terajući me da radim tako nešto.

''Platićete za ovo.'' Obećala sam kad smo ušle u auto. Phebs je odvezla do restoranta dok sam ih još psovala na zadnjem sedištu. ''Bar sam mogla da sedim napred!'' žalila sam se ali su se moje drugarice samo nasmešile i pojačale radio sa nekom pesmom od onog boy benda. Ovaj dan nisam u raspoložanju.

U restorantu je bilo gore nego što sam mislila. Videla sam poglede koji su mi muškarci davali, ti užasni pogledi koji su me ježili. U momente kao ovaj bilo je kad pomislim da bi bilo bolje da prestanem da radim vežbe. Volim jesti, volim to mnogo i nisam bila vrsta koja je mogla da jede tonu bez da doda nekoliko kila; ne, morala sam da radim neke vežbe: trčanje, bicikliranje, čak i yoga dva puta nedeljno da bih mogla da prodjem kroz vrata.

Otišli smo do stola i uskoro je došao mladi konobar da uzme naše narudžbine. Gledao me je zavodljivo i samo sam prevrnula očima. Mislim, nije gledao tačno u mene, više je gledao u moje obline. Glupa haljina. Ali pogled kad sam uzela narudžbine bio je predobar. Znam da sam samo dan ranije jela kao sto hamburgera, ali nisam mogla da si pomognem i naručila samm koliko sam mogla.

Malo kasnije, otišla sam u kupatilo pokušavajući da prođem neprimećena ali sam užasno to uradila. Čak sam i čula šaptanje od stola gde su bila pet momka ali nisam se okrenula da ih vidim. Nisam želela da se tučem u haljini.

Pogledala sam se u ogledalu i još mrzila šta sam videla. Moja tamna šminka je otišla, moje zelene oči su izgledale veće zahvaljujući čistom šminkom koju mi je Bella stavila. Sa vezanim repom moje obline su bile još otvorenije i osetila sam se veoma neudobno sa tim, alij edina dobra stvar je ta što se tetovaža zmije odmah ispod mog levog uveta koje je puzala uz moj vrat bila prilično vidljiva i svidjalo mi se to. Imala sam nekoliko tetovaža ali ova mi je bila omiljena, isto veoma posebna jer je prva.

Posle nekoliko minuta, vratila sam se drugaricama mrmljajući pesmu od benda koje su moje drugarice volele i koja nije mogla da mi izadje iz glave, ali na putu naletela sam na plavušana nekoliko centimetara većim od mene. Brzo sam se pomerila umazad izvinjavajući se. Pogledala sam ga i kada sam videla te plave oči osetila sam se kako mi srce kuca ubrzano. Izgledao je tako poznato ali nisam sigurna da li sam ga videla ranije. Bio je obučen u svetle i čiste boje, svetle farmerke, plava košulja i beo džemper. Gledao me je sa očima širom otvorenim, i mogla sam da vidim prepoznatljivost u njegovim očima.

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum