Poglavlje 8 - Sruši zidove

526 31 0
                                    

Bella, Phebs i ja smo sedele u našu spavaću sobu nakon što su nas momci ostavili nasamo da popričamo o ponudi da idemo sa njima na turneju. Ludo je, uzbudljivo, novo i drugačije ali u isto vreme i zastrašujuće. Ja, lično, želim da idem, ali u isto vreme želim da ostanem u krevetu što dalje od Nialla. Obožavam momke, stvarno, ali moja osećanja prema plavušanu postaju sve jača svakog dana i u isto vreme zbunjenija. Znam da sam rekla da sam gotova sa momcima, da samo želim da živim moj život do kraja, ali kako pesme kaže: ne možete uvek da dobijete šta hoćete. Nisam htela da imam osećanja prema Niallu, ali nisam mogla da pomognem jer što sam ga više znala sve mi se više svidjao.

Ali šta sam osećala bilo je na dnu naših problema.

"Phebs je izgledala stvarno očajno sedeći na sofi, grleći njene noge i ranjajući lice izmedju kolena. Bella je bila sa njene desne strane; ja sa njene leve pokušavajući dam podršku u ovu situaciju. Pa, nisam jedina koja se zaljubila u člana popularnog boy benda, mojoj dragoj prijateljici se mnogo svidjao Liam, ali on ima devojku koju stvarno voli i to ubija moju prijateljicu. Phoebe je slatka devojka, neko uvek stavlja tudja osećanja ispred svoja, stidljiva mala devojka koja retko kad priča o tome šta oseća ili želi. Ona je najbolja duša koju sam ikad upoznala i lomi mi se srce gledajući je tako tužnu. Ona nikad neće reći Liamu šta oseća. Nikad! Čak i da nema devojku, ne bi mu ni tad rekla. Izalzila je na izlazske ranije, nikad zbog njene pozivnive- to je bilo moj slučaj jednom.

Ali ona može da bude prijatelj sa Liamom. To bi bilo super za nju, u stvari bila je prilično srećna pre nego što su momci rekle da njihove devojke, Danielle i Eleanor, dolaze sa nama na turneju na nekoliko dana. To je ubijala Phebs, znajući da će morati da gleda Liama i Danielle svi slatki je bilo mnogo više od onoga šta ona može da podnese.

Zagrlila sam je jako dok je Bella mazila polako na ledjima. Plavuša je šmrkala polako, tresući se. "Biće u redu, Phebs
Ako ne želiš, nećemo ići," rekla ssm smireno.

Bella je prihvatila čim sam joj rekla za turneju, ali njen uslov bio je da se vrati kući čim se Dan vrati.

"Ne želim da vas zadržavam ovde, devojke," protestovala je u šapatu.

"Okej je, srećice," moja druga prijateljica je rekla. "Ako ti ne ideš, ne idemo ni mi. Mi smo paket, ne možemo biti razdvojene," prekrstila je srednji i kaži prst da pokaže kako smo ujedinjene. Phebs i ja smo se nasmešile

"Ali i ja želim da idem. Samo neću da ga vidim s Danielle," promumlala je i zagrlila sam je ponovo još jače.

"Razumem, ali možda će ti to pomoći da ga preboliš," predložila sam ne previše ubedjenja u sebe. Govorila sam sebi isto, Niall sa drugim devojkama, devojkama koje su bolje od mene, da će mi pomoći da zakopam osećanja, ali sam znala da je to nemoguće. Ne mogu tako lako nekog da zaboravim, iako osećanja nisu toliko duboka.

"Možda, ali će boleti mnogo, i mislim da neću moći to da podnesem." Nisam ni ja verovala. Ona je krha, ona je delikantna, nije navikla na slomljeno srce. Živela je u fantazijama o kojim je čitala u knjigama, od onim muškim likovima koji su voleli kao što niko ne bih u stvarnom životu. Imala je visoke karakteristike za muškarca, i to je bilo njeno sklonište ali Liam je slomio sve zidove koji su štitili Phoebe i sada je u patnji jer je to uradio ne zato što je hteo da bude to. Slučajno je.

"Ali imaćeš nas, Phebs," ponudila sam i Bella je klimnula u slaganju. "Šta god da odlučiš, bićemo uz tebe. Ako želiš da odeš, odvešćemo te svaki put kada je Danielle blizu. Raspoložićemo te svaki put kad ti je loše. I ako bi radije ostala, i mi ćemo ostati s tobom i čak ćemo čitati knjige s tobom! Sve knjige."

Phebs se nasmejala i pogledala ne sa suzavim očima i slabim osmehom. "Hvala, Alex, Bella," rekla je i obe smo je zagrlile kao da su nam životi zavisili od toga. "Najbolje ste, znate li to?"

Backfire (Niall Horan) Prevod Na SrpskiWhere stories live. Discover now