Poglavlje 21- Tehnički problemi

449 20 0
                                    

Muškarci su trčali svude, žureći da reše problem sa zvučnim sistemom. Bili smo na zvučnoj probi i odjednom, sve je ugašeno i sada ne možemo da čujemo momke. Mogla sam da vidim paniku na njihovim licima, pokušavajući da saznaju šta je sa opremom. Imaju koncert za tri sata i moraju da otkažu šou ako se odmah ne popravi.

"Pomozi im," Bella je mromumlala stavljajući ruku na moje rame nežno. Uzdahnula sam i klimula.

Nisam htela da se ubacujem gde nisam pozvana, posle svega, to nije moj posao, ali imam prilično dobru ideju koji je problem. Jednom sam pomogla za malu svirku Marcusovog benda i imali su veoma sličan problem koji mogu da reši. Čudno je da bi to moglo da se desi ovako viskoj tehnologiji, ali ništa nije savršeno.

"Izvinite me," rekla sam i otišla do zadnjeg dela bine gde su tri čoveka pokušavala da reše problem sa električnim panelima. "Mislim da znam koji je problem," dodala sam.

Pogledali su me skeptično, kao da sam dete koje se pretvara da bude veliki čovek. Htela sam da ih udarim zbog tih pogleda. Uskoro osetila sam prisustvo sa ledja i par toplih ruku na ramena. "Misliš li da možeš da im pomogneš?" Irski akcenat je pitao i klimula sam.

"Da, ali ne veruju da mogu. Ne veruju jer sam žena i ne mogu da podnesem. Ma hajde!" Počela sam da prevrćem očima i navaljujem više na Niallove grudi.

"Trebalo bi da joj date šansu. Super je i brilijantna s tim stvarima," predložio je ljudima koji su me sada gledali široko otvorenim ustama.

"Možeš da pokušaš, ali teško da ćeš uspeti. Ako mi nismo mogli, zašto bi ti?"  Onaj sa crnom i kratkom kosom je pitao. Prvo ću te baciti pod autobusom, rekla sam sebi.

Prevrnula sam očima i frknula neprivlačno, na šta se Niall nasmejao i nasmešila sam mu se, voleći način na koji smatra moje čudne pokrete slatkim. Gurnula sam čoveka sa strane i počela da pregledam panele punjene različitim dugmićima. Da, znala sam ovu vrstu tehnologije; mogu ja ovo. Počela sam da radim moju magiju i kao što sam i mislila, problem je ono što sam očekivala. Nisu mogli da ga nadju jer normalno zbog ovakvog problema ne pada ceo sistem, ali ovde je bio mali problem sa konfiguracijom na glavnom softwaru, tako da je napravilo sve većem. Tako da sam popravila problem sa softwarom, menjajuće neke kodove i takve stvari, onda sam radila na samom panelu.

Skoro mi je trebalo sat vreme i mogla sam da vidim ljude kako brbljaju i smeju mi se. Niall je još tamo sa ostalim momcima, dajući mi moralnu podršku. Bila sam mirna; znala sam šta radim.

"Momci, pokupite mikrofone. Imamo zvučnu probu da odradimo," rekla sam nasmejano i čula sam čoveka kako frkće iza ledja. Sad će videti.

"Jesi uradila?" Niall je pitao i dotrčao do mene i samo sam se nasmejala.

"Hajde da vidimo," odgovorila sam i svi su otišlu su do pozornicu ponovo i pokrenula sam sistem. U manje od pet minuta, zvuk pesme I wish je popunio areju. Okrenula sam se da vidim lica ljudi koji su mi se smejali pre nekoliko minuta ali sada izgledaju impresionirano. "Nešto ste rekli?" Pitala sam sa  mojom najboljom facom nemoj-da-se-usudiš-da-mi-kažeš-nešto-ponovo-kurvo. Promumlali su nešto i samo sam prevrnula očima. "Ne znam kako niste provalili šta nije u redu. Veoma je očigledno. Da ste videli da je OS pokvaren jer je kofiguracija procesora u kvaru, izbegli bi sve ovo. Ugh, muškarci!" Frknula sam i otišla do prijateljice koje su se smejale.

"Dobar posao!" Phebs je pohvalila i odlučile smo da uživamo u zvučnoj probi sa momcima koji su se smejali i skakali. Pola sat kasnije, pet momaka su dotrčala do nas, smejući se i pričajući u isto vreme.

"To je bilo impresivno!"

"Kako si to uradila?"

"Možeš li da me naučiš?"

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now